Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τριήμερο Φεστιβάλ στο Φράγμα Μαραθώνα

Η ΕΥΔΑΠ καθιερώνει το Φράγμα του Μαραθώνα ως έναν νέο τόπο συνάντησης πολιτισμού, εκπαίδευσης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Μετά την επιτυχημένη δράση της το 2010 που διακρίθηκε διεθνώς, ανοίγει ξανά τις πύλες του Φράγματος και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 8, 9 και 10 Ιουνίου με ακόμα πλουσιότερο πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρίες: Αυλαία με 13 πανελλήνια ρεκόρ στο ΟΑΚΑ

Με πολλές σπουδαίες επιδόσεις και συνολικά 32 ρεκόρ, εκ των οποίων δύο παγκόσμια, έπεσε στο ΟΑΚΑ η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρίες, τον προτελευταίο αγωνιστικό σταθμό πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας και φυσικά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Απόδειξη του εμβαδού του κύκλου με μία αλυσίδα!

Πώς μπορείτε να βρείτε το εμβαδόν ενός κύκλου χρησιμοποιώντας μία αλυσίδα και ένα χάρακα;
Δείτε το απολαυστικό βίντεο του New Scientist.

Πηγή: Πειράματα Φυσικής με απλά υλικά

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012:Πότε μπαίνει τρίτος βαθμολογητής στα γραπτά των υποψηφίων

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δεύτερης βαθμολόγησης, αποσφραγίζεται από τη γραμματεία ο βαθμός του α΄ βαθμολογητή και α) εφόσον η γραμματεία διαπιστώσει ότι η διαφορά των βαθμών των δύο βαθμολογητών είναι μικρότερη ή ίση των 12 μονάδων παραδίδει τα γραπτά στο ειδικό συνεργείο ελέγχου, το οποίο προχωρά σε οπτικό έλεγχο των βαθμολογιών του α΄ και του β΄ βαθμολογητή, προκειμένου να διαπιστωθεί, ότι υπάρχει πλήρης αντιστοιχία της αναλυτικής βαθμολογίας και του συνολικού βαθμού που έβαλαν οι δύο βαθμολογητές ανάμεσα στο στέλεχος και στο απόκομμα, χωρίς περαιτέρω έλεγχο των αθροισμάτων.

ΠαιΖΟΥΜΕ οικολογικά!

Τα γλέντια στις παλιές γειτονιές αναβιώνουν στην Καλαμαριά μέσα από τον συνδυασμό περιβαλλοντικής ευαισθησίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει χορωδιακά πάρτι στις πλατείες μαζί με την προσπάθεια για την περιβαλλοντική αναβάθμισή τους.

Προβολή: Φανερή Συνωμοσία


Νέα άρθρα στο EURODL

Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στο EURODL τα παρακάτω άρθρα. Πατήστε στον τίτλο για να μεταβείτε στο πλήρες κείμενό τους.

Γιατί φοβούνται τον ύπνο τα παιδιά;

Το να πάει ένα παιδί στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί είναι, πολλές φορές, ένα βαρετό και όχι τόσο καλοδεχούμενο γεγονός. Είναι μία μοναχική πράξη και για ένα αγχώδες παιδί, μπορεί να γίνει... κάτι πολύ τρομαχτικό. Σκοτεινές σκιές, μεγάλες και απειλητικές μορφές, είναι δυνατόν να γίνουν αντικείμενο φόβου και παράλογων ανησυχιών για το παιδί.

Με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο η 6η Παγκόσμια Μπιενάλε Παιδικής Ζωγραφικής στην Ξάνθη

Παιδιά από την Ελλάδα, την Ινδία, την Κορέα την Ρωσία, την Τουρκία, από χώρες της Λατινικής Αμερικής θα κληθούν να αποτυπώσουν στο χαρτί ή στον καμβά τις εικόνες που δημιουργεί στο μυαλό και στην ψυχή τους η πολιτιστική κληρονομιά.