Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών


Σχολικός κήπος Βρασνών (1957)

Η διευθύντρια (Ευλαμπία, η γιαγιά μας)
 και ο δάσκαλος (Σταμάτης, ο παππούς μας)  
μαζί με τους μαθητές τους,
περιποιούνται τον κήπο του Δημοτικού Σχολείου Βρασνών.


Τα μυστικά για να μάθετε στο παιδί σας να παίρνει αποφάσεις

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να εμποδίζουμε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας να μεγαλώσει. Όπως είναι σημαντικό να θέτουμε έξυπνα όρια, το ίδιο σημαντικό είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να παίρνουν αποφάσεις, ακόμα και αν αποδειχθεί ότι τελικά δεν ήταν σωστές.

Η δεξιότητα λήψης αποφάσεων, αναφέρουν οι ειδικοί, αρχίζει στην οικογένεια και στη συνέχεια το παιδί μπορεί να τις αναπτύξει στο σχολείο. Τα παιδιά μαθαίνουν παρακολουθώντας τους γονείς τους. Στο μυαλό τους εγγράφονται αυτά που κάνουμε και όχι αυτά που λέμε, και αυτά τα μοντέλα συμπεριφοράς είναι που θα τους συνοδεύουν στη μετέπειτα ζωή τους.

Από την Ξάνθη μέχρι την Καλαμάτα, η Google ψάχνει προγραμματίστριες… στα ελληνικά σχολεία

Τι γνωρίζει ένα δεκάχρονο κορίτσι από γλώσσες προγραμματισμού HTML, CSS και Javascript; «Πολλά», είναι η απάντηση αν αυτό το κορίτσι συμμετέχει στο πρόγραμμα Code Girls του Μataroa, ενός μη- κερδοσκοπικού εργαστηρίου επιχειρηματικού πολιτισμού, που τα τελευταία επτά χρόνια «μυεί» μαθήτριες από όλη την Ελλάδα στον κόσμο της τεχνολογίας.

"Το Σκασιαρχείο": νέο τεύχος - αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών με άρθρα ανθρώπων που μας βοηθούν να κάνουμε την καθημερινότητα στο σχολείο πιο ευχάριστη, δημιουργική και αυτάρκη με επίκεντρο το παιδί, τη γνώση και την αλληλεγγύη.

Η ιστορία της Ιωάννας Μαρίας Γκέρτσου και του σκύλου-οδηγού της (Open TV)


Μια ημέρα με την ψυχολόγο Μαρία - Ιωάννα Γκέρτσου και τον Μπάμπου, τον σκύλο – οδηγό της.

Μήπως το παιδί μου χρειάζεται ειδικό νηπιαγωγείο;

Στο σημερινό άρθρο θα διαπραγματευθούμε ένα θέμα που απασχολεί ή θα έπρεπε να απασχολεί περίπου έναν στους πενήντα γονείς με παιδί στην ηλικία ως έξι ετών. Η στατιστική είναι σαφής: Περίπου 2,5-3% του πληθυσμού, αντιμετωπίζει κάποιας μορφής νοητική καθυστέρηση, ελαφριά, μέτρια ή και βαριά. Συχνά, αυτή η καθυστέρηση επιβαρύνεται και από άλλους παράγοντες, για παράδειγμα μία αισθητική ή κινητική αναπηρία, επιβάρυνση που επηρεάζει τη συμμετοχή σε ένα καθημερινό πρόγραμμα γενικού σχολείου. Άλλοι παράγοντες, όπως η αδυναμία της οικογένειας να λειτουργήσει υποστηρικτικά μερικές φορές, κάποιο σύνδρομο που επιφέρει και δυσκολίες στη συμπεριφορά, μία αναπτυξιακή ή εξελικτική διαταραχή κοκ, επιφέρουν περαιτέρω σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες στο παιδί.

Θεσσαλονίκη: Η έλλειψη προσωπικού βοηθού πρόβλημα για τους μαθητές ΑμεΑ

Βραβεία 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. διοργανώνουν τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Η Μαρία πάσχει από βαριά ψυχοκινητική καθυστέρηση και η μητέρα της μας αφηγείται την ιστορία της

H κ. Άννα Παπαλώτου μίλησε στο Bovary.gr για τον αγώνα της, για την καθημερινότητα, τόσο εκείνης, όσο και της κόρης της, Μαρίας η οποία πάσχει από βαριά ψυχοκινητική καθυστέρηση και άλλα σοβαρά προβλήματα.

Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί ήρωες, κυρίως αφανείς, που θα έδιναν τα πάντα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους. Μια από αυτές τις ηρωίδες είναι και η Άννα Παπαλώτου.

«Ψηφιακή Μέριμνα»: Παράταση ως τέλη Οκτωβρίου για εξαργύρωση των voucher εκπαιδευτικών

Παρατείνεται ως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν αιτημάτων, η δυνατότητα εξαργύρωσης των επιταγών (voucher) των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).