Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

3 Συμβουλές για καλύτερη ανατροφοδότηση από τα παιδιά στις τάξεις του δημοτικού.


Όταν οι μικροί μαθητές έχουν ευκαιρίες να μοιραστούν ιδέες και να βελτιώσουν τη δουλειά τους δουλεύοντας με τους συμμαθητές τους, αρχίζουν να οικειοποιούνται τη μάθησή τους με νέους τρόπους.

Προειδοποίηση για την ψυχική υγεία των γονέων στις ΗΠΑ- Ο υπερβολικός ζήλος γίνεται επικίνδυνος

Σε μια σπάνια προειδοποίηση για θέματα δημόσιας υγείας, ο Γενικός Χειρουργός των Ηνωμένων Πολιτειών, Dr. Vivek M. Murthy, τόνισε πρόσφατα ότι το γονεϊκό καθήκον σήμερα είναι υπερβολικά δύσκολο και αγχωτικό. Παρά το γεγονός ότι οι ανησυχίες για την ευημερία των οικογενειών δεν είναι κάτι νέο, οι σημερινοί γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς προκλήσεις και πιέσεις.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις – Τα δικαιολογητικά και οι ανακλήσεις

Με ευθύνη των Διευθύνσεων, όλοι οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά σε σχολική μονάδα υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης.

Με το άρθρο 168 του ν. 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» καθορίζεται ο χρόνος και οι όροι υποβολής αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών.

Υπουργείο Παιδείας: Στο τραπέζι η εξομοίωση εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών με μόνιμους

Βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο, που διέπει τις μαθητικές εκδρομές και νομική βοήθεια προς τους εκπαιδευτικούς υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στους καθηγητές κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχε με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ.

Ο αθλητισμός – το όχημα συμπερίληψης για ανθρώπους με πολλαπλές ευαλωτότητες

Ο Ηρακλής Μοσκώφ με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες γράφει για τον αθλητισμό ως μέσο κοινωνικής ένταξης και εργαλείο ενδυνάμωσης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, των προσφύγων και των μεταναστών, των τοξικοεξαρτημένων και των ατόμων με αναπηρία

Η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου, ετών 12, έγινε η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια της Ελλάδας που συμμετείχε ποτέ σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας ατομικό ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο της κατηγορίας S2 δίνοντας ελπίδα σε όλα τα παιδιά με αναπηρίες.

Σχολική βία και εκφοβισμός – Πρακτικός οδηγός προς γονείς και εκπαιδευτικούς

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού είναι απαραίτητα τα δέκα (10) παρακάτω βήματα: 1. Η επίγνωση του προβλήματος και η προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια. 2. Η αναγνώριση ότι αποτελεί πρόβλημα. 3. Η άμεση αντίδραση. 4. Η ήρεμη αντιμετώπιση και η διατήρηση του ελέγχου. 5. Η άμεση απομάκρυνση όλων των εμπλεκόμενων στο περιστατικό. 6. Η αποφυγή οποιασδήποτε απόπειρας διαπραγμάτευσης. 7. Η λογοδοσία οποιουδήποτε ενθαρρύνει τον εκφοβισμό. 8. Η αποφυγή βιαστικών κρίσεων. 9. Η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς και επαγγελματίες. 10. Η εκπαίδευση στο χειρισμό αντίστοιχων καταστάσεων.

Νέα σχολική βιβλιοθήκη στο Νέο Σκοπό Σερρών, δωρεά του Ελληνοαμερικανού Εμμ. Σαββόπουλου

Μια νέα σχολική βιβλιοθήκη απέκτησε το ιστορικό δημοτικό σχολείο του Νέου Σκοπού Σερρών, η οποία αποτελεί δωρεά ενός καταξιωμένου Ελληνοαμερικανού ομογενή, Σκοπηνού, του Εμμανουήλ – Ευστάθιου Σαββόπουλου (Emanuel Efstathios Savas, E.S. (Steve) ή αλλιώς «Savas», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και οι γνωστοί στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο πατέρας του, μετανάστης πρώτης γενιάς στις ΗΠΑ, ο αείμνηστος Ιωάννης Σαββόπουλος, είχε πραγματοποιήσει σημαντική δωρεά στο δημοτικό σχολείο το 1966 και ανακηρύχθηκε ευεργέτης του.

«Καμπανάκι» από τον Γκέιτς: Πώς η κλιματική αλλαγή θα επιδεινώσει την υγεία των παιδιών

Ο υποσιτισμός είναι η χειρότερη παγκοσμίως κρίση στην παιδική υγεία και η κλιματική αλλαγή θα κάνει ακόμα πιο σοβαρή την κατάσταση, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ασχολείται με τη φιλανθρωπική δράση.

Μια ελληνική επιχείρηση συμβάλλει στην προσπάθεια για συμπερίληψη

Πάτρα: Πρώτη αποβολή για χρήση κινητού – Καταχρηστική η συμπεριφορά της διευθύντριας, λένε οι γονείς

Μονοήμερη αποβολή, πήρε με συνοπτικές διαδικασίες, μαθητής σε σχολείο στην Πάτρα, που έκανε χρήση του κινητού τηλεφώνου του εν ώρα μαθήματος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο στη Μαγούλα (Καστρίτσι Δ.Ε. Ρίου) και η απόφαση της αποβολής ελήφθη δόθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gnomip.gr, με τους γονείς του παιδιού να μιλούν για εξάντληση της αυστηρότητας και καταχρηστική συμπεριφορά της διευθύντριας.