Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση: Γραμμή 28

Γνωρίστε τον Αμαντέο, τον πιο γλυκό, τρυφερό και ρομαντικό οδηγό λεωφορείου που έχει βάλει στόχο της ζωής του να βοηθήσει όλους τους ντροπαλούς ερωτευμένους να κάνουν την πρώτη κίνηση και να βρουν την πραγματική αγάπη! 

Ένας γλυκύτατος πρωταγωνιστής με ευγενική καρδιά σε ένα τρυφερό βιβλίο που παρουσιάζει μέσα από το απλό του κείμενο και την καταπληκτική του εικονογράφηση τη ζωή που θα θέλαμε – ή θα έπρεπε- να έχουμε. Μια ζωή που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς σε ένα υπέροχο αστικό περιβάλλον (στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας), όπου συμβιώνουν αρμονικά άνθρωποι και ζώα, ο κόσμος διαβάζει βιβλία και εφημερίδες στη διαδρομή με το λεωφορείο, οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι, οι τοίχοι των σπιτιών φρεσκοβαμμένοι, χωρίς γκράφιτι και οι άνθρωποι κυκλοφορούν χαμογελαστοί και ήρεμοι, απολαμβάνοντας την καθημερινότητα χωρίς κινητά τηλέφωνα και επαγγελματικές εντάσεις. 

Μπαμπινιώτης για τις κάμερες στις τάξεις: Ο δάσκαλος πρέπει να φαίνεται

Την δική του άποψη για την ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων στα σχολεία για όσους μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν διά ζώσης έδωσε ο κορυφαίος Έλληνας γλωσσολόγος, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Δεν υπάρχει πρόθεση να εκτεθούν οι μαθητές

Άποψη: Δ. Ευθυμάκης «Το τσιπάκι που θα μας χώσουν στο κορμί»

Το κράτος πρέπει κάπως να μαζέψει τις θεωρίες συνωμοσίας. Οταν χιλιάδες ανάπηροι, ανοσοκατεσταλμένοι οι περισσότεροι, καλούνται να αυτοκτονήσουν εκτιθέμενοι δίχως προφύλαξη στον ιό που θα τους σκοτώσει, η συντεταγμένη πολιτεία έχει ηθική υποχρέωση να κάνει κάτι για να τους προφυλάξει 

Δημήτρης Ευθυμάκης στο Protagon 

Επιστολή της κοινότητας «Ικαρία Τρόπος» για τη σοβαρή παράλειψη στις άδειες ειδικού σκοπού του υπουργείου Παιδείας

Όπως πάντα στα δύσκολα, έτσι και τώρα τα ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠ’ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΔΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΕΚΝΩΝ (του Υπουργείου Παιδείας λόγω COVID 19).

Έτσι με το νέο άνοιγμα των σχολείων (εκεί στην πρώτη συνεδρίαση των εκπαιδευτικών ) διευθυντές ήλθαν σε δύσκολη θέση όταν διαβάζοντας το εν λόγω έγγραφο σε συναδέλφους δεν ήξεραν τι να απαντήσουν στην εξής ερώτηση: 

Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό : Η ειδική αγωγή δεν είναι μόνο παιδεία...είναι θεραπεία!

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό ενώνει τη φωνή της με σωματεία από όλη την Ελλάδα διεκδικώντας την ισότιμη μεταχείριση των παιδιών μας στην Παιδεία και την Εκπαίδευση. Η ειδική αγωγή δεν είναι μόνο παιδεία..είναι θεραπεία!

Ο τρόπος εισαγωγής σε Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Διευκρινίσεις σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολ. έτος 2020-2021 έδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εισαγωγή των μαθητών/-τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια θα γίνει με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων την 29η Ιουνίου.

«Πόλεμος» υπ. Παιδείας – εκπαιδευτικών για τη μετάδοση των μαθημάτων – Τι θα ισχύσει με τις κάμερες

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών σχετικά με τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στα σχολεία για όσους μαθητές δεν μπορούν να τα παρακολουθούν δια ζώσης.

Φαίνεται πάντως ότι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τις εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και αρκετών γονέων, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε μερική οπισθοχώρηση καθώς χθες, διευκρίνισε ότι το μάθημα δεν θα βιντεοσκοπείται ενώ όταν θα μεταδίδεται ζωντανά δεν θα φαίνονται τα πρόσωπα των μαθητών.

