Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μαθαίνοντας το όνομά μας μέσα από το αγαπημένο μας παιχνίδι!


Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα μικρό παιδί είναι μέσα από το παιχνίδι. Έτσι και εμείς αξιοποιήσαμε το αγαπημένο παιχνίδι του Χάρη για να αρχίσει να μαθαίνει το όνομά του. Αδειάσαμε τα ψαράκια από το κουτί, τοποθετήσαμε μέσα τα 5 μαγνητικά γραμματάκια του ονόματός του, ένα χαρτί με το όνομά του ήδη γραμμένο, ένα καλάμι με μαγνήτη και η διασκέδαση άρχισε. Ένα - ένα τα γραμματάκια βγήκαν από το κουτί. Μόλις "πιάστηκαν" όλα, τοποθετήθηκαν με τη σωστή σειρά, πάνω στο χαρτί. Μετά από 10 γύρους (και ενώ ο ενθουσιασμένος ψαράς έπιανε το ένα γραμματάκι μετά το άλλο), άρχισε σιγά- σιγά το χαρτί να μην μας είναι πια και τόσο απαραίτητο. Και αν πάνε καλά οι ψαριές, σύντομα θα καταργηθεί τελείως !

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ψηφιακή εκπαίδευση. Ανακαλύπτω. Δημιουργώ. Συμμετέχω.


Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ψηφιακή εκπαίδευση.
Ανακαλύπτω. Δημιουργώ. Συμμετέχω.

«Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη» στο AegeanDocs, από τους μαθητές της Καλλονής!

2.400 χρόνια πριν, τον 4ο αιώνα π.Χ. ο Αριστοτέλης , ο Σταγειρίτης φιλόσοφος που μας πρόσφερε τη Λογική, την Ποιητική, την Πολιτική Φιλοσοφία, ταξιδεύει στη Λέσβο, μετά από πρόσκληση του μαθητή του Ερέσιου Θεόφραστου.

Στην περιοχή της αρχαίας Πύρρας και του κόλπου Καλλονής, ερευνά, αναλύει και καταγράφει τον κόσμο των ζώων και των φυτών, ανακαλύπτει την τάξη σ’ ένα χάος οργανικής βιοποικιλότητας. Οι παρατηρήσεις και η επίμονη μελέτη του, θέτουν τις βάσεις της επιστήμης της βιολογίας.

Γιατί ένα παιδί πρέπει να μάθει σκάκι;

Είναι μία ερώτηση που έρχεται στον νου κάθε νέου γονέα που σκέφτεται με τι να ασχοληθεί το παιδί του στην προσχολική ηλικία.

Yπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί άνω των 5 ετών. Ένα από αυτά είναι και η εκμάθηση σκακιού. Γιατί όμως να κάνει την επιλογή αυτή; Ας αναφέρουμε λοιπόν μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του παιχνιδιού που έχει τα χαρακτηριστικά της τέχνης, της επιστήμης και του αθλήματος.

Λάρισα: Επαγγελματικός Προσανατολισμός για μαθητές – Συμβουλές για γονείς

Συμβουλές, ειδικά τεστ και συζήτηση με ειδικούς μπορούν να κάνουν οι μαθητές στη Λάρισα , ώστε να επιλέξουν το καταλληλότερο επάγγελμα και σπουδές που τους ταιριάζουν.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκεται στο κτίριο της β’ θμιας εκπαίδευσης Λάρισας στην οδό Καλλιθέας 11.

Ανώτατο όριο 1.500 ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές

Μεταπτυχιακά ως 1.500 ευρώ τον χρόνο θεσπίζει η κυβέρνηση, με μεγαλύτερη αλλαγή στον χάρτη της λεγόμενης «τεταρτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης» της χώρας το οριζόντιο «πλαφόν» στα δίδακτρα. Οι αλλαγές στις μεταπτυχιακές σπουδές έρχονται να συνδυαστούν με νέο σχέδιο «Αθηνά Νο 2», καθώς από τις διοικήσεις των ΤΕΙ έχει ζητηθεί ήδη να δηλώσουν ποια τμήματά τους θεωρούν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά και πρέπει να κλείσουν. Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Σία Αναγνωστοπούλου δηλώνει στο «Βήμα» ότι αν τα πανεπιστήμια έχουν κάτι διαφορετικό να προτείνουν, τώρα ήρθε η ώρα να το πουν, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι διαθέσιμο για διαβούλευση ως τις 10 Οκτωβρίου.

Γονείς στην Ημαθία δεν δέχονται τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Μετά το Ωραιόκαστρο και την Φιλιππιάδα και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 5ου δημοτικού σχολείου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας δεν δέχεται την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

Το μυστήριο του ομαδικού τάφου με 800 παιδιά σε ίδρυμα για ανύπαντρες μητέρες στην Ιρλανδία. ...

Ένας ομαδικός τάφος με 800 νεκρά παιδιά που ήταν κρυμμένος στην αυλή του ιδρύματος «St Mary’s Mother and Baby Home», ήρθε στην επιφάνεια μέσα από την σοκαριστική συνέντευξη μιας τροφίμου τη δεκαετία του ’80, που αποκάλυψε τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν αυτά τα παιδιά.