Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

7 μύθοι για τη ΔΕΠΥ... καταρρίπτονται !

Λίγες ψυχολογικές καταστάσεις έχουν δημιουργήσει περισσότερες συζητήσεις τα τελευταία χρόνια από τη ΔΕΠ/Υ. Ωστόσο, οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν λανθασμένες πεποιθήσεις σχετικά με το θέμα. Διαβάστε τους πιο κοινούς μύθους καθώς και την αλήθεια σχετικά με τη συγκεκριμένη διαταραχή. 

Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση ειδικών θεραπειών

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόδοση δαπανών σε δικαιούχους για θεραπείες ειδικής αγωγής εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οποίες θα αποζημιώνει απευθείας τους ασφαλισμένους με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Σουφλί: «Ανάσα» για παιδιά ΑμΕΑ αποτελεί το «Νήμα Ζωής»

Στις ειδικές εκπαιδευτικές δομές της Αλεξανδρούπολης και της Ν. Ορεστιάδας, φοιτούν παιδιά με αναπηρίες από την περιοχή του δήμου Σουφλίου. Η ανυπαρξία αντίστοιχων δομών στην περιοχή υποβάλλει σε καθημερινή ταλαιπωρία μαθητές και γονείς, όχι μόνο για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και την συμμετοχή σε υποστηρικτικές βοηθητικές δραστηριότητες όπως, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, θεραπευτική κολύμβηση και ιππασία. 

Παιδικό επισκεπτήριο και σχολείο στις φυλακές Πάτρας

ΠΑΤΡΑ. Οι κρατούμενοι-γονείς των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας θα μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους και όσοι από τους έγκλειστους θέλουν να σπουδάσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο νέο, αυτόνομο πλέον σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που θα λειτουργεί μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πρόσωπο: Ραφαήλ Τσιάμης

O 16χρονος Ραφαήλ Τσιάμης συνεχίζει την ελληνική παράδοση στη γεωμετρία. Σε πελάγη ευτυχίας οι στενοί του συγγενείς, μετά τη νέα μεγάλη του επιτυχία...

"Δεν βλέπω το μετάλλιο απλώς ως το εισιτήριο για ένα από τα πολύ καλά Πανεπιστήμια, θα ήταν παράλογο να το έβλεπα έτσι, όταν πρόκειται για κάτι που αγαπώ τόσο πολύ και είναι επιβράβευση των κόπων μου". Ο 16χρονος Ραφαήλ Τσιάμης, "χάλκινος ολυμπιονίκης" στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων 2016, που διεξήχθη στο University of Science and Technology του Χονγκ Κονγκ, από τις 6 έως τις 16 Ιουλίου, μιλάει για τη σημαντική διάκρισή του, για την κουλτούρα μαθηματικών σε άλλες χώρες και την ελληνική παράδοση στη γεωμετρία, από εποχής Ευκλείδη και Αρχιμήδη. "Από μικρή ηλικία μου άρεσαν τα μαθηματικά. Ξεκίνησα να παίρνω μέρος σε διαγωνισμούς από την Ε' Δημοτικού. Στο Γυμνάσιο συνέχισα να διαβάζω και να συμμετέχω σε διαγωνισμούς, με στόχο να διεκδικήσω κάποια στιγμή και μία θέση στην εθνική ομάδα, που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα", αναφέρει ο μαθητής, που ολοκλήρωσε φέτος την Α' Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Παιδιά και Άθληση

Ποιο είναι το κατάλληλο άθληµα για το παιδί µου; Μήπως το παιδί µου είναι ακόµα µικρό για να κάνει αυτό το σπορ; Τι µέτρα πρέπει να λάβω ώστε το παιδί µου να αθληθεί χωρίς να τραυµατιστεί;

Αυτά είναι ερωτήματα που ταλανίζουν τους γονείς, όταν τίθενται μπροστά στην επιλογή κάποιας αθλητικής δραστηριότητας για το παιδί τους.

Tεχνικές μάρκετινγκ ωθούν τα παιδιά στα λαχανικά

Μπορεί να είναι απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Οι ίδιες στρατηγικές εμπορικής προώθησης που χρησιμοποιούνται ώστε τα παιδιά να οδηγούνται στο να τρώνε εδέσματα πολύ ευτελούς διατροφικής αξίας (junk food) μπορούν να εφαρμοστούν για να προωθήσουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, όπως τουλάχιστον δείχνει μια πρόσφατη έρευνα.

Aιτήσεις αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή

Από τις 19 Ιουλίου και μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα για εργασία στην Ειδική Εκπαίδευση να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ώστε να ενταχθούν στους οικείους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017.

Η τεχνολογία είναι εμπόδιο στην μυοσκελετική ανάπτυξη των παιδιών

Εμπόδιο στην ανάπτυξη των μυών και των οστών στα μικρά παιδιά μπορεί να αποτελεί η υπερβολική ενασχόληση με τα tablet, τα iPad και τις άλλες ψηφιακές συσκευές με οθόνες αφής, προειδοποιούν επιστήμονες από την Αυστραλία.

Pole Dance και εναέρια ακροβατικά για παιδιά

Pole Dance και εναέρια ακροβατικά για παιδιά! Το είχατε σκεφτεί; Η τάση έρχεται και στην Ελλάδα, δυναμικά, με εξειδικευμένους εκπαιδευτές αλλά και αφοσιωμένους λάτρεις του είδους. Με επαγγελματισμό, με θεαματικά αποτελέσματα στην εκγύμναση και με επιστημονικά δεδομένα ικανά να διαλύσουν ταμπού και προκαταλήψεις…

Ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων σε κρατητήρια ελλείψει ειδικών χώρων

Προβληματισμός επικρατεί στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών, τα οποία, ελλείψει ειδικών δομών και χώρων φιλοξενίας, είναι αναγκασμένα να βρίσκονται σε κρατητήρια μαζί με ποινικούς, καθώς έφθασαν ασυνόδευτα στην Ελλάδα. 

Σχεδόν 250.000 παιδιά σοβαρά υποσιτισμένα στη Νιγηρία

Σχεδόν ένα τέταρτο του εκατομμυρίου παιδιά είναι σοβαρά υποσιτισμένα στην περιφέρεια Borno, στη βορειοανατολική Νιγηρία και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πεθάνουν, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF, καθώς το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που προκλήθηκε από τη Boko Haram συνεχίζει να εκτυλίσσεται.

«Ανάσα» για δεκάδες οικογένειες το Κοινωνικό Φροντιστήριο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών



Σημαντική ανακούφιση αναμένεται να προσφέρει σε πολλές οικογένειες και στο Ρέθυμνο η δυνατότητα να εντάξουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό φροντιστήριο, παρέχοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να μάθουν μια ξένη γλώσσα, κάτι που δυστυχώς για πολλούς είναι πλέον δύσκολη υπόθεση.

ΓΓΙΦ: Στις Βρυξέλλες τα σχολεία που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Αφίσας

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10-12 Ιουλίου η επίσκεψη-ξενάγηση των τριών διακριθέντων σχολείων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα: «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα».