Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Καλό μήνα!

 

Εφηβεία: 10 tips για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά από τον πιο ευτυχισμένο λαό του κόσμου

Η εφηβεία αποτελεί ίσως την πιο μεγάλη πρόκληση, τόσο για τους γονείς, όσο και για τα ίδια τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτή τη φάση ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνούσαμε ότι το εφηβικό στάδιο ήταν μια αρκετά δύσκολη περίοδος στη ζωή μας, που ίσως θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε. Είτε σχετίζεται με τις ορμόνες, είτε με το χαρακτήρα μας που διαμορφώνεται, είτε με τη σταδιακή απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία και το «άνοιγμα» προς τον έξω κόσμο, το σίγουρο είναι ένα: Η εφηβεία διέπεται από έντονα συναισθήματα, ακραίες αντιδράσεις και αρκετές συγκρούσεις με τους γονείς.

Σχολεία: Πότε χτυπάει το τελευταίο κουδούνι του έτους για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου πρόκειται να χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι του έτους στα σχολεία, για τις διακοπές των Χριστουγέννων, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να επιστρέφουν στα θρανία την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024. 

Πανελλαδικές: Ξεκίνησαν (έως και τις 15/12) οι δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις

Όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Χριστούγεννα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών- Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στον δήμο Νεάπολης-Συκεών ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων του 12ημέρου ανοίγει απόψε με στόχο κάθε γειτονιά του να αποπνέει γιορτινή ατμόσφαιρα. Στόχος της διοίκησης είναι και οι τέσσερις δημοτικές ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Άγιος Παύλος) να «πλημμυρίσουν» από χαμόγελα αισιοδοξίας και ζεστασιάς και να στέλνουν παντού μηνύματα αγάπης και ελπίδας συμπαρασύροντας μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα των ημερών. 

Συζήτηση: "Η Φυσική που δεν διδάσκεται και η Αστρονομία στην εκπαίδευση"

To Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, o Σύλλογος Φυσικών Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, με την ευκαιρία της απονομής του Βραβείου Δημιουργικής Διδασκαλίας “Εύρηκα! Εύρηκα!” για το 2023, σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για τη δημιουργική διδασκαλία της Φυσικής, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Πειραιάς: Ειδικό σήμα στα καταστήματα για άτομα με αυτισμό, δράση που διευκολύνει τις αγορές τους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, ανακοίνωσε μια νέα δράση που αφορά στην υποδοχή ατόμων τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, στα καταστήματα της περιοχής.

10 ρόλοι-παιχνίδια που θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού

Δεν θέλουμε τα παιδιά να αφήνουν το παιχνίδι ή τις υποχρεώσεις τους για να κάνουν δουλειές στο σπίτι, αλλά θέλουμε να μάθουν ότι ο καθένας έχει ένα ρόλο στο σπίτι και ευθύνη να βοηθάει. Θέλουμε να μάθει ότι έχει την ευθύνη για να είναι καθαρό το δωμάτιό του, να βοηθάει στο οικογενειακό τραπέζι και να τακτοποιεί τα πράγματά του, φυσικά ανάλογα με την ηλικία του.

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις τη «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στο ταμείο του σούπερ μάρκετ;

Σε ένα φιλικό τραπέζι, μια μητέρα αυτιστικού παιδιού μοιράστηκε την εμπειρία της για το πόσο «δύσκολο» είναι το γεγονός να κάνει κάτι που για τον υπόλοιπο κόσμο είναι μια απλή καθημερινή συνήθεια.

Το να πάει στο σούπερ μάρκετ έκανε την ίδια να μπαίνει στην «άβολη» θέση να εξηγεί στους μπροστινούς της στο ταμείο ότι το παιδί της έχει αυτισμό, ζητώντας να περάσει την ουρά και να βρεθεί μπροστά στο ταμείο. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα του «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν καταργείται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία - Είναι δικαίωμα των παιδιών

Σε ερώτηση της βουλευτή του κόμματος «Νίκη», Ασπασίας Κουρουπάκη, απάντησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναφορικά με το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που είναι ενταγμένο στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Η κυρία Κουρουπάκη ζήτησε να καταργηθεί το κρίσιμο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο αφορά στην υγεία, στη συναισθηματική ωριμότητα και στην κοινωνικότητα κάθε ανθρώπου.