Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Η εμπιστοσύνη των παιδιών σε ρομπότ και ανθρώπους: Μία μελέτη για την επιλεκτική μάθηση.


Μια νέα μελέτη διερευνά πώς τα παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών αξιολογούν την αξιοπιστία των πληροφοριών από ανθρώπους και ρομπότ.

Τραυλισμός: Πότε προδίδει την ύπαρξη αυτισμού – Μια πολύπλοκη σχέση

Ποια η σχέση του τραυλισμού με τον αυτισμό; Πόσο πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς που ακούν το παιδί τους να τραυλίζει και με ποιο τρόπο θα καταλάβουν εάν το πρόβλημα είναι παροδικό και όχι μόνιμο;

Κύμα παραιτήσεων από τους διευθυντές των σχολείων

H μισθοδοσία των αναπληρωτών ενός σχολείου εξαρτάται από τον διευθυντή του. Εάν ένας μαθητής χτυπήσει και δεν υπάρχει νοσηλευτής, το παιδί καταλήγει στον διευθυντή. Εάν μία βρύση χαλάσει, πρέπει να επιληφθεί ο διευθυντής. Εκείνος επίσης πρέπει να ειδοποιήσει την Τροχαία για να ελέγξει τα λεωφορεία στην περίπτωση εκδρομής του σχολείου. Ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών, τα καθημερινά μέιλ που πρέπει να διαχειριστεί ο διευθυντής φθάνουν τα 100! Και δεν είναι μόνον αυτές –είναι πολύ περισσότερες και κάποιες βαρύτερες– οι αρμοδιότητες που κάνουν τους διευθυντές των σχολείων να «καίγονται» εργασιακά, και να παραιτούνται από τη θέση.

Γιατί οι μαθητές στο σχολείο δυσκολεύονται στα μαθηματικά;

Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να βλέπουν τα αριθμητικά σύμβολα ως αναπαραστάσεις γεγονότων ή σχέσεων που περιλαμβάνουν συγκεκριμένα αντικείμενα, και στο σχολείο δεν τούς δίνεται η δυνατότητα να κατανοήσουν πως οι νέες μαθηματικές έννοιες που μαθαίνουν μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινότητά τους.

Έλεγαν ότι δεν θα περπατήσει, τώρα κάνει καριέρα μοντέλου- Αυτή είναι η ιστορία της Έλι Γκόλντστιν

Όταν γεννήθηκε η Έλι Γκόλντστιν, τον Δεκέμβριο του 2001, οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να περπατήσει ή να μιλήσει, λόγω του συνδρόμου Down. Η Βρετανίδα τους διέψευσε, καθώς κάνει καριέρα μοντέλου. 

Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Τι κερδίζει το μωρό;

Μπορούμε να προσθέσουμε έναν ακόμη λόγο στην αυξανόμενη λίστα με τα οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη: Ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες του μωρού σας.

Στα πλαίσια μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise, οι επιστήμονες χώρισαν με τυχαίο τρόπο 71 εγκύους σε δύο ξεχωριστές ομάδες.

Λιούις Καπάλντι: Συγκινεί και ευχαριστεί όσους ακούνε ακόμη τραγούδια του παρά την απουσία του λόγω Tourette


Η απόφασή του ήρθε μετά από επιδείνωση της υγείας του, μετά από έξαρση του συνδρόμου Tourette, με το οποίο έχει διαγνωστεί.

Αυτισμός: Το σημείο του προσώπου που αποκαλύπτει νωρίς τη διαταραχή

Ο αυτισμός μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα στο παιδί, σε ηλικία μόλις ενός έως δυόμισι ετών, ισχυρίζονται δύο νέες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες το πώς και πού εστιάζουν το βλέμμα τους τα παιδιά καθώς παρακολουθούν την κοινωνική αλληλεπίδραση τρίτων μπορεί να αποκαλύψει τις κοινωνικές και λεκτικές τους δεξιότητες.

Αντικαταθλιπτικά ή... θέατρο; Τι αλλάζει στην αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών

Η Τέχνη ως συμπληρωματική θεραπεία προωθείται στη χώρα μας με ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού που ξεκινά πιλοτικά από τον Ιανουάριο. Άνθρωποι που χρειάζονται υποστήριξη από δομές ψυχικής υγείας θα συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά δρώμενα κρατικών φορέων συμπληρώνοντας έτσι τη θεραπεία τους. Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι η ένταξη της Τέχνης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ώστε ο Ψυχίατρος και ο Παιδοψυχίατρος να μπορούν να συνταγογραφήσουν την ένταξη του ασθενή σε μια θεατρική ομάδα, ή σε ένα εικαστικό εργαστήρι, όπου θα περιλαμβάνεται υποστήριξη από ειδικούς Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και Επαγγελματίες παραγωγής Καλλιτεχνικών Δράσεων.

Τι αλλάζει από τον Ιανουάριο για τους σπουδαστές που φοιτούν στη Μεγάλη Βρετανία

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2024 και αφορούν την εκπαίδευση των διεθνών φοιτητών στην Μεγάλη Βρετανία, προκαλούν πλήγμα στην αποκαλούμενη «βιομηχανία» της χώρας, την εκπαίδευση.