Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας για τα έργα ΕΣΠΑ

Με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή και να «ανακαλύψουν» έργα που έχει κατασκευάσει, υλοποιεί ή χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ, πραγματοποιείται διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο «Ανακάλυψε την Ευρώπη στη Δυτική Ελλάδα».

Μηχανή αναζήτησης με νοημοσύνη!

Μία νέα χείρα βοηθείας, εξοπλισμένη με τεχνητή νοημοσύνη, μόλις απέκτησαν οι απανταχού επιστήμονες και ερευνητές. Πρόκειται για τη Semantic Scholar, μια δωρεάν μηχανή αναζήτησης, η οποία όχι μόνο ψάχνει μέσα σε εκατομμύρια επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά έχει την «εξυπνάδα» να καταλαβαίνει τι είναι σημαντικό και χρήσιμο μέσα σε αυτό τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

Το βάρος και η άσκηση επηρεάζουν τις νοητικές ικανότητες των παιδιών

Το βάρος και τα επίπεδα άσκησης των παιδιών μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσουν τις νοητικές ικανότητες και τις ικανότητες μάθησης, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές μελέτησαν 45 παιδιά φυσιολογικού βάρους, ηλικίας 7 έως 11 ετών. Από αυτά 24 ήταν σωματικώς δραστήρια και τα υπόλοιπα όχι.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον παιδικό πονόλαιμο αυτό τον χειμώνα

Ο πονόλαιμος είναι πολύ συνηθισμένος στα παιδιά αφού αυτά υποφέρουν δυο φορές πιο συχνά απ’ότι οι ενήλικες και πολλές φορές είναι το αρχικό σύμπτωμα του κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης.

Τα παιδιά που ζουν με σκύλο στο σπίτι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άσθμα

Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ουψάλα και του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης ανέλυσαν δεδομένα για 376.638 παιδιά προσχολικής ηλικίας (εκ των οποίων τα 53.460 ήταν εκτεθειμένα σε σκύλους και τα 1.729 σε άλλα ζώα), καθώς και για 276.300 παιδιά σχολικής ηλικίας (από τα οποία τα 22.629 είχαν κατοικίδιους σκύλους στην οικογένειά τους και τα 958 είχαν άλλα ζώα). 

ΟΗΕ: Kάθε 10 λεπτά γεννιέται ένα παιδί χωρίς εθνικότητα

Kάθε δέκα λεπτά γεννιέται στον κόσμο ένα παιδί χωρίς εθνικότητα, ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται λόγω της σύγκρουσης στη Συρία, η οποία έχει οδηγήσει στη χειρότερη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από το 1945, αναφέρει ο ΟΗΕ, σε έκθεση που θα παρουσιάσει αύριο στην έδρα του στη Νέα Υόρκη.

Επιδημία μπούλινγκ στα σχολεία της Κίνας

Η Λιού Λιζού δεν γνώριζε ότι ο ντροπαλός, 15χρονος γιός της είχε πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο μέχρι που το παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο με ρήξη σπλήνας.

Στις 8 Ιουνίου, το βράδυ πριν από τις εξετάσεις του για το απολυτήριο του γυμνασίου, ο Χουάνγκ ξυλοκοπήθηκε από τρεις «νταήδες» συμμαθητές στο σχολείο του, στην επαρχία Φουτζιάν της νοτιοανατολικής Κίνας. Αυτοί οι τρεις τον κακοποιούσαν συστηματικά τα τελευταία χρόνια, είπαν τα μέλη της οικογένειάς του παιδιού στο CNN.