Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κατασκευή: Σύννεφο!

Από την Πέρσα Νικηφόρου στο doctv.gr
Αν θέλουμε να αιωρείται ένα σύννεφο πάνω από τη ντουλάπα μας ή να κρέμεται από το ταβάνι του σαλονιού, έχουμε την επιλογή να μην το αφήσουμε στη σφαίρα της φαντασίας μας. Με ελάχιστα και φτηνά υλικά που βρίσκουμε εύκολα και με λίγη υπομονή, ένα ολόδικό μας σύννεφο, χειροπιαστό αλλά και ονειρικό, μπορεί να ζήσει στο σπίτι μας.

Προβολή: Έργα και ημέρες της κας ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ



Τα πολλά «μπράβο» κάνουν κακό στην αυτοπεποίθηση!

«Τέλεια!», «Δεν έχω δει πιο όμορφο», «Μπράβο σου»… Εκφράσεις που ακούμε συχνά, σε παιδικές χαρές, σχολικές αίθουσες, γενικά όπου υπάρχουν παιδιά. Τα λέμε για να ανεβάσουμε την αυτοεκτίμησή τους και καλά κάνουμε, έτσι δεν είναι; Ίσως και όχι… Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όταν οι ενήλικες το παρακάνουν επιβραβεύοντας το καθετί που κάνουν τα παιδιά, αντί να τα βοηθήσουν να νιώσουν καλύτερα για τον εαυτό τους, τελικά βλάπτουν την αυτοπεποίθησή τους, κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ο λόγος είναι ότι με τον τρόπο αυτό περνούν το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρντ που έχουμε θέσει κι ότι καλό θα ήταν να μην επιχειρήσουν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποτύχουν. 

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ιδια δικαιώματα στους δύο γονείς για το επώνυμο των παιδιών

Η υποχρεωτική ονοματοδοσία των παιδιών με το επώνυμο του πατέρα συνιστά διάκριση και παραβιάζει το δικαίωμα στο σεβασμό της οικογενειακής ζωής, αποφάνθηκε σήμερα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το αλφαβητάρι της παιδικής διατροφής

Άσκηση. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που μπορεί να κάνει ένα παιδί για να χτίσει σώμα και μυαλό. Οι μελέτες δείχνουν πως τα παιδιά που ασχολούνται με την άσκηση από την παιδική ηλικία τείνουν και ως ενήλικες να είναι σωματικά δραστήριοι αλλά και να υιοθετούν πιο εύκολα υγιείς συνήθειες, π.χ. δεν καπνίζουν, δεν πίνουν αλκοόλ.

Στις 27 Μαΐου θα αρχίσουν εφέτος οι πανελλαδικές

Στις 27 Μαΐου θα ξεκινήσουν τελικά εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας λόγω των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Star Trek από την Κ.Ο.Θ. στο ΝΟΗΣΙΣ



Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το ΝΟΗΣΙΣ παρουσιάζουν το αφιέρωμα: “STAR TREK”

Από την Παρασκευή 24/1 μέχρι την Κυριακή 2/2/2014 στο ΝΟΗΣΙΣ παρουσιάζεται μια μοναδική συμπαραγωγή με την Κ.Ο.Θ. για σχολικές ομάδες, αλλά και για το ελεύθερο κοινό. Διεύθυνση Ορχήστρας: Paul Chiang.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ημερομηνίες: 24/1, 28/1, 29/1 και 31/1

Τιμή εισιτηρίου: 10€