Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Γιατί πολλά παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού θέλουν να βλέπουν συνέχεια την ίδια ταινία;

Πολλά παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού βλέπουν συνέχεια την ίδια ταινία ή το ίδιο επεισόδιο μιας σειράς χωρίς να βαριούνται και χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να παρακολουθήσουν κάτι που δεν έχουν ξαναδεί. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι τους αρέσει πολύ. Είναι όμως μόνο αυτό; Όχι.

Συμμετοχή σε έρευνα στάθμισης του ερωτηματολογίου CSDA

Αν είστε κ(Κ)ωφό/βαρήκοο άτομο ηλικίας 19-40 ετών μπορείτε να συμπληρώσετε την έρευνα που αποσκοπεί στη μετάφραση/ απόδοση στα ελληνικά και την πιλοτική εφαρμογή και στάθμιση του ερωτηματολογίου Revised CommunicationSelf-Assessment Scale Inventory for Deaf Adults (CSDA). Η έρευνα, που γίνεται στα πλαίσια μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής με επιβλέπουσα την κυρία Αρετή Οκαλίδου, μελετά τον τρόπο με τον οποίο η απώλεια ακοής επηρεάζει την καθημερινή ζωή. Οι ερωτήσεις αφορούν διαφορετικές καταστάσεις επικοινωνίας, τρόπους διαχείρισης αυτών των καταστάσεων και συμπεριφορές απέναντι σε αυτές.

Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα, καθώς και το ερωτηματολόγιο, θα βρείτε εδώ.

Πώς επιλέγουν σπουδές οι μαθητές;

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε το τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας σχετικά με τα κριτήρια επιλογής αντικειμένου σπουδών των μαθητών και των γονέων τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2023, σε γονείς μαθητών, μαθητές, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και στελέχη επιχειρήσεων.

Ειδική Αγωγή: Καταγραφή στατιστικών στοιχείων για μαθητές με ειδικές ανάγκες

H Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας απέστειλε στα σχολεία οδηγίες για την οριστικοποίηση στοιχείων Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών για τα σχολικά έτη 2020-2021, 2021-2022 και καταχώριση στοιχείων 2022-2023 στο ΠΣ myschool, με στόχο την καταχώριση στατιστικών στοιχείων των δημόσιων σχολείων.

Σύμφωνα με αυτές, οι σχετικές καταχωρήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος Ιουνίου

Προβολή συνεδρίου: «Πρώιμη Παιδική Ηλικία – Παιδικοί Σταθμοί – Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο τιμοκατάλογος όλων των βιβλίων Δημοτικού , Γυμνασίου και Λυκείου που θα διδαχθούν οι μαθητές το επόμενο σχ. έτος 2023-24

Το esos δημοσιεύει τον τιμοκατάλογο όλων των βιβλίων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που θα διδαχθούν οι μαθητές το επόμενο σχολικό έτος 2023-24.

Ως νέα βιβλία για το επόμενο σχολικό έτος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα βρουν:

Ημερίδα: Νέες προκλήσεις για προσβάσιμα διδακτικά εργαλεία για τα άτομα με αναπηρία όρασης: Οδηγίες για τον τρισδιάστατο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών μοντέλων για τους φοιτητές με αναπηρία όρασης

Το ΚΕΑΤ διοργανώνει Συνέδριο-ημερίδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «In-Visible, ένα πρωτοπόρο και ενταξιακό εργαλείο εκμάθησης για άτομα με αναπηρία όρασης» σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας, (Τμήμα Αρχιτεκτονικής Σχολής), το Yedetepe Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, το Μουσείο Omero της Ανκόνα της Ιταλίας, και την Ακαδημία Ανθρωπιστικών και Οικονομικών Σπουδών της Πολωνίας.

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: "Η πολιτεία μας βάζει εμπόδια με τους νόμους που βγάζει"

Λίγο μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλhμα κολύμβησης ΑμεΑ, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μίλησε αποκλειστικά στο "Click στο παρόν" και μας άφησε να μπούμε για λίγο στο μυαλό μιας αθλήτριας που προπονείται σκληρά για μήνες, για έναν αγώνα που κρατάει 2΄ αλλά που δεν το προβάλλει (σχεδόν) κανένας. Η Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια μας είπε για τους επόμενους στόχους της, το μέλλον της κολύμβησης στην Ελλάδα, αλλά και τον ρόλο της Πολιτείας και την Κοινωνίας.

Προβολή της ταινίας ''Rare Land'' για τις σπάνιες παθήσεις στo Φεστιβάλ των Καννών

Η ταινία «Rare Land» του Ευθύμη Χατζή, η παραγωγή της οποίας επιχορηγήθηκε από την Chiesi Global Rare Diseases, επελέγη στο Short Film Corner (SFC)/Rendez Vous Industry του Φεστιβάλ των Καννών, ένα φόρουμ αφιερωμένο στους επαγγελματίες των ταινιών μικρού μήκους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε προβολή στην Marché du Film, τον κορυφαίο τόπο συνάντησης επενδυτών, παραγωγών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου και της διεθνούς κινηματογραφίας.

Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό – Δείτε εάν έχετε επιλεγεί

Ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (21.06.2023) τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2023».

Πρόκειται για τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων με τους δικαιούχους των ωφελούμενων του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού για το 2023. Θα ακολουθήσει μια ολιγοήμερη διορία για ενστάσεις. Στη συνέχεια θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες.