Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Υλικό: Προστασία στο διαδίκτυο


Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Internet Safety Resources . Περιέχει μια λίστα με  ιστοσελίδες σχετικές με την προστασία των παιδιών, και όχι μόνο, στο διαδίκτυο (παρενόχληση, εκφοβισμό, κλοπή ταυτότητας, φίλτρα προστασίας, κλπ).

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κουίζ


Το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe διοργανώνει κουίζ που απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 9 έως 15 ετών. Δύο διαφορετικά κουίζ ανάλογα με την ηλικία του παιδιού (9-12 και 13-15) θα είναι προσπελάσιμα μέσω Διαδικτύου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010 στη διεύθυνση www.sid2010quiz.org
Οι νικητές θα αναδειχθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το Ιnsafe.


Σχολικοί Τροχονόμοι


Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Μαρτίου, στο άγαλμα του Βενιζέλου (10.00 π.μ.) θα πραγματοποιήσουν οι σχολικοί τροχονόμοι του σωματείου Μακεδονίας - Θράκης, διεκδικώντας αιτήματα του κλάδου τους.

Το σωματείο σχολικών τροχονόμων διεκδικεί τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα σχολεία, αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

«Αμειβόμαστε με μόλις 176 ευρώ το μήνα, εργαζόμαστε ανασφάλιστοι και ενώ προσφέρουμε ασφάλεια στα παιδιά που διασχίζουν τους δρόμους προς και από τα σχολεία τους» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του σωματείου, Αθανασία Ρίζου - Τερζή.

Σύμφωνα με την ίδια, δήμοι σε όλη την Ελλάδα προσλαμβάνουν σχολικούς τροχονόμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας και ασφαλιστική κάλυψη, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του σωματείου αντιμετωπίζονται ως εθελοντές, παρ’ όλο που από το 2000 τα αρμόδια υπουργεία αναγνώρισαν το θεσμό του σχολικού τροχονόμου ως απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Το σωματείο Μακεδονίας - Θράκης έχει καταγεγραμμένα περισσότερα από 200 μέλη, ενώ το 2007 προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας από το δημόσιο να αναγνωριστούν οι υπηρεσίες του ως εξαρτημένη εργασία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παιδική εκδήλωση από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010, ώρα 11.00 το πρωί, στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει παιδική εκδήλωση με θέμα «Εξερεύνησε τη φύση περιδιαβαίνοντας ανάμεσα σε παιδικά βιβλία». Η Δασολόγος – Περιβ/λόγος Πέρη Κουράκλη αφηγείται ιστορίες παιδικών περιβαλλοντικών βιβλίων επιλεγμένες από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την εκπαιδευτικό Ανδριάννα Σταθοπούλου. 
Καμιά φορά, όταν θέλω να ξεφύγω από τους τοίχους του δωματίου μου, τότε αναζητώ ιστορίες και παραμύθια. Μου αρέσει πολύ η περιπέτεια, με μαγεύει να ανακαλύπτω περισσότερα για αυτά που ζουν γύρω μας ή μακριά μας. Το καλύτερο σημείο είναι όταν με τη μαμά και το μπαμπά διαβάζουμε μαζί ιστορίες και μετά τις σχολιάζουμε. 
Για πείτε μου λοιπόν... Τα κοτσύφια μιλάνε ή μόνο τραγουδούν? Τα γεράνια μπορούν να αγαπήσουν? Οι χελώνες κάνουν ποδήλατο?

National Grammar Day


Η 4η Μαρτίου έχει καθιερωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ως η Εθνική Ημέρα Γραμματικής (National Grammar Day). Η νέα αυτή γιορτή (;) αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για την ορθή χρήση της γραμματικής.
Η ιδέα ήταν της Martha Brockenbrough, η οποία για να διδάξει στους μαθητές της γραμματική, ίδρυσε την οργάνωση "Society for the Promotion of Good Grammar. Αποφάσισε να καθιερώσει το θεσμό της Εθνικής Ημέρας για τη Γραμματική, τονίζοντας την αναγκαιότητα της  σωστής χρήσης γραμματικών κανόνων για την επίτευξη καλής επικοινωνίας. Επίσης, θεώρησε άδικο να υπάρχει Εθνική Ημέρα Στίξης (National Punctuation Day), δίχως να υπάρχει αντίστοιχος εορτασμός των φράσεων στις οποίες τοποθετούνται τα σημεία στίξης.
Ό,τι και να πιστεύει κανείς για την ύπαρξη τέτοιου είδους θεσμών (Παγκόσμια ημέρα, Εθνική Ημέρα κλπ) δεν παύει να είναι μια καλή ευκαιρία να μοιραστεί κανείς υλικό σχετικό με το θέμα και να εμπλουτίσει τις γνώσει του. 

Σας προτείνουμε λοιπόν, χάρη της ημέρας, να επισκεφτείτε τους παρακάτω ιστοτόπους:

Επίσης, δείτε:

Τέλος: