Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

7 μάσκες που χρησιμοποιούμε για να κρύβουμε τις ατέλειές μας.

 Πολλοί ενήλικες με ΔΕΠΥ νιώθουν ότι ζουν σε ένα ψέμα. Δημιουργούν προσωπεία για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους για τα οποία ντρέπονται, και μετά περνούν τις μέρες τους φοβούμενοι ότι κάποιος θα αποκαλύψει ότι είναι απάτη. Υπάρχει, ωστόσο, ένας καλύτερος, πιο αυθεντικός τρόπος για να ζει κανείς.

Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος (ΘΚΕ) μάς χρειάζεται

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την ανάρτηση/ κοινόποίηση του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τον τρόπο που μπορούμε εμείς να το στηρίξουμε, ώστε να επιβιώσει και να κάνει ένα νέο ξεκινημα. Παραθέτουμε την ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα του ΘΚΕ στο facebook.

Κύριοι.

όπως γνωρίζετε, το Θέατρο Κωφών Ελλάδος (ΘΚΕ), από την ίδρυση του 1983, έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, έργα από το Ελληνικό και Παγκόσμιο Δραματολόγιο και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εκπαίδευση της κοινότητας των κωφών-βαρήκοων σε πεδία όπως η τέχνη η ιστορία και η γλώσσα αλλά και στην διάδοση και καθιέρωση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Τα μικρά παιδιά μπορούν να «διαβάσουν» τα συναισθήματα, ακόμη κι αν κάποιος φορά μάσκα

Τα μικρά παιδιά μπορούν συχνά να καταλάβουν πώς αισθάνεται κάποιος, ακόμη κι αν αυτό το άτομο φορά μάσκα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η χρήση της μάσκας στα σχολεία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχε δημιουργήσει ανησυχία ότι μπορεί να επηρεάζει την ανάπτυξη των μικρότερων παιδιών. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA δείχνει ότι τα παιδιά αναγνωρίζουν συναισθήματα σε πρόσωπα, σχεδόν όσο καλά θα μπορούσαν να το κάνουν και χωρίς τη χρήση μάσκας.

Πανελλαδικές 2022: Ανακοινώθηκαν οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων

Υπεγράφησαν και εστάλησαν προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο οι Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες καθορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, όπως είχε αποκαλύψει σε δημοσίευμα της, την περασμένη Κυριακή, η «Καθημερινή».

Ποιες αλλαγές φέρνουν τα νέα προγράμματα σπουδών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Από τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία της χώρας και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, όπως έχει ήδη γράψει «Το Βήμα», θα ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Βέβαια, η Β’ και η Γ’ Λυκείου θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους χωρίς αλλαγές, με στόχο να μείνουν απερίσπαστες για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων που από εφέτος το καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο σύνθετες. Και ενώ σε γνωστικά αντικείμενα όπως εκείνο των Μαθηματικών τα νέα προγράμματα προκαλούν προβληματισμό στην αρμόδια επιστημονική Ενωση της χώρας, σε άλλα, όπως εκείνο της «δύσκολης» Φυσικής, φαίνεται ότι φέρνουν μια μικρή επανάσταση στη διδασκαλία, απομακρύνοντας την επιμονή στις ασκήσεις και στους τύπους και φέρνοντας στην επιφάνεια τα πειράματα και τα παραδείγματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και τη ζωή μας.

ΗΠΑ: Γυναίκα κάλεσε την αστυνομία λόγω βιβλίου για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα των μαύρων σε σχολικές βιβλιοθήκες

Ένα μέλος σχολικής επιτροπής στη Φλόριντα βρήκε αντίγραφα βιβλία με τα απομνημονεύματα του ακτιβιστή για τον HIV, Τζορτζ Τζόνσον που αφορά τη μαύρη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα σε τρεις σχολικές βιβλιοθήκες και αποφάσισε έπειτα να υποβάλει μήνυση για «άσεμνο» υλικό.

Ο λόγος για τη λευκή, Τζιλ Γούλμπραϊτ η οποία αφού βρήκε το βιβλίο «All boys aren't blue» (= όλα τα αγόρια δεν είναι μπλε) κατέφυγε στην αστυνομία υποβάλλοντας μήνυση ισχυριζόμενη ότι οι σχολικές βιβλιοθήκες διένειμαν «άσεμνο» υλικό. Το υποτίθεται «άσεμνο» περιεχόμενο περιγράφει τις πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες του Τζόνσον αλλά και την ομοφοβία και τον ρατσισμό που έχει βιώσει στη ζωή του.

Υπουργείο Παιδείας: Ορίστηκε νέος Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Νέος Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ορίστηκε ο εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 κ.Χαράλαμπος Παπαϊωάννου στη θέση του παραιτηθέντος Διευθυντή ΕΑΕ κ. Ιωάννη Ζυμβρακάκη, με απόφαση της υπουργού κ.Νίκης Κεραμέως.

Υπ. Εργασίας: Τέλος οι συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και μη αναστρέψιμες παθήσεις στα ΚΕΠΑ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την οριστική κατάργηση της υποχρέωσης των αναπήρων πολιτών με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις να περνούν ξανά και ξανά επιτροπές για την πιστοποίηση της συγκεκριμένης αναπηρίας τους ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Οδό Πειραιώς.

Η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλά για την Παιδική Κακοποίηση και το Duo Day.


Θεσσαλονίκη: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το ίδρυμα "Μέλισσα" και τα 25 παιδιά που φιλοξενεί.

Το ίδρυμα «Η Μέλισσα», το οποίο κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας φέτος, προσπαθεί να συγκεντρώσει 7.000 ευρώ - Πώς μπορείτε να το βοηθήσετε

Ένας από τους παλαιότερους φορείς παιδικής προστασίας της Θεσσαλονίκης, το ίδρυμα «Η Μέλισσα», το οποίο φιλοξενεί και στηρίζει 25 παραμελημένα και κακοποιημένα κορίτσια ηλικίας 9 έως 24 ετών, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για τις ανάγκες του σπιτίου του.

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν ανακοινώνει νέα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής κατά του σχολικού εκφοβισμού, όπως και μια αλλαγή στον νόμο, η οποία έχει στόχο να διευρυνθεί ο γονικός έλεγχος σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούν παιδιά.

Α’ Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

“200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Αγώνες των Μακεδόνων για την Απελευθέρωση” είναι το θέμα του Α΄ Μαθητικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν επιλεγμένες εργασίες των μαθητών και μαθητριών των σχολείων που συμμετείχαν.