Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Προβολή: Freya - το πορτρέτο μιας νευροδιαφορετικής ορειβάτισσας


«Μπαμπά, το να είσαι στη φύση είναι σαν να ανοίγεις ένα παράθυρο στην καρδιά σου, για να αφήσεις να μπει η ευτυχία η οποία ήταν πάντα εκεί που απλά δεν την ήξερες πριν».

Μετά από την Covid τα νήπια μαθαίνουν πιο δύσκολα να μιλούν

Τέσσερις Ισπανοί ψυχολόγοι, καθηγητές του πανεπιστημίου Complutense, απεφάνθησαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να αναπτύξουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους. Με άρθρο τους στον ιστότοπο The Conversation εξήγησαν τα ευρήματα της σχετικής έρευνάς τους, ξεκινώντας από την ανάπτυξη του μηχανισμού της γλώσσας στα παιδιά. 

Βρέφη και νήπια κάνουν τα πρώτα τους... βήματα στο θέατρο και παρακολουθούν τη διαδρομή «Από το δωμάτιο στο σαλόνι»

Μία διαδρομή που προσφέρεται για εξερεύνηση είναι αυτή από το δωμάτιο στο σαλόνι, αν φυσικά ο …εξερευνητής διανύει τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Αυτή τη «διαδρομή» κάνουν οι πιο μικροί θεατές θεάτρου, από την ηλικία των 12 μηνών έως 3 ετών παρακολουθώντας τη δράση του βρεφικού προγράμματος του ΚΘΒΕ, με τίτλο «Από το δωμάτιο στο σαλόνι».

Μετά την τετραήμερη εργασία, και τετραήμερα σχολεία;

Το πείραμα δεν είναι νέο. Έχει εφαρμοστεί κατά καιρούς σε σχολεία, κυρίως στις ΗΠΑ.

Και δη σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Η τετραήμερη σχολική εβδομάδα εφαρμόστηκε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανά την αμερικανική επικράτεια, σε διάφορες σχολικές περιφέρειες, κατά τη Μεγάλη Ύφεση του ‘30.

Οι φυλές που γίνονται οι καλύτεροι σκύλοι βοηθοί

Οι περισσότερες φυλές σκύλων – και φυσικά, οι περισσότεροι ημίαιμοι σκύλοι – μπορούν να προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες στους ανθρώπους.

Μπορούν να γίνουν σκύλοι-οδηγοί τυφλών, σκύλοι-βοηθοί κωφών και βαρήκοων, καθώς και να ειδοποιούν τους ανθρώπους όταν κάποιος αντιμετωπίζει κάποια επείγουσα κατάσταση υγείας. Οι σκύλοι-οδηγοί πρέπει, σε γενικές γραμμές, να είναι μεγαλόσωμοι, γυμνασμένοι, και εύκολα εκπαιδεύσιμοι, ενώ οι σκύλοι-βοηθοί κωφών μπορεί να είναι πιο μικρόσωμοι και ανεξάρτητοι.

Επιχείρηση διευρυμένης προσβασιμότητας στο Δήμο Αχαρνών

Μια πόλη πλήρως προσβάσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ενεργεί για να αποκτήσει ο Δήμος Αχαρνών και η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου, προσεγγίζει τον στόχο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αχαρνών ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, όρους και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553).

Η φρικιαστική ιστορία της κατασκήνωσης που κακοποιούσε εφήβους και ο τραγικός θάνατος μιας 16χρονης

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Η Κατασκήνωση της Κολάσεως: Εφηβικός Εφιάλτης» (Hell Camp: Teen Nightmare) περιγράφει τη φρικιαστική ιστορία ενός διαβόητου υπαίθριου προγράμματος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στη Γιούτα, που είχε ως στόχο να βοηθήσει ανεξέλεγκτους εφήβους.