Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Διαχείριση του χρόνου και άτομα με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού.

Πολλά παιδιά και έφηβοι με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού δυσκολεύονται να μείνουν οργανωμένοι και να διαχειριστούν σωστά το χρόνο τους. Σήμερα πλέον έχουμε στη διάθεσή μας μια πληθώρα βοηθημάτων που μπορούν να είναι από τα πιο απλά πχ προγράμματα κατασκευασμένα με κάρτες και velcro μέχρι ηλεκτρονικά βοηθήματα – ηλεκτρονικό προσωπικό βοηθό (PDA), που μπορούν να βοηθήσουν το άτομο να οργανώσει εύκολα και αποτελεσματικά τον χρόνο του. 

Πολυγλωσσικές Αφηγήσεις Παραμυθιών από Διαφορετικές Χώρες

Tην Πέμπτη 18/12 ,στις 8:00μ.μ στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιεί το ΠΟΛΥΔΡΟΜΟ www.polydromo.gr, στο ΠΟΛΥΣΤΕΚΙ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση σε συνεργασία με φυσικούς αφηγητές θα αφηγηθούν στη μητρική τους γλώσσα, παραμύθια που έφεραν μαζί τους από τη χώρα τους, ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους σε .χώρες μακρινές, χώρες κοντινές, χώρες μαγικές.

Σοβαρές ελλείψεις στο σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση AMEA και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες



Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η δημόσια διαβούλευση πάνω στο νομοσχέδιο για την «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» στα πλαίσια του opengov. Αν και κινείται καταρχήν προς τη σωστή κατεύθυνση, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις που θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθούν πριν κατατεθεί στη Βουλή. Ήδη οι παρεμβάσεις των επίσημων φορέων αναπηρίας της χώρας αλλά και των ίδιων των πολιτών εντοπίζουν τις αδυναμίες αυτές.

Δέκα συμβουλές για να έχουν τα παιδιά έναν καλύτερο χειμώνα

Ο χειμώνας είναι ομολογουμένως ο «εφιάλτης» των γονέων, αφού τα παιδιά είναι ευάλωτα σε ιώσεις, αλλά και στην εποχική γρίπη. Το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. μας δίνει δέκα απλές συμβουλές που μπορούμε να εφαρμόσουμε σε καθημερινή βάση, ώστε τα παιδιά να χαίρουν άκρας υγείας. 

Ανακοίνωση Προγράμματος εκμάθησης Braille

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2015 και με το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί η δυνατότητα λήψης της αναγνωρισμένης πιστοποίησης.