“Αν λαχταράς να πετάξεις στο Διάστημα, αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για σένα. Εδώ θα βρεις ό,τι ζητάς: από συμβουλές σχετικά με την εκπαίδευση και τον περίπατο στο Διάστημα μέχρι οδηγίες για το πώς θα πας τουαλέτα εκεί έξω! Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου είναι γεμάτο πληροφορίες για την πραγματική ζωή των αστροναυτών. Μάλιστα, τον πρόλογο έχει γράψει ο Βρετανός αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Τιμ Πικ, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο διασκεδαστική- και τρομακτική- είναι η πορεία ενός εκπαιδευόμενου αστροναύτη σαν κι εσένα…”
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023
Οταν η τεχνητή νοημοσύνη γράφει παραμύθια για παιδιά
«Κάν’ το σαν συγγραφέας. Γράψε μια ιστορία που να διδάσκει στα παιδιά με απλό τρόπο την τεχνητή νοημοσύνη. Το βιβλίο θα πρέπει να είναι σύντομο και να έχει ως πρωταγωνίστρια μια 7χρονη με το όνομα Ηλέκτρα».
Αυτή είναι η «εντολή» που πληκτρολόγησε ο Γιώργος Ευστρατιάδης στον υπολογιστή του, και συγκεκριμένα στο ChatGPT, ώστε να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να εξηγήσει στην κόρη του την τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας την ίδια την τεχνητή νοημοσύνη.
Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ 2023
Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς ανακοινώνουν την έναρξη του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ για το έτος 2023.
Την περσινή χρονιά, οι «Βιβλιοσκώληκες 2022» άγγιξαν τις 13.000 αναγνώσεις (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια), ενώ συμμετείχαν 33 σχολεία, 112 τάξεις, 684 παιδιά και 95 παιδιά ως ατομικοί αναγνώστες.
Ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη διοργανώνει αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ΑμεΑ στις κορυφές των βουνών και στη θάλασσα
Ανάβαση σε βουνά όπως στον Όλυμπο στα 2.912 μέτρα, περιήγηση σε ποτάμια, λίμνες, σπήλαια, μέρη με φυσική ομορφιά, μνημεία και μουσεία αλλά και κολύμπι, υποβρύχιο ψάρεμα και βαρκάδα, είναι κάποιες από τις δραστηριότητές που οργανώνει και πραγματοποιεί ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη για άτομα με κινητικά προβλήματα που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Γιατί τα Playmobil δεν έχουν μύτη – Η άγνωστη ιστορία πίσω από το αγαπημένο παιχνίδι
Ένας Ινδιάνος, ένας οικοδόμος και ένας πρίγκιπας κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην έκθεση παιχνιδιών της Νυρεμβέργης. Τα πλαστικά ανθρωπάκια των 7,5 εκατοστών δεν εντυπωσιάζουν, όμως τα επόμενα χρόνια, παιδιά από όλο τον κόσμο θα τα αγαπήσουν κάνοντας τον δημιουργό τους δισεκατομμυριούχο.
Σχετικά με τη λειτουργία της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας» (ΚΥΑ)
Ξεκινάει τη λειτουργία της η «Εθνική Πύλη Αναπηρίας», προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), όπου οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους για την πιστοποίηση αναπηρίας, καθώς δημοσιεύθηκε η αντίστοιχη ΚΥΑ.
Καμπανάκι για την εφηβική παραβατικότητα: Ψυχολόγους στα σχολεία ζητούν εκπαιδευτικοί και γονείς
Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών όσον αφορά την παραβατικότητα που επιδεικνύουν ολοένα και περισσότεροι έφηβοι εντός και εκτός των σχολείων.
Παιδιά είτε μεμονωμένα είτε μέσα από ομάδες- συμμορίες προβαίνουν σε κλοπές, ληστείες, κακοποιήσεις και εκφοβισμούς άλλων παιδιών ακόμα και κατά εκπαιδευτικών, ενώ πολλά από τα συμβάντα που σημειώνονται εντός των σχολείων δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τα περιστατικά αυξάνονται προκαλώντας εύλογα σωρεία ερωτημάτων για το πώς μπορούν να βοηθηθούν τα παιδιά που είναι οι θύτες ή τα θύματα.
Οι μαθητές αξιοποιούν την τεχνολογία για να «πρασινίσουν» τη ζωή μας
Πράσινη τεχνολογία προς όφελος του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της καθημερινότητάς μας. Πρωτότυπες εργασίες μαθητών ΕΠΑΛ, αλλά και χρήσιμα συμπεράσματα από μια ημερίδα για τα «Πράσινα Επαγγέλματα»
Φοιτητές έφτιαξαν μικρογραφία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με σπαγγέτι
Σχεδόν όλα είναι εκεί: οι καλωδιώσεις, το κατάστρωμα και το οδόστρωμα, ακόμα και τα πεζοδρόμια και ο φωτισμός. Η εμβληματική καλωδιωτή γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» σε όλο της το μεγαλείο. Σε όλο της το μεγαλείο, αλλά σε ...σμίκρυνση και φτιαγμένη όχι από τα συνήθη δομικά υλικά, αλλά κυρίως από ...σπαγγέτι νούμερο 10 και νούμερο 6 και ταλιατέλες. Δημιουργοί της είναι οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Σωτήρης Πεννιάς και Γεώργιος Πολίτης, με επιβλέποντα καθηγητή τον δρα Σωτήρη Δέμη, οι οποίοι χρειάστηκε να εργαστούν περίπου 270 ώρες για να φτιάξουν αυτή την ιδιαίτερη γέφυρα ζυμαρικών, που κέρδισε τις εντυπώσεις στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)