Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Συνέδριο: Ποιότητα και Πιστοποίηση Του εθελοντισμού για Την Αναπηρία

Συνέδριο με θέμα "Ποιότητα και Πιστοποίηση Του εθελοντισμού για Την Αναπηρία" 
1η Ημέρα: Παρασκευή 31 Μαϊου – Διευνής Ημέρα (με Αγγλική μετάφραση)
2η Ημέρα: Σάββατο 1 Ιουνίου – Ελληνικά
Θεσσαλονίκη 

Οικογενειακή Κυριακή στην ActionAid στις 19 Μαϊου!



Την Κυριακή 19 Μαϊου, 11πμ - 1μμ η ActionAid μάς καλεί  στο Κέντρο Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης της ActionAid να ανταμώσουμε και να γνωρίσουμε οικογένειες από διάφορα μέρη του κόσμου! 

Οι επιχειρηματίες με αναπηρία κατακτούν την οικονομική αυτοδυναμία και δημιουργούν θέσεις εργασίας

Κερδοφόρες παρέμεναν, τρία χρόνια μετά την ίδρυσή τους, οι περισσότερες από τις 143 επιχειρήσεις ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των τριών κύκλων σχετικού προγράμματος του ΕΟΜΜΕΧ: παρά τη μείωση του τζίρου τους σε πολλές περιπτώσεις, κατόρθωσαν, με σωστή διαχείριση, να κρατήσουν τα μεγέθη τους σε θετικό έδαφος.

Στην Tουρκία εκπαιδευτικοί από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας

Η πέμπτη και τελευταία συνάντηση των εταίρων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε πριν το Πάσχα στην πόλη Nevsehir και συγκεκριμένα στη σχολική μονάδα Karacaoren Cumhuriyet ilkogretim Okulu, που ήταν και ο εταίρος υποδοχής αυτής της επίσκεψης.

Βόλος: Οι μαθητές αλλάζουν τις όψεις των σχολείων τους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της ομάδας Urbanact «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου - Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, με την υποστήριξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. Η ομάδα παρενέβη εικαστικά στους εξωτερικούς τοίχους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, δημιουργώντας πολύχρωμες τοιχογραφίες, με τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών του Σχολείου . 

Προβολή: “Sweet 16”

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ ανοίγει τις πύλες του –με ελεύθερη είσοδο– σε όλους τους φίλους της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Χάπι κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης

Ελπίδα σ' εκατομμύρια ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση ανά το παγκόσμιο δίνουν τρεις Κύπριοι επιστήμονες, οι οποίοι ανακοίνωσαν χθες την έναρξη της τρίτης και τελευταίας φάσης της έρευνάς τους, που αφορά στη δημιουργία ενός διατροφο-φαρμακευτικού σκευάσματος. Το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ένα από τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, και το οποίο φαίνεται να πετυχαίνει την ελαχιστοποίηση των υποτροπών στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση και κατ' επέκτασιν τη μείωση της αναπηρίας, στην οποία οδηγεί η πάθηση. Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις δίνουν πολύ αισιόδοξα μηνύματα στους ερευνητές και για την αποτελεσματικότητά του αναφορικά με την ίαση της νόσου.

ΑΠΘ: Δεκαήμερο εκδηλώσεων - «Δικαίωμα στη Ζωή και Κοινωνική Αλληλεγγύη»

Δεκαήμερο εκδηλώσεων, με θέμα «Δικαίωμα στη Ζωή και Κοινωνική Αλληλεγγύη», διοργανώνει η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα από 13 έως 24 Μαΐου 2013, πρόκειται να πραγματοποιηθούν:

Ημερίδα: "Άτομα με ειδικές ανάγκες - Εξελίξεις και προοπτικές "

Ο Σύλλογος Φροντίδα διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Άτομα με ειδικές ανάγκες - Εξελίξεις και προοπτικές" που θα γίνει την Τετάρτη 15/05/13 με ώρα έναρξης στις 10:00 (Αμφιθέτρο μουσείου Ακρόπολης), με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και τον τρόπο βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης.
Πηγή: Facebook

Η ΟΛΜΕ ακυρώνει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Απεργία την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, στις 17 Μαΐου, και μετά από τις 20 ως τις 24 του μήνα αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ωσόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα. Απομένει πλέον η απόφαση των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ που θα εξουσιοδοτήσουν τους προέδρους στις 15 Μαΐου για να λάβουν την τελική απόφαση.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Φιλαναγνωσίας 2013: Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι Πολύχρωμος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2013
FUTURE LIBRARY
Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης
Δημαρχείου 3, Μεταμόρφωση
τηλ. 213-2012903, e-mail: library@metamorfossi.gr
Αριθμός εκδηλώσεων: 30