Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πρόσωπο: Monique van der Vorst


Ο ποδηλατικός κόσμος μιλά για ένα θαύμα. Στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου είχε κερδίσει δύο ασημένια μετάλλια στους αγώνες με αμαξίδιο. Τώρα, έπειτα από ένα ατύχημα στην προπόνηση η 27χρονη Monique van der Vorst (Μονίκ βαν ντερ Βορστ) όχι μόνο περπατά, αλλά εντάχθηκε και στην πρώτη επαγγελματική ομάδα γυναικείας ποδηλασίας στη χώρα της, την Ολλανδία.

Κύπρος: Δημιουργία μητρώου παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, ζητά η «Αγκαλιά Ελπίδας»

Λευκωσία: Έντονη ανησυχία και προβληματισμό για τα μέσα που διαθέτει η Πολιτεία για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Αγκαλιά Ελπίδας», γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις. Ο Σύνδεσμος οραματίζεται, παράλληλα, τη δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου επιστημονικών προδιαγραφών και τη δημιουργία μητρώου για τα παιδιά με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις.

Ημερίδα: Η Ερευνητική Εργασία στο Λύκειο Προβληματισμοί και Προοπτικές

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε Ημερίδα με θέμα "Η Ερευνητική Εργασία στο Λύκειο Προβληματισμοί και Προοπτικές" την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011, στις 8 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Κάντε το μωρό σας πιο ανεξάρτητο

Θέλετε να κάνετε το μωρό σας λίγο πιο ανεξάρτητο απ’ ό,τι είναι, ούτως ώστε μεγαλώνοντας να έχει τη δυνατότητα να καταφέρνει να μένει και χωρίς τη δικής ας παρουσία;
Το mother.gr σάς δίνει πέντε συμβουλές που αν τις τηρήσετε θα σας βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος: Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Στις 10-11 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος διοργανώνει  Χριστουγεννιάτικο παζάρι  στην έδρα του.

Τα Παιδικά Χωριά SOS χρειάζονται την αγάπη σας και ένα κλικ

 

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου 
Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
11η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής
Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio
Πύργος, 2-10 Δεκεμβρίου 2011
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το «Αστρο των Χριστουγέννων» στο Ψηφιακό Πλανητάριο

Μία γνωστή ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια θα παρουσιάσει και φέτος το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την περίοδο των Χριστουγέννων 2011 και την Πρωτοχρονιά του 2012. Πρόκειται για το «Άστρο των Χριστουγέννων», που υπόσχεται να γεμίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με το εορταστικό πνεύμα.

Εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 17:00 θα γίνει στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής, σεμινάριο-workshop στο πλαίσιο της δράσης για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά.