Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Λιβαδειά: Ανοίγει η κατασκήνωση Παλιομηλιάς Ελικώνα

Η κατασκήνωση του δήμου Λεβαδέων στη θέση «Παλιομηλιά Ελικώνα» θα λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι και θα προσφέρει φιλοξενία σε παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών για το χρονικό διάστημα 27 Ιουλίου 2012 – 27 Αυγούστου 2012.

Υλικό για το πρόγραμμα "Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας - Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης"

Μπορείτε να κατεβάσετε το διαθέσιμο υλικό (σε μορφή .pdf και .doc) για το πρόγραμμα "Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας - Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης".

Αιτήσεις για το διαγωνισμό στελέχωσης της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών

Στις 5 Δεκεμβρίου 2012 θα διεξαχθεί στην Αθήνα εθνικός διαγωνισμός για τη στελέχωση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών Έλληνες ηλικίας έως και 32 ετών.

Προσβάσιμες παραλίες Θερμαϊκού και Στρυμονικού

Δικαίωμα να απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια τα θαλασσινά μπάνια τους, που σε πολλές περιπτώσεις καθίστανται απαραίτητα για την υγεία τους, αποκτούν τα άτομα με κινητική αναπηρία. Από τα τέλη Ιουλίου θα μπορούν να κολυμπούν με αυτονομία σε παραλίες του δήμου Βόλβης (Ασπροβάλτα, Βρασνά) και του Θερμαϊκού, όπου εγκαθίστανται δύο σύγχρονα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία.
 

Υποτροφίες

Οι οικόσιτοι σκύλοι μπορούν να προστατεύσουν τα βρέφη από συγκεκριμένες λοιμώξεις

Τα βρέφη που συμβιώνουν με οικόσιτους σκύλους παθαίνουν σπανιότερα ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού σε σύγκριση με εκείνα που ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κατασκευή: υφασμάτινο τερατάκι

Δείτε πώς να κατασκευάσετε βήμα- βήμα το τερατάκι της φωτογραφίας. Το κείμενο είναι στα αγγλικά, αλλά περιλαμβάνονται πολλές φωτογραφίες. Η κατασκευή αυτή μπορεί να γίνει και από τα παιδιά, αρκεί να υπάρχει επίβλεψη.

Infographic: η μάχη των φύλων στην κοινωνική δικτύωση

Υπάρχει διαφορά στη χρήση των κοινωνικών δικτύων ανάλογα με το φύλο του χρήστη; Σύμφωνα με  το γράφημα της  Digital Flash που δημοσιεύτηκε στο Mashable, οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο το Facebook, το Twitter και το Zynga σε σχεση με τους άντρες, οι οποίοι συμμετέχουν πιο ενεργά στα LinkedIin, Google+ και Reddit.

Ουσίες και οινοπνεύματα πληγές για τους εφήβους

Στο τραπέζι της καφετέριας υπάρχουν ποτήρια με κρασί, ουίσκι και μερικά μπουκάλια μπίρας. Τέσσερα πακέτα τσιγάρα διαφορετικής μάρκας, πολύχρωμοι αναπτήρες αλλά και το γεμάτο από γόπες τασάκι βρίσκεται φυσικά στο πλάνο. Στις καρέκλες όμως δεν κάθονται ενήλικοι αλλά έφηβοι μαθητές.