Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ενθάρρυνση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να διαβάσουν

Όταν οι μαθητές διαβάζουν κάτω από το επίπεδο της τάξης τους, αυτές οι διαφορετικές προσεγγίσεις μπορούν να τους παρακινήσουν να ασχοληθούν με τα κείμενα και να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ικανότητα.

Ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βασιζόμουν παραδοσιακά στους εκπαιδευτικούς του δημοτικού για την διδασκαλία της ανάγνωσης στους μαθητές, επειδή πάντα πίστευα ότι η ανάγνωση είναι μια δεξιότητα που αποκτάται στα πρώτα σχολικά χρόνια.

Πανελλαδικές 2024: Πώς οι θεωρητικές σπουδές ανοίγουν δρόμους στην αγορά εργασίας - Οι επιλογές

Τα τελευταία χρόνια η εξάπλωση της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας έστρεψε τα φώτα της αγοράς εργασίας στους κλάδους της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και της Επιχειρηματικότητας συμπαρασύροντας τις περισσότερες επιστήμες στο δρόμο της τεχνολογικής εξέλιξης. Πώς όμως η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα επηρεάζουν τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και πώς θα μπορούσαν αυτά τα φαινομενικά ασύνδετα αντικείμενα να συμπορευτούν;

Οι γονείς θα πληρώνουν τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά τους στα σχολεία – Οι τρόποι

Θα καταβάλλονται τα ποσά μέσω εφορίας, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα να πληρωθούν απευθείας στο σχολείο χωρίς να βεβαιώνεται το πρόστιμο

«Με τον ίδιο τρόπο που πληρώνονται όλες οι παραβάσεις, μέσω της εφορίας, θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που θα προκαλούν τα παιδιά τους» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

ΑΕΙ: Τι αλλάζει στην εισαγωγή των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών

«Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997»- ΦΕΚ

Αυτισμός – ΔΕΠΥ: Τι ρόλο παίζουν μικροβίωμα και αντιβιοτικά στην εμφάνισή τους

Σημαντικός φαίνεται ο ρόλος του εντέρου στην εμφάνιση νευρο-αναπτυξιακών διαταραχών στα παιδιά, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Cell. Συγκεκριμένα, η διαταραγμένη εντερική χλωρίδα κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής σχετίζεται με διαγνώσεις, όπως η διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) και η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αργότερα στη ζωή, όπως προκύπτει από τη μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και του Πανεπιστημίου του Linköping.

WhatsApp: Η αλλαγή που έκανε για τα παιδιά – Κύμα αντιδράσεων

Στα 13 από τα 16 χρόνια μείωσε το ελάχιστο όριο ηλικίας που απαιτείται για τη χρήση του WhatsApp στην Ευρώπη η Meta, προκαλώντας κριτική από τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ο νέος ηλικιακός περιορισμός τέθηκε σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Πέμπτη. Το νέο ελάχιστο όριο ηλικίας των 13 είχε ανακοινωθεί επίσης για τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο.

Μειωμένη σωματική δραστηριότητα ως παιδιά, προβλήματα ως ενήλικες -Ο ρόλος του σχολείου

Η παιδική ηλικία είναι μια ιδιαίτερη περίοδος της ζωής του ανθρώπου, που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες αλλαγές σε σωματικό, νοητικό και ψυχολογικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι, σ' αυτή την ηλικιακή περίοδο υιοθετούνται συνήθειες ή στάσεις, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικά, θετικά ή αρνητικά την υγεία των παιδιών.

Το εκπαιδευτικό υλικό του Πολύχρωμου Σχολείου στην εθνική εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ανακοινώθηκε η εθνική εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού ενώ τέθηκε και σε εφαρμογή και η σχετική πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει ενημερωτικό και επιμορφωτικό υλικό για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, σύστημα αποτύπωσης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού με επώνυμες αναφορές, σύστημα ενημέρωσης γονέων για την εξέλιξη διαχείρισης του αναφερόμενου περιστατικού.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος προσωπικών βοηθών-συνοδών ατόμων με αναπηρίες στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα


Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2024!
Έφτασε και φέτος η αγαπημένη μας στιγμή, όπου προετοιμαζόμαστε για το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμά μας στα μέσα του Ιουλίου!

Τα κορίτσια της Νομικής Αθηνών που νίκησαν Κέμπριτζ και Οξφόρδη

Γύρω από ένα μακρόστενο τραπέζι που καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο του μικρού δωματίου, κάθονται τέσσερις νεαρές φοιτήτριες – δίπλα τους η καθηγήτρια Νομικής, Αθηνά Δημοπούλου. Στο πλάι, μέλη της ομάδας που συνέδραμε στην προπόνησή τους.

Στη μέση δεσπόζει μία καλαίσθητη δημιουργία, ένα αγαλματίδιο στο οποίο διαφαίνεται η μορφή μίας γυναίκας. Πάνω, με μεγάλα γράμματα, αναγράφεται «Palma Prima».

Ανησυχητικά νούμερα στην Τουρκία: 1.2 εκατ. παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο

Μια ανησυχητική εικόνα αναδεικνύεται από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας στην Τουρκία. Περίπου 1,2 εκατομμύρια μαθητές δεν φοιτούν στα επίσημα σχολεία, παρά την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Πτολεμαΐδα: Ο Δήμος Εορδαίας παρέλαβε τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ & Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας

Στην οριστική παραλαβή του έργου 1) Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας 12 ατόμων) και 2) Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες και Νοητική Υστέρηση (δυναμικότητας από 26 έως 50 άτομα), προχώρησε ο Δήμος Εορδαίας, καθώς έχει ολοκληρωθεί το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο και για τα έξι χρηματοδοτούμενα Υποέργα.