Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινωνικές δεξιότητες και παιδιά με ΔΕΠΥ: παίζοντας με τους φίλους μας. Βοηθήστε το παιδί σας να κρατήσει τους φίλους του.

Μπορούν τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ, όπως η εύκολη απώλεια του ενδιαφέροντας, η δυσκολία συγκέντρωσης και η επιθετικότητα να εμποδίζουν ένα παιδί με ΔΕΠΥ να παίζει με τους φίλους του; Δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει και να κρατήσει φίλους. 

Η Katie ήταν πολύ ενθουσιασμένη που θα ερχόταν η συμμαθήτριά της η Loren για να παίξουν μαζί. Μόλις έφτασε η Loren, η Katie της ανακοίνωσε τους κανόνες (που είχε φτιάξει η ίδια) για το πρώτο παιχνίδι που θα έπαιζαν. Το ίδιο έκανε και για όλα τα παιχνίδια. Η Loren μέχρι ένα σημείο ακολουθούσε τους κανόνες αυτούς χωρίς να αντιδρά. Μόλις η Loren κέρδιζε ή δεν ακολουθούσε τους «κανόνες», η Katie θύμωνε και της φώναζε. Στο τέλος του απογεύματος, όταν η Loren επέστρεφε στο σπίτι με το αμάξι, η μαμά της την ρώτησε αν πέρασε καλά. «Όχι» της απάντησε η μικρή. «Δεν θέλω να παίξω ποτέ ξανά μαζί της». 

Το ΥΠΠΕΘ ξεκινά εκπαίδευση παιδιών προσφύγων, συνεργασία με ΜΚΟ

Τις γενικές κατευθύνσεις αλλά και επιμέρους λεπτομέρειες του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων παρουσίασε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου σε περισσότερους από 40 εκπροσώπους διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ ( Unicef, Ύπατη Αρμοστεία, ΔΟΜ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Δίκτυο Για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Open Cultural Center, Save the Children, ECHO, IRC Organization Earth, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Πυξίδα), ΜΕΤΑδραση, Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ, IHA, NRC, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, ΕΛΙΞ ) που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιάννης Παντής, μαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τα επτά παιδιά που -ήδη- αλλάζουν τον κόσμο

Είναι σε ηλικίες που αυτό που θα έπρεπε να τα απασχολεί είναι τα μαθήματά τους, το αγόρι ή το κορίτσι που τους αρέσει και πώς θα καταφέρουν να πιάσουν όλα τα Pokemon.

Αντιθέτως, αυτά τα παιδιά ήδη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες που έχουν αλλάξει -με μικρό ή μεγάλο τρόπο- τον κόσμο.

Εφιάλτης στη Νότια Καρολίνα: «Τρομαχτικοί» κλόουν βγαίνουν την νύχτα προσεγγίζοντας παιδιά

Πανικός έχει προκληθεί στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από αυξημένες αναφορές παιδιών για θεάσεις τρομαχτικών κλόουν που προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να τους ακολουθήσουν μέσα στο δάσος.

Καμπούλ: Μαθήματα κιθάρας για μικρά κορίτσια από αμερικανό ροκ σταρ

Στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, ο αμερικανός κιθαρίστας Λάνι Κόρντολα διδάσκει στους μαθητές του μουσικού σχολείου Miraculous Love Kids να παίζουν κιθάρα και να τραγουδούν. Ο ίδιος ίδρυσε το συγκεκριμένο σχολείο στην αφγανική πρωτεύουσα. Σήμερα φοιτούν 50 παιδιά, κυρίως κορίτσια από φτωχές οικογένειες. Είναι σαν ένα καταφύγιο από την σκληρή πραγματικότητα, ένας τόπος ελπίδας για το μέλλον, σε μια πόλη που έχει καταστρέψει ο πόλεμος.

Επιτυχίες για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δικαιωμένοι και περήφανοι νιώθουν οι εκπαιδευτικοί που αφιέρωσαν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για να διδάξουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων. Και όχι άδικα! Είκοσι από τους τριάντα υποψηφίους στις Πανελλήνιες είναι πλέον φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, χάρη στην εν λόγω πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί και τη σχολική χρονιά 2016-2017 για πέμπτη φορά. «Φέτος ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο», αναφέρει με καμάρι στην «Κ» η 24χρονη Μαρία Μαλαγκονιάρη, οικονομολόγος-εκπαιδευτικός και μέλος της τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής του φροντιστηρίου. Τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά αν οι υποψήφιοι δεν υπέκειντο σε ορισμένους περιορισμούς: «Επιλέγουν κυρίως σχολές της Αθήνας για να συγκρατήσουν το κόστος σπουδών τους και με κριτήριο την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που συχνά εξασφαλίζουν τα ΤΕΙ».