Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενθαρρύνουν τους νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα

Tα ηλεκτρονικά τσιγάρα επεκτείνουν τη συνήθεια του καπνίσματος στη νεολαία, καθώς προσελκύουν εφήβους «χαμηλού κινδύνου», οι οποίοι αλλιώς δεν θα άρχιζαν να καπνίζουν. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που καταρρίπτει τον μύθο ότι χάρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μειώνεται το κάπνισμα μεταξύ των νέων.

Αυτή η κίνηση μειώνει τις τοξικές ουσίες στο σπίτι κατά 60%

Μια απλή καθημερινή συνήθεια μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν μέσα σε κάθε σπίτι.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως έρευνα έδειξε ότι για να μειώσουμε τις τοξίνες μέσα στο χώρο όπου μεγαλώνουν τα παιδιά μας αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι απλά να βγάζουμε τα παπούτσια μας πριν μπούμε στο σπίτι! 

20 χρόνια Μαζί για το Παιδί

Μια αγκαλιά που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, έχοντας φτάσει να βοηθά περισσότερα από 30.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, είναι εδώ και 20 χρόνια η Ενωση Μαζί για το Παιδί. Πρόκειται για την υλοποίηση του οράματος της κυρίας Κάρεν Μαυρίδη για μια ένωση αυτόνομων σωματείων παιδικής προστασίας, με ένα όνομα και έναν κοινό σκοπό, που λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά συνεργατικά. Η ιδέα «η ισχύς εν τη ενώσει» αγκαλιάστηκε το 1996 με ενθουσιασμό από τα πρώτα οκτώ ιδρυτικά μέλη της.

Τα παιδιά με άσθμα είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκα

Τα ασθματικά παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από παχυσαρκία έως την εφηβεία τους. Τα παιδιά αυτά έχουν κατά μέσο όρο 51% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους χωρίς άσθμα.

Διαγωνισμός: Γράψε μια αποκριάτικη περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο σου ντετέκτιβ Κλουζ!

Εάν διαβάζεις μανιωδώς Κλουζ και σου αρέσει να γράφεις αστυνομικές ιστορίες, τώρα είναι η ευκαιρία να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου, γράφοντας εσύ μια αποκριάτικη ιστορία με πρωταγωνιστή τον διάσημο μικρό ντετέκτιβ.

Τι ντύθηκε ο ίδιος; Ποιες παράξενες φιγούρες είδε να περπατούν στον δρόμο; Ποιο μυστήριο χρειάστηκε να εξιχνιάσει; Τι κρυβόταν πίσω από τις μάσκες που έβλεπε να τον περιτριγυρίζουν παντού; 

«Το νησί των σκλάβων»: Ένα υπέροχο έργο από το Θέατρο Κωφών


Εδώ και 24 χρόνια υπάρχει στην Ελλάδα το Θέατρο των Κωφών. Μέχρι σήμερα στην πορεία του παρουσίασε έργα από το Ελληνικό και Παγκόσμιο Δραματολόγιο. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει προς μια πιο πολιτική κατεύθυνση, και ασχολείται με θέματα όπως η μετανάστευση, οι άστεγοι αλλά και ιστορικές περιόδους της Ελλάδας -Εμφύλιος, Χούντα- σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσει τους κωφούς σε έννοιες και περιόδους που ποτέ δεν διδάχθηκαν στα σχολεία τους. Στόχοι του είναι η διάδοση της νοηματικής γλώσσας, η σχέση νοηματικής και ομιλουμένης γλώσσας και η ενσωμάτωση κωφών και ακουόντων καλλιτεχνών.

Τα παιδιά καινοτομούν και εντυπωσιάζουν με έξυπνα προϊόντα που δημιουργούν

Ένα έξυπνο κουτί για χάπια που υπενθυμίζει στους χρήστες πότε να πάρουν τα φάρμακά τους, πρωτότυπα αντικείμενα κατασκευασμένα από… φύκια με καινοτόμα επεξεργασία, πρωτοποριακά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα που δεν ανατρέπονται είναι μόνο μερικά από τα πολλά εντυπωσιακά προϊόντα των μαθητικών επιχειρήσεων που θα παρουσιαστούν στην 11η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece.

Για ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας κλείστε το κινητό τηλέφωνο

Η Vodafone, έπειτα από έρευνα με την εταιρεία ερευνών Focus Bari, εντόπισε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Ελλάδας δεν ξεπερνά τα 48 λεπτά.

Θεσσαλονίκη: Εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα παιδιά

Έως τις 25 Ιανουαρίου 2017 θα διαρκέσουν οι εγγραφές για τις εξετάσεις που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια, για παιδιά από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.

Θύματα του μνημονίου τα παιδιά ειδικής αγωγής;

Της Μαρίας Σαμολαδά

Η νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ καταδικάζει θεραπευτές ειδικής αγωγής - Διακρίσεις και περικοπές με αντίκτυπο στην κοινωνία

Τουλάχιστον οκτώ σύλλογοι και σωματεία, φορείς, επαγγελματίες – επιστήμονες της ειδικής αγωγής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η εγκύκλιος για την θεματική εβδομάδα για "έμφυλες ταυτότητες" στα σχολεία

Διαβάστε την εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας για θεματική εβδομάδα που θα εφαρμοστεί στους μαθητές του Γυμνασίου, ηλικίας 13-15 ετών σχετικά με τις «Έμφυλες Ταυτότητες».