Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Όχι εντάσεις πριν το μάθημα!

Πόσες φορές δεν νευριάζετε όταν κάνετε κατι και σας διακόπουν ή όταν κάποιος σας πιέζει να κάνετε γρήγορα (πχ εργοδότης, τα παιδιά σας); Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά. Πολλές φορές οι μαθητές έρχονται μέσα στα νεύρα επειδή αναγκάστηκαν να αφήσουν μια ταινία, ένα παιχνίδι ακόμα και ένα σάντουιτς στη μέση!

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Ικανοποιούνται τα τεχνικά ζητήματα σχετικά με την τηλεκπαίδευση

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα τεχνικά ζητήματα και οι επισημάνσεις που είχαν αναφερθεί σε σχέση με την τηλεκπαίδευση έχουν ικανοποιηθεί και ένα τελευταίο τεχνικό ζήτημα βαίνει προς ικανοποίηση, εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται η συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με την Αρχή μετά την επισήμανση κάποιων τεχνικών κυρίως ζητημάτων σχετικά με τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και η κατάθεση αναλυτικού υπομνήματος του Υπουργείου με επιπλέον δράσεις και ενέργειες που ανέλαβε.

Συντάξεις: Οι 16 κατηγορίες των 15.000 εκπαιδευτικών που φεύγουν φέτος πριν τα 67 - Οδηγός

Mε την πανδημία να βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο στάδιο, εφαρμόζονται οι αλλαγές που θέλουν τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους λόγω συνταξιοδότησης.

Ετσι φέτος οι παραιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου έως την πρώτη εργάσιμη μετά το πρώτο 10ήμερο, δηλαδή από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου του 2022 έως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Ολυμπιάδα της γερμανικής γλώσσας: Διαγωνισμός του προκριματικού γύρου στην Ελλάδα

Η Ολυμπιάδα της γερμανικής γλώσσας θα διεξαχθεί από 25 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2022 στo Αμβούργο! Περισσότεροι από 100 μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο ηλικίας 14-17 ετών θα συναντηθούν στη Γερμανία για να αναμετρηθούν στην αγαπημένη τους ξένη γλώσσα.

Στην Ολυμπιάδα θα συμμετάσχουν δύο μαθητές/τριες από κάθε χώρα, οι οποίοι/ες θα αναδειχθούν σε προκριματικούς γύρους που διοργανώνονται σε εθνικό επίπεδο.

Η COVID-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά

Έχει φανεί από νωρίς ότι η παρουσία σακχαρώδη διαβήτη αυξάνει τον κίνδυνο για COVID-19, ενώ επηρεάζει αρνητικά την έκβαση της νόσου.

Aρκετές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η αναλογία ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη είναι μεγαλύτερη μεταξύ αυτών με σοβαρή COVID-19, εκείνων δηλαδή που χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο ή διασωλήνωση. Επίσης, υψηλά ποσοστά σακχαρώδη διαβήτη έχουν καταγραφεί μεταξύ ασθενών που κατέληξαν από COVID-19.

Άποψη: Μ. Κατσουνάκη "Είναι «κουλ», λοιπόν,να δίνεις ξύλο;"

«Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης σε παρέα ανηλίκων σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην περιοχή…». Ολο και πιο συχνά διαβάζουμε/ακούμε την είδηση. Οι επιτιθέμενες συμμορίες αποτελούνται κι αυτές, σε μεγάλο βαθμό, από ανηλίκους. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το πρώτο οκτάμηνο του 2021 σε όλη την Ελλάδα είχαν σημειωθεί 703 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών. Οι ανήλικοι που κατηγορήθηκαν ήταν 1.191 και εκείνοι που υπήρξαν θύματα 428. Περίπου 25 συμμορίες ανηλίκων δρουν στην Αττική, από μία σε κάθε μεγάλη περιοχή, και προχωρούν σε τουλάχιστον 20-30 ξυλοδαρμούς συμμαθητών τους ή άλλων παιδιών και εφήβων κάθε μήνα. Δεκάδες, όμως, επιπλέον περιστατικά δεν δηλώνονται καν στις Αρχές, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Τα παιδιά που έφεραν το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής μαζί με τον προπονητή τους, η Εμμανουέλα Σταμέλου φοιτήτρια μηχανολόγος – μηχανικός ΕΜΠ, ο Γιώργος Κοιλιαράκης, μαθητής λυκείου και μέλος της εθνικής ομάδας ρομποτικής και ο προπονητής τους Τ. Κόλλιας μίλησαν στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»

Φοιτητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας για την Αφίσα του 5ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»

H Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» με ακρωνύμιο iRoDI, καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας για την Αφίσα της 5ης διοργάνωσης.

«Σε τι κρεματόρια στέλνουμε τα παιδιά μας» - Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων στο ethnos.gr για το κέντρο με τα αυτιστικά παιδιά

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες που λειτουργούσε το κέντρο με αυτιστικά παιδιά στο οποίο έλαβε χώρα το περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου παρουσιάζει το ethnos.gr μέσα από τη μαρτυρία οικογένειας, το παιδί της οποίας βρέθηκε στις κατασκηνώσεις που διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2021 ο εν λόγω φορέας αλλά και όσα καταγγέλλουν μέλη σωματείων που πραγματοποίησαν παρέμβαση μετά από τις άθλιες συνθήκες που συνάντησαν εργαζόμενοι.

Μαρτυρίες, φωτίζουν μια πολύ πιο σκοτεινή πλευρά σε σχέση με τις ειδυλλιακές εικόνες που παρουσίασε το Κέντρο για τα summer camps που διοργάνωνε, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της διεύθυνσης και τα υγειονομικά και εκπαιδευτικά πρωτόκολλα που ακολουθεί.

Πώς ζουν τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς οικογένεια στην Ελλάδα; – «Μεγάλη Εικόνα» Δευτέρα 17/1 στις 23:50

Πώς ζουν τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς οικογένεια στην Ελλάδα;

Πόσο προστατευμένα είναι;

Λίγο μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο, η «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» με τη Νίκη Λυμπεράκη την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 23:50, ανοίγει τον φάκελο του συστήματος παιδικής φροντίδας στη χώρα μας.

Διαδικτυακή ομιλία από το ΕΚΠΑ για τη γλωσσική ποικιλομορφία και πολυγλωσσία στην τάξη

Το Εργαστήριο Ψυχογλωσσολογίας & Νευρογλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ διοργανώνει εκδήλωση με ομιλία με θέμα: Linguistic diversity and multilingualism in the classroom: Literacy and cognition in underprivileged primary school children in India.

Πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού

Εντός του έτους ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, για απασχόληση έως και 200 άτομα.

Στη σημασία ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΗΠΑ – Μελέτη: Ο ιός Επστάιν-Μπαρ «ενοχοποιείται» ως αιτία της πολλαπλής σκλήρυνσης

Η μόλυνση από τον ιό Epstein-Barr (Επστάιν-Μπαρ) αυξάνει πάνω από 32 φορές τον κίνδυνο για πολλαπλή σκλήρυνση, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλους ιούς, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.