Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και εφηβεία: Γιατί το παιδί μου δεν μπορεί να κοιμηθεί;

Το παιδί σας δεν θα ήθελε τίποτα περισσότερο από το να μένει ξύπνιο όλη τη νύχτα παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η έλλειψη ύπνου κάνει πιο έντονα τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ και επηρεάζει αρνητικά την υγεία του εφήβου. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίζετε ότι το παιδί σας έχει ποιοτικό και επαρκή ύπνο.

Κράτος Πρόνοιας: Μόλις 9 εκπαιδευτές για 16.000 τυφλούς

Ο Γιάννης είναι μαθητής Γυμνασίου. Πάσχει από σπάνια κληρονομική οπτική νευροπάθεια. Ο Χριστόφορος είναι μαθητής Λυκείου. Εχει μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια. Ο Στέλιος είναι μεσήλικας, έχει ωχρά κηλίδα και χάνει την όρασή του σταδιακά. Η Φιλίππα είναι οκτώ ετών. Εχασε την όρασή της έπειτα από θεραπευτική επέμβαση. Ο τετράχρονος Λουκάς είναι τυφλός εκ γενετής.

Εχετε ποτέ φανταστεί τον εαυτό σας στη θέση τους; Πώς θα ήταν η καθημερινότητά σας; Πώς θα βρίσκατε τι να φορέσετε; Πώς θα μαγειρεύατε; Πώς θα κάνατε τις αγορές σας σ’ ένα σούπερ μάρκετ; Πώς θα επιλέγατε τα κατάλληλα χαρτονομίσματα για να πληρώσετε; Πώς θα μετακινιόσασταν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Συνέντευξη – Ηλίας Κουρτπαρασίδης

Ο Ηλίας Κουρτπαρασίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι ανάπηρος μουσικός. Μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών οπότε ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι του στη μουσική από μικρή ηλικία. Στα επτά του χρόνια ξεκίνησε να παίζει πιάνο και να γράφει τις πρώτα του μουσικά κομμάτια ενώ έξι χρόνια αργότερα κέρδισε το πρώτο του βραβείο σύνθεσης στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες. Το 2003 αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.

Το ραδιόφωνο της ΚΕ: Διαδρομές ανάγνωσης... με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο


Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! 

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. 

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης πρωταγωνιστεί σε διεθνή σειρά της ΗΤΥΤ

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης μπορεί να έχει χτίσει τη δική του κορυφή, αλλά συνεχίζει απτόητος για ψηλότερα κάνοντας ακόμα μια φορά όλους τους Έλληνες υπερήφανους, καθώς θα συμμετέχει σε μια νέα σειρά που αποτελείται από τρία επεισόδια και είναι διεθνούς παραγωγής.

Πανελλαδικές 2023 - ΦΕΚ: Η νέα εξεταστέα ύλη στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Το υπουργείο Παιδείας με το ΦΕΚ 3731/14-7-2022 "Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2023 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου" ορίζει την εξεταστέα ύλη για το έτος 2023 για το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου ως εξής:

Θεσσαλονίκη: Έφτιαξε ποδήλατα για να μετακινούνται εντός νοσοκομείου τα παιδιά με καρκίνο

Ο παλαιός πρωταθλητής ποδηλασίας, Κώστας Σιμελίδης και το κατάστημα Why Not Cycles δημιούργησαν ποδήλατα για να μπορούν να μετακινούνται εντός νοσοκομείου τα παιδιά με καρκίνο.

Μία σπουδαία πρωτοβουλία, που θα βοηθήσει τα παιδιά, που δίνουν καθημερινά τη δική τους μεγάλη μάχη στο παιδοογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ιπποκράτειο.

Χίος: Κατασκήνωση για άτομα με αναπηρία- πρόσκληση για συνοδούς

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Ατομα με αναπηρία, διοργανώνει μετά από 3 καλοκαίρια ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Χίου. Στον κατασκηνωτικό χώρο των προσκόπων στην παραλία “Μάναγρος” στη Βόρεια Χίου η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί από 2 έως και 13 Αυγούστου.

Ένας «Παράδεισος Χρωμάτων» σε σχολείο της Νίκαιας

Ένα καλαίσθητο γκράφιτι δίνει χρώμα στη ζωή των μαθητών και των κατοίκων της Νίκαιας καθώς εδώ και λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η όμορφη τοιχογραφία που βρίσκεται στην πρόσοψη του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Το έργο απεικονίζει ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που έχουν το δικό τους σπίτι και πλαισιώνονται από χρώματα και λουλούδια.

Unicef-ΠΟΥ: Στην πανδημία οφείλεται η μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση στον παιδικό εμβολιασμό σε μια γενιά

Περίπου 25 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο παρέλειψαν, το 2021, τους εμβολιασμούς ρουτίνας που προστατεύουν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, καθώς οι καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας συνεχίζουν να διαταράσσουν την υγειονομική περίθαλψη παγκοσμίως.