Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Κατασκευές με πλαστελίνη και κοχύλια

 

Ψυχολόγος και καθηγήτρια του Χάρβαρντ Rebecca Rolland: «Mη μιλάτε έτσι στα παιδιά, τα κάνετε ρομποτάκια»

Η Μόμο, ο χαρακτήρας που δημιούργησε ο συγγραφέας Michael Ende, είχε ένα χάρισμα: ήξερε να ακούει. Ο κόσμος ερχόταν από παντού στο μικρό αμφιθέατρο όπου το κοριτσάκι τού άρεσε να μιλάει, τουλάχιστον μέχρι να έρθουν οι γκρίζοι άντρες και να κλέψουν τον χρόνο των ανθρώπων που ήθελαν να συζητήσουν. Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ψυχολόγο, συγγραφέα και καθηγήτρια εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Ρεμπέκα Ρολάντ, 43 ετών, κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα, ιδίως με τα παιδιά μας. "Κάνουμε επιφανειακές συζητήσεις, αλλά αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο σε βαθύτερες συζητήσεις στις οποίες να ακούμε αυτόν που είναι απέναντι", εξηγεί στην EL PAÍS.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν φέτος οι Αιτήσεις - Δηλώσεις προτίμησης περιοχών

Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται ήδη τα γραμμογραφημένα αρχεία των στοιχείων των 152.000 περίπου υποψηφίων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης που έλαβε από το υπουργείο Παιδείας - ΟΠΣΥΔ

Η επεξεργασία των στοιχείων των υποψηφίων εκπαιδευτικών προχωράει με ταχείς ρυθμούς για την έκδοση των προσωρινών Πινάκων Κατάταξης από τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος.

«Σε 6 λεπτά θα συγκεντρωθούμε στο καθορισμένο σημείο»

Κάθε πρωί μαζί με τον καφέ του μελετά τους ημερήσιους χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, τους οποίους εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Οταν ο βαθμός επικινδυνότητας είναι 4 ή 5, επικοινωνώ απευθείας με τον νυχτοφύλακά μας, την πυροσβεστική και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, καθώς καθένας τους ελέγχει και ένα διαφορετικό σημείο της περιοχής» αναφέρει στην «Κ» ο κ. Δημήτρης Σκούρας, ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης The Ranch και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Ο διευθυντής που έκανε τη διαφορά σε δημόσιο δημοτικό σχολείο

Τα σχολεία έκλεισαν, αλλά κάποια θέματα είναι πάντα ανοιχτά. Αυτό συνειδητοποιεί κανείς συζητώντας με τον Κωνσταντίνο Αγραπίδη, διευθυντή ενός ξεχωριστού δημόσιου δημοτικού σχολείου στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ημερίδα ΠΣΑΤ – ΕΠΕ: «Άτομα με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχωρά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, διοργανώνοντας την ενημερωτική ημερίδα «Άτομα με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ» σήμερα (6 Ιουλίου) στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ.

Tο DEAFestival για πρώτη φορά στη Λάρισα (22,23,24/09/2023)


Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι το DEAFestival 2023 θα λάβει χώρα -για πρώτη φορά στην ιστορία του- στην πόλη της Λάρισας.

Μια 13χρονη έγινε «μύθος» στο skateboard

Με χρυσά γράμματα έγραψε το όνομά της στην ιστορία του skateboard μια 13χρονη από την Αυστραλία.

Ο λόγος για την Arisa Trew, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα skateboarder που φέρνει σε πέρας τη φιγούρα 720° – κάνοντας δηλαδή δύο πλήρεις περιστροφές στον αέρα.

Πανελλήνιες: Η υποψήφια που ζητούσε να μην γίνονται πάρτι πέρασε στη Νομική

Η μαθήτρια που έμενε στον 6ο όροφο πολυκατοικίας και είχε παρακαλέσει τους γείτονες, με σημείωμα στο ασανσέρ, να μην κάνουν πάρτι το διάστημα 11-12 Ιουνίου, αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οπως δημοσιεύθηκε στο Twitter, η μητέρα της άφησε ένα σημείωμα στο ασανσέρ στο οποίο αναφέρει ότι οι ευχές των ενοίκων «έπιασαν τόπο» και η κόρη της με 19.250 μόρια, πέρασε στη Νομική Αθήνας. Μάλιστα στο μήνυμα σημειώνεται ότι πλέον οι ένοικοι μπορούν να…«παρτάρουν ελεύθερα» ενώ απέναντι από το ασανσέρ άφησε και ένα μικρό κέρασμα.

Ransomware: Στη φόρα ευαίσθητα δεδομένα χιλιάδων μαθητών έπειτα από κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ

Εμπιστευτικά έγγραφα από τις συζητήσεις μαθητών με σχολικούς ψυχολόγους, αρχεία που περιγράφουν σεξουαλικές επιθέσεις, νοσηλείες σε ψυχιατρικά ιδρύματα και κακοποίηση από τους γονείς.

Είναι μερικά από τα αρχεία που υποκλάπηκαν και αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, μετά την άρνηση του εκπαιδευτικού συστήματος της Μινεάπολης να πληρώσει λύτρα ενός εκατομμυρίου δολαρίων στους χάκερ που εισέβαλαν στο σχολικό δίκτυο.