Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Φροντίδα και Θεραπεία Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής

"Το ακόλουθο κείμενο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι Διαταραχές Πρόσληψης  Τροφής επηρεάζουν τον εγκέφαλο, παρεμποδίζοντας σημαντικά την ανάρρωση. Το κείμενο επίσης επεξηγεί πως οι φροντιστές* (τα άτομα που παρέχουν φροντίδα σε αγαπημένα πρόσωπα) μπορούν να μετριάσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Διατροφής, για παροχή στήριξης στο δύσκολο μονοπάτι της ίασης και ανάρρωσης".
Διαβάστε όλο το σχετικό κείμενο "Φροντίδα και Θεραπεία Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής και οι Στοιχειώδεις Διαπροσωπικοί Παράγοντες για την Προώθηση Ανάρρωσης", από όπου και το απόσπασμα.

Ηχητικό βιβλίο- Δελτίο Τύπου εκδόσεων «Ωκεανίδα»

Πρώτη παρουσίαση του μπεστ σέλερ του Όμηρου Αβραμίδη, Ο δρόμος του φεγγαριού, σε ηχογραφημένο βιβλίο με αφηγητή τον ίδιο το συγγραφέα, στο περίπτερο 71-72 των εκδόσεων «Ωκεανίδα», στο 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες μπορούν ν’ ακούσουν ηχητικά αποσπάσματα, ενώ παρέχονται πληροφορίες της έκδοσης και σε γραφή Braille.

«Ευχαριστούμε που ενοχλείτε»

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» οργανώνει την πιο ανατρεπτική, δημιουργική και ενοχλητική γιορτή δρόμου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μετά τα δύο τελευταία επιτυχημένα φεστιβάλ στο Πάρκο του Ξαρχάκου, η αγαπημένη γιορτή των νέων αναδεικνύει αυτή τη φορά το θέμα των πρώην στρατοπέδων της πόλης, που χρόνια τώρα δεν έχουν αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες και παραμένουν εγκαταλελειμμένα.

20ο τεύχος του περιοδικού "Θέματα Αναπηρίας" (Φεβρουάριος - Απρίλιος 2010)

Μπορείτε να διαβάσετε το 20ο τεύχος του περιοδικού της ΕΣΑμεΑ "Θέματα Αναπηρίας". Ενδεικτικά, ορισμένα από τα θέματα που θίγονται είναι:
  • Φύλο και Αναπηρία: Η πολλαπλή διάκριση που βιώνουν οι γυναίκες με αναπηρία
  • Οικονομική κρίση και άτομα με αναπηρία: Η ώρα της δράσης είναι τώρα! 
  • ΕΕΠΑΑ: Αγώνας για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά με αυτισμό
  • Συνήγορος του Παιδιού: Καλλιεργώντας το σεβασμό στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία
  • Πρόγραμμα «Καλλικράτης»: Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας και η διάσταση της αναπηρίας
  • Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ: Το Άρθρο 9 «Προσβασιμότητα»

Για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Τη διαβεβαίωσή της να εξασφαλίσει τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος παρά το χρέος που έχει συσσωρευτεί, έδωσε χθες η υφυπουργος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φώφη Γεννηματά μετά τη μαραθώνια σύσκεψη που είχε χθες με τη διοίκηση του Ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ηλιος».

Έντονη διαμαρτυρία Κωφών στην ΓΓΑ


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΓΓΑ η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή που είχε αντικείμενο συζήτησης την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών του 2013, οι οποίοι έχουν ανατεθεί στην χώρα μας.