Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Πώς αποκλείονται οι μαύρες αυτιστικές (γυναίκες και κορίτσια) από τις συζητήσεις για τις υπηρεσίες και την έρευνα.

Bex Ollerton
Για πρώτη φορά υπάρχουν τα δεδομένα που δείχνουν αυτό που οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων αναπηρίας γνωρίζουν και δηλώνουν εδώ και αρκετό καιρό: Ο αυτισμός επηρεάζει τους μη λευκούς ανθρώπους, ειδικότερα τις γυναίκες και τα κορίτσια περισσότερο από ποτέ. Πλέον, τα διαθέσιμα δεδομένα ενισχύουν τις εκκλήσεις τους για αλλαγή.

Νέοι καθηγητές ετών 50


Πενηντάρηδες εκπαιδευτικοί στην αναμονή ακόμα και για δεκαπέντε χρόνια προκειμένου να πάρουν τελικά τον πολυπόθητο διορισμό από το υπουργείο Παιδείας! Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει η «Κ» για τη μέση ηλικία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, αλλά και των μονίμων, αποτυπώνουν ένα από στρεβλά της ελληνικής εκπαίδευσης.

Ψυχολογία: Η σημασία της αγκαλιάς για τα παιδιά και τους ενήλικες

Η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια, γνωστή για την προσέγγισή της στην οικογενειακή θεραπεία Βιρτζίνια Σατίρ (Virginia Satir) συνήθιζε να λέει ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται καθημερινά τέσσερις αγκαλιές για να επιβιώσει, οκτώ για να ζήσει καλά και δώδεκα για να είναι ευτυχισμένος.

Περίμενες το επισκεπτήριο για να δεις τους γονείς σου

Η καρδιά της χτυπούσε δυνατά. Υστερα από 50 χρόνια η Αθηνά ήταν ξανά στο αεροπλάνο κάνοντας το ίδιο ταξίδι που είχε πρωτοκάνει πέντε ετών. Τότε, με τον αδελφό της, που ήταν επτά. Ασυνόδευτοι. Από την Πρόνοια είχαν αποφασίσει να στείλουν τα δύο αδέλφια σε παιδοπόλεις. Την Αθηνά στην «Αγία Ελένη» στα Γιάννενα, τον αδελφό της στον Ζηρό στην Πρέβεζα. Παρότι είναι πολλά που δεν θυμάται από εκείνα τα χρόνια, θυμάται τα πάντα από εκείνη την πτήση. «Ενιωθα τελείως χαμένη. Δεν ήξερα τι μου γινόταν. Πού πάω, τι κάνω. Ηταν η πρώτη φορά που έμπαινα στο αεροπλάνο», αφηγείται. Θυμάται πάντως να κάθεται αμίλητη. Δεν έκλαιγε. Οταν όμως ενήλικη, 55 ετών, είδε από το παράθυρο του αεροπλάνου την πόλη των Ιωαννίνων μέσα από την ομίχλη, ένιωσε τα δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό της.

ΟΚ με το school pass, αλλά πόσο κάνει ένα τετράδιο και μία τσάντα την ώρα που μιλάμε;

Πόσο κάνει ένα τετράδιο και πόσο μια τσάντα τώρα που μιλάμε; Τιμοκατάλογος, συγκρίσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τιμές των σχολικών ειδών φέτος.

Τι κι αν περισσεύει αρκετός Αύγουστος ακόμη; Οι γονείς ήδη έχουν αρχίσει να αγχώνονται για έναν από τους μεγαλύτερους «βραχνάδες» όταν έχεις παιδί, δηλαδή την αγορά των σχολικών ειδών.

Τα παιδιά της καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους» μάγεψαν στο Super Cup

To UEFA Foundation for Children επέλεξε την παγκόσμια καμπάνια A ball for all («Μία μπάλα για όλους») για να συμμετέχει στις δράσεις για το Super Cup. Από την εκστρατεία επιλέχθηκαν δύο παιδιά με οπτική αναπηρία, η Λουκία και ο Λέανδρος, με συνοδό τον δημιουργό της παγκόσμιας πρωτοβουλίας, Ηλία Μάστορα.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Έναρξη εγγραφών των φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Οι εγγραφές για την ΠΡΟΣΒΑΣΗ ξεκινούν στις 21 Αυγούστου 2023 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Αν είσαι και εσύ φοιτητής ή φοιτήτρια με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θέλεις να κάνεις την εγγραφή σου στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ, προετοιμάσου κατάλληλα βλέποντας τον “Οδηγό Εγγραφής στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ 2023-24” και συλλέγοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

Προβολή: "Εκπαίδευση STEM¨Προετοιμάζοντας τους νέους για έναν κόσμο που αλλάζει"


Τυχαία άραγε οι εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό του συνδρόμου της «επαγγελματικής εξάντλησης»

Το πόσες φορές ένας εκπαιδευτικός κατά την διάρκεια του μαθήματος πηγαίνει από τον παράδεισο στην κόλαση και πίσω, από το ναδίρ στο ζενίθ, δεν περιγράφεται. Σίγουρα είναι μια δουλειά για γερά και εύκαμπτα νεύρα.

Δυσκοιλιότητα στα παιδιά: 5 συμβουλές που θα το ανακουφίσουν

Η δυσκοιλιότητα στα παιδιά είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Οι παρακάτω 5 συμβουλές θα το ανακουφίσουν.

Αν μόλις ολοκληρώσατε την εκπαίδευση στο γιογιό, συγχαρητήρια! Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του παιδιού. Αλλά πριν το γιορτάσετε πρέπει να γνωρίζετε το εξής: Το μικρό σας μπορεί να μην χρησιμοποιήσει τη δεξιότητα αυτή άμεσα . Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί να νικήσει τη δυσκοιλιότητα; Τις απαντήσεις δίνουν οι παιδογαστρεντερολόγοι Ben Freiberg, MD, και Mohammad Nasser Kabbany, MD της Κλινικής Κλίβελαντ.

UNICEF: Πάνω από 8.000 παιδιά έχουν μολυνθεί από τη χολέρα μέχρι στιγμής φέτος στη ΛΔ Κονγκό

Πάνω από 8.000 παιδιά ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών μολύνθηκαν από χολέρα τους πρώτους επτά μήνες της χρονιάς στην επαρχία Βόρειο Κίβου της ΛΔ Κονγκό, έκανε γνωστό χθες Παρασκευή η UNICEF, σημαίνοντας συναγερμό μπροστά "στη χειρότερη κρίση" εξαιτίας της ασθένειας από το 2017.