Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Πώς η απώλεια του Συνδρόμου Asperger ως διακριτής κατηγορίας διάγνωσης έχει διαρκείς επιπτώσεις.

Το 2013, η 5η έκδοση του Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, DSM) – η «βίβλος» των διαγνώσεων σε ΗΠΑ και Αυστραλία- αφαιρεί το Σύνδρομο Asperger ως ξεχωριστή διαγνωστική κατηγορία, διαφορετική από τον Αυτισμό. Το 2019 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization) ακολουθώντας το παράδειγμα του DSM, έκανε την ίδια ακριβώς αλλαγή και στο δικό του διαγνωστικό εγχειρίδιο, το International Classification of Diseases. 

Οι συγγραφείς πραγματοποίησαν τις αλλαγές αυτές με βάση κλινικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τις ασυνέπειες στις διαγνώσεις. Ωστόσο, η αλλαγή αυτή έχει επιδράσεις που δεν περιορίζονται μόνο στα άτομα που πραγματοποιούν διαγνώσεις χρησιμοποιώντας τα εν λόγω εγχειρίδια, αλλά και στα άτομα που έχουν ήδη διαγνωστεί ως άτομα με Σύνδρομο Asperger. 

Χωρίς φυσική παρουσία των γονέων η επίδοση των βαθμολογίων στα Δημοτικά



Η επίδοση της βαθμολογίας του γ’ τριμήνου, καθώς και των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών των μαθητών/τριών θα γίνει στους γονείς/κηδεμόνες την ημέρα λήξης των μαθημάτων είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Η LEGO ζήτησε να σταματήσει η προώθηση κιτ παιχνιδιών με αστυνόμους

Κίνηση ενσυναίσθησης στο κίνημα κατά των φυλετικών διακρίσεων ή πολιτική ορθότητα; Ο λόγος για το δανικό όμιλο παιχνιδιών LEGO, ο οποίος ζήτησε από τα καταστήματα λιανικής με τα οποία συνεργάζεται να σταματήσουν να προωθούν κιτ με αστυνομικούς και άλλα προϊόντα της, όπως το Λευκό Οίκο, σε μια κίνηση για την αντιμετώπιση του ρατσισμού εν μέσω διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Παράλληλα, δεσμεύθηκε για δωρεά ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων στην προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού.

Χωρίς όπλα ο Ελμερ Φαντ στη νέα εκδοχή των «Looney Tunes»



Ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς του, όταν στο HBO Max θα κάνει πρεμιέρα το ριμέικ της σειράς «Looney Tunes».

Σύμφωνα με τους The New York Times, όταν η νέα εκδοχή της κλασσικής σειράς κινουμένων σχεδίων θα αρχίσει να προβάλλεται στη νέα υπηρεσία streaming που ανήκει στη Warner Bros., ο εχθρός του Μπαγκς Μπάνι, Έλμερ Φαντ, δεν θα είναι πλέον οπλισμένος.

Έκτακτο επίδομα 700 ευρώ στους σπουδαστές των ΙΕΚ και της Τάξης Μαθητείας

Έκτακτο επίδομα 700 ευρώ σε σπουδαστές των ΙΕΚ και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη μαθητείας προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, που κατατέθηκε, προς ψήφιση στη Βουλή στο πολυνομοσχέδιο Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις. 

Έτσι θα πείσετε το παιδί να φάει λαχανικά

Τα λαχανικά περιέχουν μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως είναι τα μέταλλα, οι φυτικές ίνες και οι βιταμίνες, που βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού. Ενισχύουν, ταυτόχρονα, το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, καταπολεμώντας διάφορες παθήσεις. Αν και τα οφέλη των λαχανικών για την υγεία τους είναι πολλά, εκείνα μάλλον δεν.. «νοιάζονται», μιας και η γεύση φαίνεται να κερδίζει κάθε φορά και συνήθως με μεγάλη διαφορά. Πολλά είναι τα νήπια λοιπόν, που ενώ πεινάνε, δεν δέχονται να αγγίξουν το φαγητό τους και ειδικά τα λαχανικά τους. Λίγο αργότερα, θα ζητήσουν κάποιο άλλο σνακ και αν δεν το πάρουν είναι πολύ πιθανό το μεσημεριανό σας να μετατραπεί σε «πεδίο μάχης». Για να αποτρέψετε αυτό το αρνητικό σενάριο από το να συμβεί, θα μπορούσατε να:

