Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Special Olympics Photo Exhibition Relay

Η φωτογραφική ομάδα pragma παρουσιάζει τις στιγμές που τη σημάδεψαν από τους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics στην Αθήνα, 25 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2011, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 7 Μαΐου έως 20 Μαΐου 2012.

To TED-ed και η εκπαίδευση

Ποια εικόνα έχουμε της σχολικής τάξης; Ενός καθηγητή όρθιου στην έδρα που μιλάει, των αδρανών και σιωπηλών μαθητών που δέχονται και αναμένουν μασημένη τροφή και μιας γνώσης που ταξιδεύει κάθετα από τον εκπαιδευτικό στους μαθητές. Οι επίσημες προσπάθειες μεταρρύθμισης προχωρούν αργά αλλά η πίεση για αλλαγή υπάρχει και φαίνεται να προέρχεται από άλλουςχώρους: είναι γνωστό ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος στην εκπαίδευση είναι η ύφεση του ρόλου του καθηγητή και του μαθητή που μετατρέπεται και στις δυο περιπτώσεις σε αυτό του αεί διδασκόμενου, με τον εκπαιδευτικό σε ρόλο μέντορα και με την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών.

Εγγραφές σε τμήματα εκμάθησης τένις, στα γήπεδα του Πάρκου Νέας Παραλίας

Έναρξη εγγραφών σε Τμήματα Τένις: Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 και ώρα 18:00
Την Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 και ώρα 18:00 στα γήπεδα τένις της Νέας Παραλίας (Μ. Αλεξάνδρου & Π. Συνδίκα) θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για τα τμήματα εκμάθησης τένις ενηλίκων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους αυτοπροσώπως, την παραπάνω ημέρα και ώρα στη γραμματεία των γηπέδων. Πληροφορίες στο τηλ. 2310.848762.
Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης

Σχολεία: Απαραίτητη η εφαρμογή των προγραμμάτων υγείας

Η αγωγή υγείας αποτελεί μία παράλληλη εκπαιδευτική δραστηριότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με το σχολείο, το μαθητή, τον εκπαιδευτικό, τους γονείς και την κοινωνία στο σύνολό της. Η εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής της υγείας στο σχολείο, συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της σχολικής ζωής.

Κινητοποίηση μαθητών για τη στήριξη του Κέντρου Φροντίδας Παιδιών ΑμεΑ

Στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στρατεύτηκαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, προκειμένου να κινητοποιήσουν τη νεολαία της Πτολεμαΐδας και τους γονείς τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για τη στήριξη του Κέντρου Φροντίδας για τα παιδιά με βαριές αναπηρίες, καλώντας τους να στείλουν ένα μήνυμα από το κινητό τους τηλέφωνο στο νούμερο 19059, γράφοντας τη λέξη ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ή με λατινικούς χαρακτήρες, μέχρι την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 (χρέωση 1 ευρώ).

Παιδιά που γίνονται θύματα βίας από συνομηλίκους αυτοτραυματίζονται συχνότερα

Παιδιά που γίνονται θύματα εκφοβισμών και σχολικής βίας, έχουν μεγάλη πιθανότητα να βλάψουν τον εαυτό τους κατά την εφηβεία συγκριτικά με τους υπόλοιπους συνομήλικους τους. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.

2ος Λαϊκός Αγώνας Τριών Αθλημάτων στην Καλαμαριά

Μια σημαντική αθλητική εκδήλωση οργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στις 11 το πρωί.
Πρόκειται για τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Τριών Αθλημάτων ο οποίος περιλαμβάνει διαδρομές από τρία αθλήματα : Κολύμβηση(500 μ.), Ποδηλασία (15.000 μ.) και Ανώμαλο δρόμο (2.500 μ.)

Συνάντηση με την ΑΛΚΗ ΖΕΗ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες σε μια ξεχωριστή συνάντηση με την ΑΛΚΗ ΖΕΗ, τη σπουδαιότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Ευρωπαϊκό βραβείο διαστημικής τεχνολογίας σε μαθητές από την Μυτιλήνη


Δεύτεροι στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής για μαθητές «CanSat», που πραγματοποιήθηκε στην Νορβηγία, οργανωμένος από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αναδείχτηκαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης. Ο δορυφόρος που δημιούργησαν, ο «Ιcaromenippus 3D», κατάφερε να βρεθεί ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος της Γης και να απεικονίσει τρισδιάστατα τις λήψεις που έκανε. Όλα έγιναν στη χιονισμένη περιοχή Άντεα, στο βορειότερο τμήμα της Νορβηγίας, στον αρκτικό κύκλο.

Μάιος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Καθώς η Άνοιξη μπήκε δυναμικά, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας ανοίγει τις πόρτες της στις δικές σας δημιουργικές διαθέσεις. Ελάτε να οργανώσουμε παρέα τις δράσεις μας, να παίξουμε, να διαβάσουμε, να δημιουργήσουμε και να διασκεδάσουμε…

Ενημερωθείτε για την Αντισύλληψη και απαλλαγείτε από την ανασφάλεια

Με το σύνθημα «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για την αντισύλληψη, υπό την αιγίδα της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού), στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».