Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Φιλοτεχνήστε προσόψεις σχολείων

Πάρτε βούρτσες και πινέλα και δώστε ζωή και χρώμα στις προσόψεις σχολείων στις περιοχές του Κεραμεικού και Μεταξουργείου από τις 20 Αυγούστου μέχρι της 5 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΛΙΞ συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηναίων και υλοποιεί δύο καλλιτεχνικά προγράμματα στο κέντρο της Αθήνας. Οι εθελοντές θα εργάζονται στα σχολεία που θα φιλοξενούνται, στις περιοχές του Κεραμεικού και Μεταξουργείου και θα φιλοτεχνήσουν τις προσόψεις δίνοντας χρώματα και ελπίδα στους νεαρούς μαθητές!

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας- 2010 Acces to Learning Award

Μία ελληνική βιβλιοθήκη δέχεται Διεθνές Βραβείο ύψους US$1 εκατομμυρίου επειδή υιοθετεί την Τεχνολογία και αναπτύσσει δημιουργικό και ισχυρό περιβάλλον για την Κοινότητα

Το Βραβείο Πρόσβαση στη Μάθηση 2010 του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates τιμά τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σχετικά με τη βράβευση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας
Διαβάστε την ομιλία του Διευθυντή της Βιβλιοθήκης στην τελετή απονομής του Βραβείου
Δείτε το σχετικό βίντεο

Συνέδριο: "Το Κρητικό παραμύθι"

Συνέδριο με τίτλο "Το Κρητικό παραμύθι" πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Καστέλλι Πεδιάδος τον Σεπτέμβριο του 2010. Το συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ενώ πραγματοποιείται προκειμένου οι διοργανωτές να τιμήσουν την μνήμη του Παύλου Βλαστού .

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και τον Δήμο Καστελλίου. Παράλληλα με το συνέδριο θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών με θέμα το Κρητικό παραμύθι. Η έκθεση θα παραμείνει για αρκετές μέρες για να την επισκεφτούν τα σχολεία της περιοχής .

Πάτρα: Δωρεάν φροντιστήρια για παιδιά

Εως τις 31 Αυγούστου θα γίνεται η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηρίων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 για τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, το οποίο υλοποιεί o Δημοτικός Οργανισμός Υγείας - Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αχαΐας (Ρalso) και άλλα φροντιστήρια. Το πρόγραμμα συμπλήρωσε έντεκα χρόνια λειτουργίας.

Ενισχύσεις για κοινωνικές εταιρείες αποκλεισμένων

Την ίδρυση κοινωνικών εταιρειών προωθεί το υπουργείο Εργασίας στοχεύοντας να εντάξει στην κοινωνία ευπαθείς και περιθωριακές ομάδες του πληθυσμού. Το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Αυγούστου από το υπουργείο Εργασίας για τις κοινωνικές επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, στοχεύει στην ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας επιχειρηματικότητας.

Τοποθετήθηκαν οι νέοι διευθυντές Εκπαίδευσης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι η πρώτη που έγινε με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου. Τα ονόματα των νέων διευθυντών βρίσκονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Λιγότερη ύλη στην Ε' και ΣΤ' Δημοτικού

Στην περικοπή διδακτέας ύλης στα μαθήματα των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών και της γεωγραφίας, στις τάξεις Ε΄ και Στ’ Δημοτικού προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ελάφρυνση της ύλης αφορά διδακτικά κεφάλαια, τα οποία κρίνονται δυσνόητα ή επουσιώδη και σε ορισμένες περιπτώσεις επαναλαμβάνονται σε διάφορες τάξεις. Στόχος είναι ο συγχρονισμός της ύλης συναφών μαθημάτων.

Διαβάστε τους πίνακες με τα αναλυτικά στοιχεία (σε μορφή pdf)

Προκήρυξη 76 θέσεων εποχικού προσωπικού για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσει 76 θέσεις εποχικού προσωπικού (35 θέσεις Οδηγών και 41 θέσεις συνοδών σχολικών λεωφορείων) σύμφωνα με την Ανακοίνωση 95581/Γ6/02-08-2010, για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), που διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία ανά την επικράτεια.