Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Βελτιώστε την μνήμη των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/ Υπερκινητικότητα (και γενικά παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες)





Τα παιδιά με ΜΔ δυσκολεύονται στην αποθήκευση και ανάκληση των πληροφοριών. Κάθε μέρα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν οτι το παιδί έχει ξεχάσει σχεδόν όλα όσα διάβασε/έμαθε την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση ενός μαθητή που δεν ασχολείται αρκετά με τα μαθήματά του. Για παράδειγμα, ενώ έχει καθίσει όλο το απόγευμα με τη μητέρα του για να μάθει ορθογραφία, την επόμενη μέρα, κάνει τόσα πολλά λάθη που δίνει την εντύπωση ότι πήγε τελείως αδιάβαστο. 

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να βοηθήσουμε το παιδί να θυμάται τα πράγματα που διαβάζει ή του διδάσκουμε; 

Μερικές απλές συμβουλές δίνονται στα άρθρα “6 Memory Tricks for ADHD Students” και “Don’t forget: Memory Tips for ADHD Students” του περιοδικού ADDitude.


Εκπαιδευτικά προγράμματα στον "Ελληνικό Κόσμο"


Τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα αποκτούν τώρα νέο χρώμα και για τους γονείς! Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει σε συνεργασία με τις εκδόσεις K-Provoli και το περιοδικό "Family Life" μια νέα σειρά ομιλιών με θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους γονείς. Οι ομιλίες θα γίνονται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Μέσα από το διάλογο με διακεκριμένους ομιλητές –εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και γιατρούς– οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για καίρια θέματα που τους απασχολούν καθημερινά και να πάρουν απαντήσεις πάνω σε ερωτήματα που τους προβληματίζουν. 
Οι ομιλίες ξεκινούν στις 12:30, διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα, δηλαδή όσο και το κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και πραγματοποιούνται στην αίθουσα προβολών του Κτηρίου 1. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Δεκαήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου Ελλήνων Ενηλικων Αυτιστικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενηλικών Αυτιστικών

Η 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ εχει καθιερωθει ως την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ και ο Σύλλογος μας οργανωνει ενα ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ επ' ευκαιριας αυτης της μερας!

Απο την Παρασκευη 2 Απριλιου (Μεγαλη Παρασκευη) που ειναι η Παγκοσμια Μερα Αυτισμου, μεχρι και την Κυριακη 11 Απριλιου 2010 σας προσκαλουμε να γνωρισετε τον Αυτισμο οπως οι ιδιοι οι αυτιστικοι τον γνωριζουν και βιωνουν.

Στο Δεκαημερο αυτο ο Συλλογος μας θα σας προσφερει:
- παρουσιασεις και ομιλιες απο αυτιστικους ενηλικες,
- ομιλιες απο ειδικους οπως Ψυχιατρο, Ψυχολογο, Λογοθεραπευτη, Εργοθεραπευτη, κ.α.
- παρουσιαση βιβλιου απο την συγγραφεα του
- εκθεση βιβλιων και εκπαιδευτικου υλικου
- βιωματικα εργαστηρια
- προβολη ταινιας
- και πολλα αλλα σχετικα με τον Αυτισμο!

Οι ωρες λειτουργειας των γραφειων μας θα ειναι:
Παρασκευη 2/4 = απο 11.30πμ μεχρι 3.00μμ
Σαββατο 3/4 = απο 11.30πμ μεχρι 3.00μμ
Κυριακη 4/4 = Κλειστα λογω Πασχα
Δευτερα 5/4 - Παρασκευη 9/4 = απο 10.30πμ μεχρι 9.00μμ
Σαββατο 10/4 = απο 10.30πμ μεχρι 10.30μμ
Κυριακη 11/4 = απο 11.30πμ μεχρι 9.30μμ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ!!!

Σας περιμενουμε με καφε και αναψυκτικα, καθως και μια κληρωση με διαφορα δωρα στα γραφεια του Συλλογου μας:
Πανεπιστημιου 67, 8ος οροφος, 10564 Αθηνα
Τηλ. 210-9639166 και 6948079564

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Φώτης Μπίμπασης.

Πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την δημαρχία Θεσσαλονίκης το μέλος της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών Φώτης Μπίμπασης. Ομολογουμένως πρόκειται για μιά απρόσμενη υποψηφιότητα που περισσότερο όλων αιφνιδίασε τους ανθρώπους που γνωρίζουν προσωπικά τον τριανταοκτάχρονο Φώτη. Διότι αν μη τι άλλο, η διεκδίκηση της δημοτικής αρχής του δεύτερου μεγαλύτερου ελληνικού δήμου, η έκθεση σε ένα εκλογικό σώμα εκατοντάδων χιλιάδων, προϋποθέτει γερές (πολιτικές και οικονομικές) πλάτες.

Δεν θα κόβουν το ρεύμα από αναξιοπαθούντες




Αναξιοπαθούντες καταναλωτές θα απαλλάσσονται από την πληρωμή ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος κώδικας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Θεσσαλονίκη - Θα λειτουργήσει παιδικό μουσείο, μέσα στο Μουσείο Ύδρευσης, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού

Με τη λειτουργία ενός παιδικού μουσείου, μέσα στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, που θα ανοίξει πάλι τις πύλες του στις 22 Μαρτίου, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ ΑΕ). 

Η σωματική άσκηση βελτιώνει την υγεία και τις μαθητικές επιδόσεις των παιδιών




Οι μαθητές και φοιτητές που ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση, δεν βελτιώνουν μόνο την φυσική υγεία τους, αλλά και τη νοητική, καθώς τείνουν να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις σε σχέση με τους αγύμναστους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.