Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Καλοκαιρινές αποδράσεις του ΚΕΑ στην πόλη μας




Καλοκαίρι στην πόλη και οι μαθητές μας φροντίζουν να απολαμβάνουν κάθε λεπτό. Έτσι, στις 14 Ιουνίου, το ΚΕΑ βρέθηκε στο Πάρκο του ήχου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στη μέρα υιοθεσιών αδέσποτων ζώων Let them st(r)ay που διοργάνωσε ο Republic 100, 3. Ούτε ο ήλιος, ούτε η δυνατή μουσική και ο πολύς κόσμος μας πτόησαν! Περάσαμε υπέροχα !!!
Με τον Νίκο σε χρέη φωτογράφου και την Μαρία να μας οργανώνει, περάσαμε από όλες τις ομάδες, χαϊδέψαμε τα σκυλάκια και τα γατάκια, εντυπωσιαστήκαμε από την επίδειξη που είδαμε και φυσικά φάγαμε όλοι μαζί παγωτάκι μαθαίνοντας για τα αδέσποτα ζωάκια, τον ρόλο των φιλοζωικών σωματείων και τον εθελοντισμό, τις στειρώσεις και τι πρέπει να κάνει κανείς όταν έχει ζωάκι για να είναι ευτυχισμένο.
Πολλοί από εμάς πήραν και καπέλο από την εκδήλωση ... Αν και μας ήταν λίγο μεγάλο, δεν το βγάλαμε στιγμή από το κεφάλι μας. Μερικοί μάλιστα το φορούν ακόμα !!! 

Παιχνιδοπαρουσίαση : Πολύχρωμες αλυσίδες (chain links) της ELC



Το παιχνίδι chain links της ELC είναι μια πολύ ευχάριστη πρόταση για παιδιά 6 με 36 μηνών. Το κουτί περιέχει 12 ημικυκλικά περίπου κομμάτια διαφόρων χρωμάτων που διαθέτουν στην επιφάνειά τους 6 βαθουλώματα, έτσι ώστε να ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας αλυσίδες και διάφορα σχήματα. Τα κομμάτια είναι από ελαφρύ πλαστικό, σε τέτοιες διαστάσεις που να πιάνονται και να σηκώνονται εύκολα από μικρά ή αδύναμα δαχτυλάκια. Το μέγεθός τους είναι αρκετά μεγάλο, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αν το παιδί τα βάλει στο στόμα. Μάλιστα, πάνω στη συσκευασία αναφέρεται ότι είναι κατάλληλα και ως μασητικό για τα μωράκια που βγάζουν δόντια. To παιδί θα λατρέψει τα έντονα χρώματα και την υφή των κομματιών και θα περάσει ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα του ενώνοντας τους κρίκους για να σχηματίσει σχήματα.

Η πραγματική ιστορία του αυτισμού - ομιλία του Silberman στο TED2015

-->
Γιατί o αυτισμός τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε τόσο μεγάλα ποσοστά ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα που βασανίζει επιστήμονες και γονείς στην εποχή μας βρίσκεται στην πραγματική ιστορία του. Μια ιστορία που διαφέρει αρκετά από αυτήν που μάθαμε και ακούμε κάθε μέρα...
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Steve Silberman στο TED2015  που θα προσθέσει πολλά σε όσα ξέρουμε για τον αυτισμό.