Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017
Το κινητό απαγορεύεται στα σχολεία, αλλά όλοι το έχουν
Ενός κινητού... μύρια (δεινά) έπονται. Αυτό είναι το συμπέρασμα των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις προκλήσεις που απορρέουν από την υπερ-χρήση κινητών τηλεφώνων από εφήβους. Και δεν είναι λίγες. Τα κινητά λειτουργούν ως «σκονάκια» –αφού την προηγουμένη φωτογραφηθούν επιμελώς τα «sos» σαν ραβασάκια– με τη μορφή μηνυμάτων μεταξύ μαθητών, ως μέσο διαπόμπευσης συμμαθητών και δασκάλων – εφόσον φωτογραφηθούν ή ηχογραφηθούν εν αγνοία τους και εν συνεχεία γίνει διάχυση του υλικού με ανάλογα υποτιμητικά σχόλια.
Αιτήσεις συμμετοχής για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ενδιαφερομένων να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, για την εξεταστική περίοδο του Μαΐου. Ειδικότερα οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και τελευταία προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής, είναι η Τρίτη 14 Μαρτίου 2017.
Γιατί οι καλοί μαθητές τείνουν προς τη χρήση αλκοόλ και ινδικής κάνναβης;
Οι έφηβοι που έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, είναι πιθανότερο να πίνουν αλκοόλ και να κάνουν χρήση ινδικής κάνναβης, αλλά λιγότερο πιθανό να καπνίζουν συμβατικό τσιγάρο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal Open.
Διπλασιάστηκαν οι αιώνιοι φοιτητές στα πανεπιστήμια
Απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα μελέτης για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια, που διεξήγαγε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να χαράξει την στρατηγική του για την επόμενη τετραετία. Όπως φαίνεται, τα τελευταία δώδεκα χρόνια διπλασιάστηκαν οι αιώνιοι φοιτητές, ένας στους δέκα από όσους κατορθώνουν να πάρουν πτυχίο μεταναστεύει, ενώ η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Mαθαίνοντας στα αυτιστικά παιδιά πώς να ζήσουν σε μια δύσκολη Ελλάδα
Επισκεφθήκαμε δομές που πρακτικά προετοιμάζουν ανθρώπους που ζουν στο φάσμα του αυτισμού για να ζήσουν με σχετική αυτονομία, όταν δεν θα υπάρχουν στη ζωή οι φυσικοί προστάτες τους: αυτά είναι όσα μάθαμε
Από τον Γιάννη Πανταζόπουλο στη LIFO
Δασκάλα σε μια ξεχασμένη Ελλάδα
«Πού θα πας, παιδί μου; ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΣ;». Η αντίδραση της μητέρας της, όταν τον Σεπτέμβριο έμαθε τα νέα, ήταν τόσο έντονη, που η Σύλια είχε σχεδόν γελάσει. Εξάλλου είχε άλλα, επιτακτικά, προβλήματα: να εντοπίσει, κατ’ αρχήν, στον χάρτη τους Αρκιούς. Σύμφωνα με το χαρτί που είχε στα χέρια της, σε δύο ημέρες παρουσιαζόταν εκεί ως η νέα δασκάλα του μονοθέσιου σχολείου. Ενός σχολείου δύο μαθητών Δημοτικού, ενός νησιού καμιάς τριανταριάς κατοίκων, της Ελλάδας μιας άλλης εποχής.
Έλλη: Μια ιστορία από ένα παιδί για 30.000 παιδιά
Η Έλλη είναι ένα παιδί τόσο μοναδικό, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Στο περιθώριο των υποχρεώσεων της για το σχολείο ονειρεύεται, διαβάζει και γράφει. Το βιβλίο της, «Έλλη», που μόλις εκδόθηκε, είναι η πρώτη της περιπέτεια που μπήκε στο χαρτί. Το έγραψε τελειώνοντας το δημοτικό και το αφιερώνει σε 30.000 παιδιά, καθώς όλα τα έσοδα από το βιβλίο θα δοθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Ένα θανάσιμο ταξίδι για τα παιδιά: Η διαδρομή της μετανάστευσης από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη
Νέα Υόρκη / Γενεύη, 28 Φεβρουαρίου 2017 – Τα παιδιά και οι γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες υφίστανται τακτικά σεξουαλική βία, εκμετάλλευση, κακοποίηση και κράτηση κατά μήκος της διαδρομής της μετανάστευσης της Κεντρικής Μεσογείου, από τη Βόρεια Αφρική προς την Ιταλία, προειδοποίησε η UNICEF σε μια νέα έκθεση.
Η Trash τέχνη κατακτά τα σχολεία της Χίου
Έναν ξεχωριστό τρόπο προκειμένου να μυήσει τους μαθητές των σχολείων του νησιού στην έννοια της ανακύκλωσης, βρήκε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, που ανακοίνωσε την διεξαγωγή ετήσιου διαγωνισμού και περιβαλλοντικής τέχνης με τίτλο «Γλυπτική και ανακύκλωση».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του νησιού που θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα ομαδικό έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, όπως αλουμίνιο, χαρτί και πλαστικό.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)