Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πώς είναι πραγματικά να έχεις μεγάλη οικογένεια

Το να ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια είναι σίγουρα μια μεγάλη περιπέτεια. Η καθημερινότητα, σε αρκετές περιπτώσεις, γίνεται πιο... δυσλειτουργική και οι γονείς πρέπει να έχουν την αντίστοιχη υπομονή και το κουράγιο, να ανταπεξέλθουν επάξια στις ανάγκες των παιδιών. Γι' αυτό, η ζωή τους καθημερινά «γεμίζει» από μικρές και μεγάλες, άλλοτε αστείες και άλλοτε κουραστικές στιγμές.

Οι έξι αλλαγές στην εκπαίδευση που θα γίνουν μέχρι τον Ιούνιο

Η ανάπτυξη του ολοήμερου σχολείου, η διασύνδεση των ερευνητικών ινστιτούτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ και οι διαδικασίες για την κατάρτιση των προϋπολογισμών της Παιδείας είναι μεταξύ των αλλαγών που κρίθηκε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι τον φετινό Ιούνιο.

Νεανικός διαβήτης: Καμπάνια ευαισθητοποίησης στα σχολεία

«Ο 11χρονος Παύλος αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει ότι έχει παιδικό διαβήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και αλλάζει τη συμπεριφορά του στο σπίτι και στο σχολείο. Όμως είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τον διαβήτη να τον καταδυναστεύει, αλλά να ζήσει μαζί του. Θα τα καταφέρει;»

Μια βιβλιοθήκη για τα σχολεία της Ίμβρου

Στη δωρεά βιβλιοθήκης στα σχολεία της Ιμβρου προχώρησε ο όμιλος Unesco Λάρισας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί, ο Όμιλος, με θέμα «Εκπαίδευση για όλους».

«Το πρόγραμμα της Unesco για τo 2014-2030 αναφέρεται στην καθολική πρόσβαση και των δύο φύλων στην Α/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία της Ίμβρου άνοιξαν μετά από 40 ολόκληρα χρόνια και τελούν υπό την επίβλεψη του Πατριαρχείου. Η βιβλιοθήκη με τα 300 βιβλία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Ίμβρου» εξηγεί στο Βήμα η πρόεδρος του Ομίλου Unesco Ν. Λάρισας, κυρία Θεοδώρα Κάλλα.

ESET: Έκθεση για τη χρήση τεχνολογίας από παιδιά

Η ESET® παρουσίασε τα αποτελέσματα της διεθνούς έρευνας της «Evolution of a child and technology» στην παγκοσμίως μεγαλύτερη έκθεση για τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματα είναι ότι οι γονείς στη Ρωσία είναι οι πιο αυστηροί με τα παιδιά. Μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των πέντε ετών, σχεδόν κανένα αγόρι ή κορίτσι δεν έχει το δικό του κινητό gadget και δεν του επιτρέπεται να κάνει οτιδήποτε στον κυβερνοχώρο χωρίς επίβλεψη. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό της ESET συγκρίνουν ποια ηλικία θεωρούν καταλληλότερη οι γονείς σε τέσσερις χώρες - Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ρωσία - για τα πρώτα βήματα των παιδιών τους στην ψηφιακή και την κανονική ζωή.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των αντικαταθλιπτικών σε παιδιά και εφήβους

Τα αντικαταθλιπτικά συνταγογραφούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και βοηθούν όντως αρκετούς ανθρώπους. Όμως, από την άλλη, σημαντικά στοιχεία για την ασφάλειά τους και για τις πιθανές παρενέργειές τους, ιδίως σε παιδιά και εφήβους, έχουν υποβαθμιστεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες, με συνέπεια η ιατρική κοινότητα και το ευρύ κοινό να μην έχουν πλήρη εικόνα πάντα.