Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Το Σύνδρομο Down και η (θετική) στάση των μελών της οικογένειας

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι γονείς και τα αδέρφια των ατόμων με Σύνδρομο Down αναφέρουν θετικά συναισθήματα σχετικά με την ύπαρξη ατόμου με τη συγκεκριμένη χρωμοσωμική διαταραχή στην οικογένειά τους. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στο 87% των οικογενειών που συμμετείχαν στην έρευνα, οι γονείς και τα αδέρφια ανέφεραν ότι αγαπούσαν πολύ ο ένας τον άλλο. Επιπλέον, στο 83% των περιπτώσεων, οι γονείς και τα αδέρφια ανέφεραν ότι ήταν περήφανα για το άτομο με Σύνδρομο Down της οικογένειάς τους και το ίδιο αίσθημα προσωπικής περηφάνειας ανέφερε και το ίδιο το άτομο με Σύνδρομο Down. 

Η προέδρος της σχολής σκύλων-οδηγών που κατέβασαν από το λεωφορείο μιλάει στο CNN Greece


Η Ιωάννα Γκέρτσου, ιδρύτρια και προέδρου της σχολής σκύλων-οδηγών «Λάρα», βρέθηκε πριν από λίγες μέρες μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό. Οδηγός του ΟΑΣΘ της ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί της τον σκύλο της. Μάταια η κ. Γκρέτσου επιχείρησε να εξηγήσει ότι πρόκειται για σκύλο-οδηγό, απαραίτητον για αυτήν. Ο οδηγός επέμενε φτάνοντας στο σημείο να καλέσει την αστυνομία για να κατεβάσει τον «τρομοκράτη» σκύλο της κ. Γκερτσου με το ζόρι.

Πανελλήνιες 2016: Πρεμιέρα τη Δευτέρα με υποψήφιους δύο ταχυτήτων

Τι αλλαγές περιλαμβάνει το νέο σύστημα και πώς θα υπολογίζονται τα μόρια εισαγωγής; Τέλος εποχής για τον προφορικό βαθμό. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Πεδία Προσανατολισμού και τις προοπτικές τους

Παιδί: Η ετοιμότητα για ανάγνωση περνάει από το σώμα

Τα παιδιά σήμερα κάθονται περισσότερο από ποτέ. Ακόμα και τα βρέφη περνούν ώρες περιορισμένα σε καθίσματα αυτοκινήτου και ειδικά καρεκλάκια, αντί να μπουσουλάνε, να κάνουν βηματάκια ή να μεταφέρονται στην αγκαλιά της μητέρας τους. Καθώς μεγαλώνουν, συχνά οι ημέρες τους είναι ολόκληρες προγραμματισμένες με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οργανωμένες εκδηλώσεις. Τα σημερινά παιδιά έχουν 25% λιγότερο χρόνο για ελεύθερο παιχνίδι απ’ ότι η μόλις προηγούμενη γενιά και αυτό χωρίς να υπολογίζονται αποσπάσεις όπως η τηλεόραση ή τα βιντεοπαιχνίδια.

Το επίπεδο μόρφωσης εξαρτάται και από τα γονίδια

Το πόσα χρόνια θα σπουδάσει ένας άνθρωπος στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, εξαρτάται σε ένα μικρό βαθμό και από τα γονίδιά του, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη έως σήμερα γενετική μελέτη, στο πεδίο των κοινωνικών επιστημών. Στη μελέτη συμμετείχαν και τέσσερις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, δύο με έδρα την Ελλάδα και δύο τη Βρετανία.

TED+Memory Banda: Η κραυγή μίας μαχήτριας ενάντια στον γάμο με παιδιά

Η Memory Banda είναι 18 χρονών και ακτιβίστρια. Είναι επίσης και η κύρια αγωνίστρια στο Malawi για την απαγόρευση των γάμων με παιδιά μέσω της συνεργασίας της με οργανώσεις όπως η Let Girls Lead και η Girl Empowerment Network. Ο λόγος της συνεργασίας τους είναι για να εξασφαλίσει ότι οι αρχηγοί των χωριών θα απαγορεύσουν τους γάμους με παιδιά, θα σταματήσουν τις πρακτικές σεξουαλικής μύησης, θα επιτρέπουν στα κορίτσια να τελειώνουν το σχολείο και να ζούν προστατευμένα από τη βία, σε μια χώρα όπου περισσότερα από τα μισά κορίτσια είναι παντρεμένα από μικρά παιδιά.

Το πολύ φυλλικό οξύ στις εγκύους αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού στο μωρό

Είναι γνωστό ότι η έλλειψη φυλλικού οξέος μπορεί να είναι επιζήμια για το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Ομως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα προειδοποιεί ότι ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή το πολύ υψηλό επίπεδο φυλλικού οξέος στην έγκυο μητέρα, μπορεί να κάνει κακό στο μωρό της, αυξάνοντας τον κίνδυνο να γεννηθεί με αυτισμό. 'Αλλοι όμως επιστήμονες έκαναν λόγο για αθεμελίωτη και ανεύθυνη κινδυνολογία.