Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

12 Μύθοι για τον Αυτισμό


Δεν ακούει κανέναν το παιδί σας; Χρησιμοποιείστε τη μέθοδο «Γκάντι»

Το μικρό σας σας χτυπάει, αρνείται να σας υπακούσει… Με λίγα λόγια, μπροστά σας έχετε έναν μικρό… αντάρτη.

Με τη συμπεριφορά του πραγματικά σας φέρνει στα όριά σας. Τι κάνουμε λοιπόν; Σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει μια νέα μέθοδος. Το όνομά της; Ειρηνική αντίσταση! Πρότυπό της; Ο Μαχάτμα Γκάντι.

Η παχυσαρκία αιτία κοινωνικού αποκλεισμού

Τα φώτα της δημοσιότητας έχει τραβήξει το βιβλίο της Γκαμπριέλ Ντεϊντιέ «On Ne Naît Pas Grosse» («Δεν γεννιόμαστε παχύσαρκοι»), αναγκάζοντας τη Γαλλία να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

Το βιβλίο μεταφέρει στους αναγνώστες τις δυσάρεστες αναμνήσεις της Γκαμπριέλ Ντεϊντιέ σχετικά με το πώς ήταν να μεγαλώνει όντας παχύσαρκη στη Γαλλία. «Το να είσαι παχύσαρκος στη Γαλλία σημαίνει ότι είσαι χαμένος», δηλώνει η ίδια. Το βιβλίο βασίζεται σε βιωματικές εμπειρίες και επιστημονικά πορίσματα, ενώ ερευνά τις πολλαπλές μορφές αποδοκιμασίας που υφίστανται τα υπέρβαρα άτομα στη Γαλλία.

Με σωματική αναπηρία μία στις 5 Ελληνίδες άνω των 65 ετών

Περίπου μία στις πέντε Ελληνίδες (ποσοστό 21%) και ένας στους έξι Έλληνες (17%) άνω των 65 ετών ζουν σήμερα με κάποια σωματική αναπηρία που περιορίζει τις καθημερινές κινήσεις και δραστηριότητές τους, όπως να μαγειρέψουν, να ντυθούν, να κάνουν μπάνιο ή να πάνε για ψώνια.

6 κακές συμπεριφορές παιδιών που οφείλονται σε δικά μας λάθη

«Αγωγή είναι αυτό που μένει όταν έχουμε ξεχάσει πια αυτά που μας έχουν διδάξει».

Και είναι αλήθεια πως η ευγένεια, η σωστή συμπεριφορά, το comme il faut των κοινωνικών αλλά και διαπροσωπικών μας σχέσεων, είναι αρχές και κώδικες που μας ακολουθούν εφ όρου ζωής και τα μαθαίνουμε, ή πιο σωστά, μας τα μαθαίνουν, από πολύ πολύ νωρίς. Κι επειδή η συμβουλή και η παραδειγματική συμπεριφορά λειτουργούν σαν εργαλεία διαπαιδαγώγησης για το παιδί, είναι πολύ σημαντική η προσοχή σε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για να διαμορφώσετε ένα παιδί που πραγματικά θα σας βγάζει…. ασπροπρόσωπους σε κάθε δύσκολη περίσταση με τους τρόπους και τη συμπεριφορά του.

Προτάσεις ΟΕΕ για την οικονομική εκπαίδευση στο Λύκειο

Πακέτο προτάσεων για την αναβάθμιση της οικονομικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, στο Λύκειο, περιλαμβάνει η επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) προς τον Υπουργό Παιδείας, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές, που προσφάτως εξαγγέλθηκαν, για το Λύκειο και την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: 10χρονη Μεξικάνα με εγκεφαλική παράλυση συνελήφθη ως παράνομη μετανάστρια

Ένα 10χρονο κορίτσι από το Μεξικό, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και ζούσε παράνομα στο Τέξας, τέθηκε υπό κράτηση από τις ομοσπονδιακές αρχές αφού το ασθενοφόρο που την μετέφερε πέρασε από ένα σημείο ελέγχου της συνοριοφυλακής των ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και τη δικηγόρο της οικογένειάς της. 

Με τρεις πρεμιέρες ο Νοέμβριος στο ΚΘΒΕ - Θέατρο για βρέφη, παιδιά και εφήβους

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανοίγει για άλλη μια χρονιά τις πόρτες της Παιδικής και Νεανικής Σκηνής και υποδέχεται παιδιά και εφήβους σε ένα κόσμο φαντασίας, ιδεών και δημιουργίας, στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Xιλιάδες μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και φέτος παραστάσεις που η καθεμία έχει ένα ξεχωριστό μήνυμα να δώσει στους μικρούς θεατές της. 

Παράλληλα, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει για πρώτη χρονιά Βρεφικό Θέατρο που απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων.

Περισσότεροι ξενώνες για ασυνόδευτα παιδιά από εμπόλεμες ζώνες

Η πόρτα της διώροφης κατοικίας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ανοίγει και από μέσα ακούγονται γέλια και χαρούμενες φωνές. Η Σοφία Κουβελάκη, η «ψυχή» του Home Project, μας υποδέχεται στον ξενώνα της οργάνωσης, εκεί όπου τους τελευταίους δέκα μήνες φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά - πρόσφυγες, που ήρθαν στην Ελλάδα μόνα τους, φεύγοντας μακριά από τον πόλεμο και την απόλυτη φτώχεια. Πριν από λίγες ημέρες, η είδηση που έφτασε από το εξωτερικό, «έδωσε φτερά» στους ανθρώπους του Home Project. Το ίδρυμα ΙΚΕΑ χρηματοδότησε την οργάνωση με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, προσφέροντάς της τη δυνατότητα να λειτουργήσει κάτω από την «ομπρέλα» της πέντε ακόμη ξενώνες, φθάνοντας συνολικά τους δέκα. Και αυτό έρχεται σε μια περίοδο που κάποιες από τις δομές φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στην Αθήνα σταμάτησαν να λειτουργούν.

Αφήστε τα παιδιά να πλήττουν -Κάνει καλό στη δημιουργικότητα

Υπερδραστήριο, το σημερινό παιδί δεν ξέρει τι να κάνει όταν δεν έχει τίποτα να κάνει. Ωστόσο, η πλήξη είναι πολύ θετική, λένε οι ειδικοί, γιατί κινητοποιεί την φαντασία.

Κάθε παιδί γνωρίζει κάποια στιγμή την ημέρα την πλήξη. Κυρίως γιατί η προσοχή του για ένα παιχνίδι ή μια δραστηριότητα μειώνεται γρήγορα και απαιτεί από τον γονιό, που συμμετέχει σε αυτόν τον μαραθώνιο, να περνάει από το ένα στο άλλο κάθε είκοσι λεπτά.

Πανελλαδικές 2018: Τι αλλάζει στα πέντε πεδία και στα μαθήματα

Νέες αλλαγές σε σχολές και τμήματα στα επιστημονικά πεδία των φετινών υποψηφίων για τις Πανελλαδικές τον Ιούνιο του 2018.

Οι σχολές των Παιδαγωγικών ανοίγουν για όλους τους υποψήφιους χωρίς την υποχρέωση εξέτασης των Μαθηματικών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας που πέρσι καταβαράθρωσαν τις επιδόσεις των υποψηφίων του εν λόγω πεδίου.