Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

11 διαδικτυακά εργαλεία Web 2.0 που πρέπει να ανακαλύψετε για την τάξη σας [eBook]

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) με 11 «κρυμμένα» διαδικτυακά εργαλεία Web 2.0 που πρέπει να ανακαλύψετε για χρήση μέσα στην τάξη.

Ο "ΙΚΑΡΟΣ" στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρίες

Στις 31 Μαΐου ανοίγει την αυλαία του στο ΟΑΚΑ της Αθήνας το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρίες.

Βιβλίο: Το ρομπότ των βράχων

Η Λένα Καπνιά-Αραποστάθη έγραψε το δεύτερο μυθιστόρημά της, με τίτλο Το ρομπότ των βράχων το οποίο απευθύνεται σε εφήβους...

Μπορούν τα ρομπότ να αντιληφθούν τι σημαίνει φιλία, καθήκον, αυταπάρνηση;
Να έχουν αίσθηση του χιούμορ;
Να ερωτεύονται;

Αν θες να αλλάξεις την Παιδεία, άλλαξε πρώτα το δάσκαλο

Η εποχή ήταν από τις πλέον περίπλοκες. Δεν είχαν περάσει παρά πέντε χρόνια από τη λήξη του Μεγάλου Πολέμου. Βρισκόμασταν μόλις έξι χρόνια μετά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917. Και, βέβαια, ούτε έναν χρόνο μετά την έξοδο της Ελλάδας από μια μεγάλη στρατιωτική ήττα, η οποία οδήγησε στην υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης και στην υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών. Πληγές από την καταστροφή, ανάμεικτα αισθήματα για το μέλλον, δεδομένη πολιτική αστάθεια.

Ευκαιρία για τρίμηνη απασχόληση στην ΕΛΙΞ

Η ΕΛΙΞ, με 25ετή εμπειρία στο χώρο του εθελοντισμού, του σχεδιασμού και της υλοποίησης δράσεων με κοινωνικό αντίκρισμα, συντονίζει το καλοκαίρι του 2012 στην Αττική ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από 6 έως 12 ετών.

Η Μεγάλη Γιορτή των Παιδιών Παραθινούπολη

Η Μεγάλη Γιορτή των Παιδιών Παραθινούπολη
Αφιέρωμα Ζούμε Θεσαλονίκη
25 - 27 Μαίου 6 - 10 μ.μ. πλάζ Αρετσούς
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Τα βραβεία του 5ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε σινεμά;»

Με την απονομή των βραβείων, έληξε το Σάββατο, 12 Μαϊου 2012, το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;», το οποίο πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το θέατρο της Μονής Λαζαριστών, αντίστοιχα.

Τα βραβεία απέσπασαν:

Οι κινέζοι ολιγάρχες διδάσκουν βρετανικό σαβουάρ-βιβρ τα παιδιά τους

Μεγιστάνες γονείς στην Κίνα πληρώνουν 125.000 ευρώ τον χρόνο για να πάρουν τα παιδιά τους μαθήματα βρετανικού σαβουάρ βιβρ, ώστε να εξασφαλίσουν αργότερα μια θέση σε πανεπιστήμια όπως η Οξφόρδη και το Κέμπριτζ. Ανάμεσα στα άλλα, τα παιδιά μαθαίνουν να κουβεντιάζουν για τον καιρό, και να παίζουν ράγκμπι.

Επανάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση

Ο καθηγητής Σεμπάστιαν Θραν, επικεφαλής του κορυφαίου ερευνητικού εργαστηρίου της Google, είναι ό,τι πλησιέστερο σ' έναν ροκ σταρ έχει η επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τώρα, χάρη σε μια εκπαιδευτική επανάσταση που βρίσκεται στην αρχή της, μπορεί να απευθύνεται σ' ένα γιγαντιαίο κοινό νέων. Πέρυσι διέθεσε δωρεάν στο Ιντερνετ το πτυχιακό μάθημα που δίδαξε στο Στάνφορντ, ένα πανεπιστήμιο που χρεώνει δίδακτρα 53.400 δολάρια τον χρόνο για ένα προπτυχιακό δίπλωμα.

Θεατρικό παιχνίδι «Ο Γιος της Αστερόσκονης»

Το Θεατρικό Παιχνίδι «Ο Γιος της Αστερόσκονης» του Καθηγητή Αστρονομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Σταύρου Αυγολούπη θα παρουσιαστεί από τα παιδιά του Β2 τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής του Δήμου Θέρμης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 20.00, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στο 10ο όροφο.