Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Παιδί & προστασία από τον ήλιο

Η υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί παρενέργειες όχι μόνο στο δέρμα αλλά ακόμη στα μάτια και την άμυνα του οργανισμού.

Θερινά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης στο Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης με αφορμή τις θεματικές ενότητες των δύο μόνιμων εκθέσεών του οργανώνει σε δύο κύκλους, διάρκειας δύο εβδομάδων (40 ώρες) ο καθένας, τα ακόλουθα εκπαιδευτικά εργαστήρια:

1ο “Bazaar ευθύνης”

Πρόκειται για ένα bazaar φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που στόχο έχει να βοηθήσει στην οικονομική αυτονόμηση φορέων που φιλοξενούν ή εκπαιδεύουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το 1ο “Bazaar ευθύνης” θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του Regency Casino Thessaloniki.

Ψηφιακή αφήγηση και εκπαίδευση

Η ψηφιακή αφήγηση είναι ένα ακόμα εκπαιδευτικό εργαλείο που εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ παράλληλα εφοδιάζει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού.

ΝΟΗΣΙΣ: Πενθήμερα προγράμματα για παιδιά


Συναυλία υποστήριξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012: Η νέα οδηγία για το Γ4 Φυσικής-Θα βαθμολογηθεί κανονικά το θέμα

Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά, αποφάσισε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων , μετά την «θύελλα» αντιδράσεων στην αρχική τη απόφαση.

Ντίκενς Aλλιώς: Ιστορίες δύο πόλεων

Το 2012 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου λογοτέχνη Charles Dickens. Φέτος, η θεατρική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής του Α.Π.Θ., Bald Theatre, επέλεξε να παρουσιάσει, ως φόρο τιμής, τη δική της διασκευή του έργου του η «Ιστορία 2 Πόλεων» για δυο μόνο παραστάσεις, στις 29 και 30 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς της Οδού Χηλής (Χηλής 12 & Τριπολέως).

Άποψη: Έλενα Ακρίτα "Κακοποίηση ανηλίκου… Ε, και;"

Βράδυ, σε ένα σπίτι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης… «Δι' ασήμαντον αφορμήν» - (κάτι, λέει, για ένα παιχνιδάκι) ένας πατέρας ξυλοκοπεί άγρια το 7χρονο αγοράκι του και το διώχνει από το σπίτι. Για όσους δεν πιστεύουν αυτό που διαβάζουν, επαναλαμβάνω: Ενας πατέρας πρώτα σαπίζει το παιδάκι του στο ξύλο και μετά το πετάει έξω από το σπίτι μέσα στη μαύρη νύχτα με την συνενοχή - συναίνεση της μάνας.

Καλοκαιρινά πρωινά: “Το νησί… των ιστοριών” στον Παραμυθοπλάστη!!!

Το Νησί… των ιστοριών!
Μπαίνουμε στη χρονομηχανή, φτάνουμε στο νησί μας και ξεκινάμε τα ταξίδια μέσα… στην ιστορία μας! 4 ολόκληρες εβδομάδες για τα πρωινά του καλοκαιριού!