Κορωνοϊός: Με βραχιολάκια που μετρούν τη θερμοκρασία οι μαθητές στο Πεκίνο

Η μαθητιώσα νεολαία στο Πεκίνο επανακάμπτει από σήμερα στα θρανία, εφοδιασμένη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που θα εκπεμπει μία προειδοποίηση σε περίπτωση πυρετού ή απότομης ανόδου της θερμοκρασίας του σώματος, σε μια στιγμή που η Κίνα φοβάται ένα νέο κύμα έξαρσης της νόσου Covid-19.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Εκτός προγράμματος σπουδών η ειδική αγωγή

Για πρώτη φορά μετά από 15 συνεχόμενα χρόνια βγαίνει από το πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το μάθημα της ειδικής αγωγής. Στο πρόγραμμα σπουδών που θα ισχύσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος, δεν θα περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο μάθημα, απόφαση που λήφθηκε με οριακή πλειοψηφία στη συνέλευση του τμήματος, διχάζοντας τους ακαδημαϊκούς.

Τα μυστικά για την ανατροφή παιδιών που προορίζονται για την επιτυχία

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον του, πόσο μάλλον το μέλλον του παιδιού του. Υπάρχουν αμέτρητες πιθανότητες για την εξέλιξη τους, και όλοι μας θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως θα καταλήξουν ευτυχισμένα και επιτυχημένα. Άλλωστε η εκπλήρωση των στόχων τους, θα τα γεμίσει αυτοπεποίθηση και χαρά και τα βοηθήσει να τα πάνε καλά και σε άλλους τομείς της ζωής τους. Ευτυχώς, μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας τους κρίνεται από τη δική μας στάση απέναντί τους, επομένως είμαστε σε θέση να την επηρεάσουμε θετικά.

Άποψη: Λ. Παπαδημητρίου "Οι μητέρες που δεν έγιναν"

Πώς θα εορτάσει άραγε η Μέγκαν τη σημερινή Γιορτή της Μητέρας; Ισως με ένα ακόμη τρυφερό ενστατανέ για τις κάμερες, αγκαλιά με τον Baby Sussex (επισήμως «Αρτσι»). Ο Ερρίκος Η’ (αυτός που τίς καρατομούσε όλες, αν δεν του έκαναν τον διάδοχο) θα την ήθελε πολύ για γυναίκα του. Καρπερή πάνω απ’ όλα! 

Κοροναϊός : Πόσο βαριά αρρωσταίνει τα παιδιά

Σπανίως αρρωσταίνει τα παιδιά ο κοροναϊός, αλλά όταν το κάνει μόνο αθώος δεν είναι. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, στην οποία περιγράφονται λεπτομέρειες για τη νόσηση 48 παιδιών στις ΗΠΑ, πολλά από τα οποία κατέληξαν στην εντατική εξαιτίας του.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι το 83% των παιδιών αυτών έπασχαν από υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Ηράκλειο: Ατομικά μαθήματα για τους άνω των 11 ετών στο Δημοτικό Ωδείο

Από την Δευτέρα 18 Μαΐου τα μαθήματα του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου που γινόταν μέχρι τώρα διαδυκτιακά συνεχίζονται πλέον, στον χώρο του Ωδείου (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου – Πλαστήρα και Ρωμανού) μόνο για τους σπουδαστές άνω των 11 ετών και μόνο για τα ατομικά μαθήματα.

Viber: Διευκολύνει διασκέψεις και online μαθήματα με τις Ομαδικές Βιντεοκλήσεις

Η Rakuten Viber ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λανσάρει τη λειτουργία Ομαδικών Βιντεοκλήσεων, επιτρέποντας τη συμμετοχή έως και 20 ανθρώπων, χωρίς περιορισμό στη διάρκεια. 

Εμπνευσμένη από την τεράστια επιτυχία της λειτουργίας Ομαδικών Ηχητικών Κλήσεων, η Viber αποφάσισε να προσθέσει και το βίντεο ως δυνατότητα, απαντώντας στην αυξανόμενη ανάγκη για συνδιασκέψεις με βίντεο, που αντικαθιστούν τις δια προσώπου συναντήσεις, είτε πρόκειται για οικογενειακές, είτε για φιλικές ή επαγγελματικές. 

Δραματική προειδοποίηση από τη Unicef: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει έμμεσα τον θάνατο έως και 6.000 παιδιών

Η μάχη κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να έχει έμμεσες καταστροφικές επιπτώσεις για τις φτωχές χώρες, όπως ο θάνατος 6.000 παιδιών κάθε ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες, προειδοποίησε σήμερα η Unicef ζητώντας να αναληφθεί αμέσως δράση.

Διημερίδα: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της ανοιχτής εκπαίδευσης 30 – 31 Μαΐου 2020

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα διοργανώνει στις 30 & 31 Μαΐου 2020, την διαδικτυακή διημερίδα “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της ανοικτής εκπαίδευσης, https://elearnconf.ellak.gr/”.