Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πώς να Αντιμετωπίζεις τον Ομοφοβικό Εκφοβισμό ή την Επίθεση

Οδηγός για Μαθητές και Μαθήτριες
Οδηγός για Εκπαιδευτικούς
Οδηγός για Γονείς

Παιδιά στο αμάξι... Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ("100 παιδιά θύματα τροχαίου κάθε χρόνο" , 25/11/2009), περίπου 100 παιδιά στην Ελλάδα χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά κατά την μεταφορά τους με αυτοκίνητα. Κύρια αιτία του προβλήματος είναι η άγνοια των γονέων για την επιτακτική ανάγκη χρήσης ειδικών καθισμάτων για παιδιά μέχρι και 4 ετών.

2.250 παιδιά διδάχτηκαν ν’ αγαπούν τα ζώα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στα Χανιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ». Για πρώτη χρονιά ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» διοργάνωσε αυτή την φιλοζωική εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

«Παγίδες θανάτου» για παιδιά τα φουσκωτά παιχνίδια, κατά τη γερμανική υπηρεσία ασφάλειας καταναλωτών

Για «παγίδες θανάτου» έκανε λόγο η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας καταναλωτών TÜV, αναφερόμενη στα φουσκωτά παιχνίδια που βρίσκει κανείς σε περιοχές διακοπών και προειδοποίησε τους Γερμανούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά ακόμη και στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Λίγες εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα για προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών

Στη... δίνη της διαθεσιμότητας μπαίνουν χιλιάδες υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα που μεγαλώνουν μόνοι, χωρίς σύζυγο, τα παιδιά τους. Η εξαίρεση από την ένταξη στη διαθεσιμότητα, παρά τα αντιθέτως εμφανιζόμενα ως πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου, δεν καλύπτει την προστασία μονογονεϊκών οικογενειών, παρά μόνο σε ένα ελάχιστο ποσοστό τους.

Πανελλήνιο Συνέδριο: Νέος Παιδαγωγός (10-11/5/14)

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, ανακοινώνει το πανελλήνιο συνέδριο για τον παιδαγωγό του σήμερα - «Νέος Παιδαγωγός», που θα γίνει στην Αθήνα, στις 10 & 11 Μαΐου 2014.

Επιτρέπεται το παιδί να ανέβει σε μηχανή;

Κάθε καλοκαίρι, παρατηρώ το εξής «απαράδεκτο» κατά τη γνώμη μου φαινόμενο. Παιδάκια ανεβασμένα στο μηχανάκι του μπαμπά, είτε μπροστά, είτε "σάντουιτς», ανάμεσα δηλαδή στη μαμά και το μπαμπά, με ή χωρίς κράνος. Δεν έχει άλλωστε σημασία γιατί το παιδάκι δεν θα έπρεπε να είναι καν πάνω εκεί μιας και κινδυνεύει...

της Δήμητρας Μαυρίδου στο Familylife

Πρόσωπο: Μαρία Τοορπακάι

Οταν η Μαρία Τοορπακάι από το Πακιστάν έφτασε στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων, αποφάσισε πως τα κοριτσίστικα ρούχα που φορούσε δεν ήταν τα κατάλληλα γι' αυτήν. Ετσι, τα συγκέντρωσε και τα έκαψε. Ολα. Αφότου ο πατέρας της επέστρεψε στο σπίτι, βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το δωμάτιό της αναρωτήθηκε αναφωνώντας: «Μα τι συνέβη εδώ; Πέρασε μήπως ο στρατός του Τζένγκις Χαν;». Από τότε και έπειτα το όνομα του μογγόλου στρατηλάτη έγινε το ψευδώνυμο της ατίθασης τετράχρονης, ενώ με το πέρασμα του χρόνου μετατράπηκε στο επίσημο όνομά της πίσω από το οποίο θα έκρυβε τη γυναικεία φύση της για να καταφέρει να γίνει, μες στην καρδιά του υπερσυντηρητικού Πακιστάν, πρωταθλήτρια του σκουός. 

Πώς αποσιώπησαν το χρωμόσωμα του συνδρόμου Ντάουν

Ένα μεγάλο πειραματικό βήμα προς την μελλοντική αντιμετώπιση ασθενειών που προκύπτουν από «υπερβολική δόση» χρωμοσωμάτων (όπως παραδείγματος χάριν το σύνδρομο Ντάουν ή το σύνδρομο Patau), πραγματοποίησαν αμερικανοί ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης.

Σταύρος Ευθυμίου: Χάλκινο στην Ολυμπιάδα Φυσικής

Ο Ροδίτης Σταύρος Ευθυμίου, ως μαθητής της Β΄ Λυκείου πέρυσι, διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής μεταξύ υποψηφίων της Γ΄ Λυκείου και πέτυχε στην τελική πεντάδα της αποστολής για την Ολυμπιάδα Φυσικής στην Εσθονία, όπου όμως δεν διακρίθηκε. Φέτος, στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στην Κοπεγχάγη (7-15 Ιουλίου 2013), ο Σταύρος βραβεύθηκε με χάλκινο μετάλλιο. Για μία «ανάσα» έχασε την εύφημο μνεία, η Κρινιώ Μαρούδα, από τα Λεχαινά, αν και απέσπασε βραβείο στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας.

Μαθηματικά ... χειροπιαστά

Tο Goethe-Institut Thessaloniki παρουσιάζει από τις 11 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2013 την έκθεση "Μαθηματικά ... χειροπιαστά!". 
Η έκθεση σχεδιάστηκε από το μουσείο "Mathematikum" στο Γκίσεν της Γερμανίας και ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες.