Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ανάκληση άδειας λειτουργίας Στέγης για ΑμεΑ στην Παλλήνη

όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική:
"Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία Άγιος Φανούριος που εδερεύει στην Παλλήνη προχώρησε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα δόθηκε προθεσμία 20 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, για την ειδοποίηση των οικείων και την ασφαλή απομάκρυνση των διαβιούντων στη Στέγη.

το άρθρο μπορείτε να το ακούσετε εδώ

Επιμορφωτικά σεμινάρια Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας




Το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας διοργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για σπουδαστές της επαρχίας που έχουν λάβει την επάρκεια της Ε.Ν.Γ. και επιθυμούν να συνεχίσουν σε επίπεδο διερμηνέων. Περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση, τεχνικές διερμηνείας σε διάφορες περιστάσεις διερμηνείας, εργαστήρια κα.

Το σεμινάριο θα γίνει στην Αθήνα στις 11, 12, 13 Δεκεμβρίου 2009 (ώρες διεξαγωγής: Παρασκευή, Σάββατο 09:00-14:00, 17:00-20:00, Κυριακή 9:30-14:30).

Το κόστος συμμετοχής είναι 180 ευρώ το άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την 27η Νοεμβρίου 2009 (λόγω περιορισμού των αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).
Πληροφορίες από το σωματείο μέσω email (sdeng.gr@gmail.com), sms και τηλεφώνου (6978592716)

Έκθεση εργαστηρίων ΑμεΑ



Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιείται στο βόλο έκθεση προϊόντων εργαστηρίων και συνεταιρισμών ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι συμμετοχές εργαστηρίων από Έδεσσα, Τρίκαλα, Βέροια, Κοζάνη, Κατερίνη, Πτολεμαϊδα, Πάτρα, Ιθάκη, Αιτωλοακαρνανία και Αθήνα. Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο, Πέμπτη, 20:00 στην πλατεία Αγίου Νικολαόυ, στο εκθετήριο του συνεταιρισμού ΑΡΓΩ από την Πρόεδρο του Δ.Ο.Υ.Κ.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

ΕΣΑμεΑ και ΤΕΙ Αθήνας



Η απόφαση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθήνας να μην δεχθεί άτομα με αναπηρίες στο Τμήμα Πληροφορικής προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Κάθε χρόνο το 5% των θέσεων του τμήματος καλύπτονταν από τυφλούς και άτομα με κινητικά προβλήματα. Φέτος ωστόσο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΕΣΑμεΑ, η σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος, δεν αναφέρει καμιά αιτιολογία που να επιχειρηματολογεί υπερ της προαναφερθείσας απόφασης.
Η Συνομοσπονδία απαίτησε την ανάκληση αυτής της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζει "σκληρη", και ότι είναι "δυσμενής διακριτική μεταχείριση", ενώ με υπόμνημά της προς την υπουργό Παιδείας, ζήτησε την άμεση παρέμβασή της, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση ανάλογης ανακοίνωσης (στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε αντίστοιχη και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Η άμεση παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ για την απαράδεκτη ανακοίνωση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας οδήγησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Δ. Νίνο, να την ανακαλέσει και να διαβεβαίωσει ότι οι αιτήσεις των φοιτητών θα εξεταστούν κανονικά.

Ελλαδοκυπριακό Συνέδριο με θέμα την Υποστηριζόμενη Διαβίωση

Στις 15 και 16 Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 4ο Ελλαδοκυπριακό Συνέδριο, με τίτλο "Στο δρόμο για το σπίτι μου", και αφορά το ζήτημα της υποστηριζόμενης διαβίωσης. Πρόκειται για ένα θέμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων ατόμων με νοητική καθυστέρηση, των γονέων τους, των ειδικων, αλλά και γενικότερα προνοιακών φορέων.
Το συντονισμό στην οργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας "ΕΣΤΙΑ", ενώ συμμετέχουν και άλλοι σημαντικοί φορείς: Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ", το Ίδρυμα "ΘΕΟΤΟΚΟΣ" Λεμεσού, το Ίδρυμα Χρίστος Στέλιου "ΙΩΑΝΝΟΥ", το Κέντρο "ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ", το Κέντρο Ειδικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης "ΘΕΟΤΟΚΟΣ", το Σωματείο "ΕΡΜΗΣ".
Για περισσότερες πληροφορίες- διευκρινήσεις, επικοινωνήστε με:
Εστία: Κωνσταντίνα Αναγνώστου (τηλ. 2106726945) ή Βασίλη Κασιμάτη (τηλ. 2106713149).



Πάτρα: Συνέδριο



Στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2009 διοργανώνεται στην Πάτρα Συνέδριο για τον Αυτισμό, με τίτλο: "Αυτισμός: Σύγχρονες Απόψεις για την Αιτιολογία- Παθογένεια- Θεραπευτική Παρέμβαση. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τ.Ε.Ι. Πάτρας. πληροφορίες: Κέντρο Ημέρας - Μεσολόγγι- Γ. Τουλιάτος- Ε. Κουμανιώτη, τηλ. 2631055661, fax 2631055615, email: epsypea1@otenet.gr