Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η εκπαίδευση της αμάθειας: Είμαστε, λοιπόν, προσοντούχοι αγράμματοι;

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΛΙΤΗ  |
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 
Κούτσουρο απελέκητο, τούβλο, κουμπούρας, τενεκές ξεγάνωτος! Μη μου πείτε ότι δεν τα είχατε ακούσει. Από εκείνον τον στριμμένο δάσκαλο που προτιμάτε να ξεχάσετε. Μπορεί να μην απευθυνόταν σ' εσάς, αλλά στον Γιωργάκη του τελευταίου θρανίου. Ή το άλλο, το ανεκδιήγητο, που με τόση ευκολία ξεστόμιζαν μερικοί αχαρακτήριστοι: «Το παιδί σας δεν τα παίρνει τα γράμματα, να το πάτε να μάθει μια τέχνη» ή «Εσύ δεν κάνεις για το σχολείο, θα γίνεις σκουπιδιάρης». Πού να 'ξεραν ότι τώρα ο υπάλληλος καθαριότητας χρειάζεται... βύσμα!

Πασχαλινά Bazaar

Πασχαλινό Παζάρι της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «ΑΓΚΥΡΑ» (Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα), την Τρίτη 16 Απριλίου (12:00 - 20:00) και τηνΤετάρτη 17 Απριλίου (10:00 - 20:00). Δώρα από επαγγελματικά εργαστήρια: «Μαργαρίτα» (Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής), «Πυξίδα» (Συνεταιρισμός Δραστηριοτήτων Ψυχικής Υγείας), «Φάρος» (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας), Women Associations (Αγροτικός Συνεταιρισμός «Η Έργανος»).

Συμμετοχή της "Αμυμώνης-Θεσσαλονίκης" στο Μαραθώνιο

Αγαπητοί φίλοι,
ήδη κάποιες οικογένειες της "Αμυμώνης-Θεσσαλονίκης" έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διαδρομή κοινωνικής προσφοράς (τελευταία 1000μ.) του 8ου Διεθνή Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος" (από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Λευκό Πύργο)
Αν θέλετε να πάρετε κι εσείς μέρος στη διαδρομή αυτή πρέπει να το δηλώσετε μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου ηλεκτρονικά ή με φαξ.

Παρουσίαση βιβλίου: «ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ»

Πάνε μήνες που έχω να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί η ζωή κυλάει λίγο αδιάφορα και επαναλαμβανόμενα τον τελευταίο καιρό. Αρκεί να έχεις το στοιχείο της αντοχής, να αντέχει κυρίως η ψυχή σου, η Τρόικα, το κούρεμα, η Κύπρος, δεκάδες δελτία ειδήσεων μας φοβίζουν και μας ταπεινώνουν. Δεκάδες πολιτικοί δίνουν λύσεις με λόγια που δεν θα πραγματοποιήσουν ποτέ και εγώ δεν έχω τίποτα να σας πω πάνω σε όλα αυτά. Αν είχα δύναμη και κουράγιο μπορεί να έβαζα φωτιά στη Βουλή εν ώρα εργασίας, αλλά δεν το έχω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δείχνω χαρούμενος για να δίνω κουράγιο σε όλους τους νεότερους.

«Η Αθήνα δεν είναι και η πιο φιλόξενη πόλη...»

Αν ταξιδέψει κανείς στην Ευρώπη, σε μια πόλη όπως το Βερολίνο, θα δει στους δρόμους να κυκλοφορούν τόσα αμαξίδια σε μια ημέρα όσα θα δει στην Αθήνα μέσα σε έναν χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί είναι πιο ανοιχτόμυαλοι και βγαίνουν πιο εύκολα στον δρόμο, αλλά γιατί υπάρχει τέτοια υποδομή από την Πολιτεία η οποία τους επιτρέπει να βγουν από το σπίτι. Ετσι αυτό γίνεται μια καθημερινότητα τόσο για τον ίδιο τον ανάπηρο όσο και γι' αυτόν που περνάει από μπροστά του το αμαξίδιο.

Παρουσίαση βιβλίου: «Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων»

Η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πρωτότυπου φωτογραφικού παραμυθιού του Σπύρου Παλούκη με τίτλο «Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαγικό Κουτί & Fata Morgana υπό την επιμέλεια του Παναγή Κουτσοκώστα. 

Ομιλία: «Σχολείο και εξετάσεις»

«Σχολείο και εξετάσεις» 

Ομιλήτρια: Ρασιδάκη Χριστίνα, ψυχολόγος 
Ρασιδάκη Χριστίνα, Παντελή Σμαρούλα συγγραφείς του βιβλίου «Σχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω» 
Θα διατίθεται στην εκδήλωση 

Σάββατο 6-4-2013 
Αίθουσα ΕΔΟΘ, Προξ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος 
Ώρα 18.00-20.30 

Προβολή: Απρίλιος 2013- μέρες βιβλίου


Ταινία: «Hasta la Vista»

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κωμωδίες με αναπήρους. Ομως το «Hasta la Vista», που βγαίνει αύριο στα σινεμά, παρά τις όποιες δραματικές στιγμές του, σου ανοίγει την καρδιά. Και κυρίως, καταρρίπτει πολλά ταμπού που σχετίζονται με το σεξ και τα ΑμεΑ...

"MATHEMARTICS" CAMP: Θερινά ολοήμερα εργαστήρια για παιδιά

Τα Θερινά Ολοήμερα Εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών “MathemArtics Camp” πραγματοποιούνται σε κύκλους των δύο εβδομάδων.
Για το καλοκαίρι του 2013 έχουν προγραμματισθεί τρεις (3) συνεχόμενοι κύκλοι (περίοδοι).