Προκήρυξη για Αναπληρωτές Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Ευρωπαϊκά Σχολεία σε Καρλσρούη και Βαρέζε

Προκήρυξη για προεπιλογή εκπαιδευτικών με σκοπό την κάλυψη με απόσπαση θέσεων Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Σχολείο στο Βαρέζε και Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Καρλσρούη

Κέμπριτζ: Πιο πιθανό παιδιά να χτυπηθούν από κεραυνό παρά να πεθάνουν από κορωνοϊό

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών είναι πιο πιθανό να χτυπηθούν από κεραυνό παρά να πεθάνουν από κορωνοϊό, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεμπριτζ.

Η παρατήρηση αυτή έρχεται ενώ επιστήμονες τόσο από το Κέμπριτζ όσο και από την Οξφόρδη καλούν σε έναν «λογικό διάλογο» βασισμένο στον «ελάχιστο» κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά. Υποστηρίζουν ότι αν δε σταθεί δυνατό να βρεθεί εμβόλιο ίσως θα ήταν καλύτερο να επιτραπεί στους μαθητές να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους και να εκτίθενται στο χαμηλό ρίσκο προσβολής από τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα θα προφυλάσσονται οι πιο ευπαθείς πολίτες.

Αυστρία - μελέτη: Η κρίση του κορονοϊού αφήνει τα σημάδια της στα παιδιά

Τα περιοριστικά μέτρα που προκύπτουν από την κρίση του κορονοϊού έχουν αλλάξει δραστικά την καθημερινή ζωή των παιδιών και των εφήβων, σύμφωνα με μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ και στο πλαίσιό της εξετάζονται οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στα παιδιά.

Χωρίς επαφή με φίλους, χωρίς κανονική σχολική ζωή, με τον φόβο πιθανής μόλυνσης των παππούδων και διαφόρων καταπιεστικών καταστάσεων στο ίδιο το σπίτι, η κρίση του κορονοϊού επηρέασε βαθιά τη ζωή παιδιών και εφήβων.

«O νέος μας κόσμος»: Παιδιά ζωγραφίζουν τα νέα εξώφυλλα της ιταλικής Vogue

Το τεύχος Ιουνίου της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού κυκλοφορεί σε μια σειρά εξωφύλλων με παιδικές ζωγραφιές, φιλοτεχνημένες από δημιουργούς από δύο έως 10 ετών.

Με ένα μήνυμα αισιοδοξίας στη διάρκεια του εφιάλτη της πανδημίας του νέου κορονοϊού κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου, της ιταλικής Vogue. Τα εξώφυλλά του δεν μας παρουσιάζουν μοντέλα και ηθοποιούς, αλλά μια σειρά από παιδικές ζωγραφιές, με τον τίτλο «Our New World» («Ο νέος μας κόσμος»).

Η μαθήτρια - δημοσιογράφος που κατέγραψε τον ρατσισμό στο σχολείο της

"Ο Μάλκομ έπαιζε με ένα αεροβόλο. Ηταν μαζί με δύο φίλους του, αλλά εκείνοι είναι λευκοί και αυτός μαύρος. Πυροβολούσαν ένα υπόστεγο και έπειτα ήρθαν οι αστυνομικοί. Ο Μάλκομ πήγε φυλακή για 17 μήνες και οι φίλοι του καθόλου. Αυτό που ο Μάλκομ δεν έμαθε ποτέ ήταν πως βρισκόταν καθ' οδόν προς τη φυλάκιση από το νηπιαγωγείο". Ετσι ξεκινούσε το άρθρο των 2.500 λέξεων που υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο στην εφημερίδα του σχολείου της, στην Αϊοβα Σίτι, η 18χρονη σήμερα ομογενής Νίνα Λαβέτζο-Στεκόπουλος.

ΟΕΕ: Να αναβαθμιστούν τα οικονομικά μαθήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση



Την αναβάθμιση των οικονομικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με επιστολή του Προέδρου, Κωνσταντίνου Κόλλια, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου περί Αναβάθμισης της Εκπαίδευσης, οι προτάσεις του ΟΕΕ περιλαμβάνουν τόσο τη διατήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων οικονομικών μαθημάτων, όσο και την ένταξη νέων στις τάξεις του Λυκείου.

Πειραιάς: Αρχίζουν τα δωρεάν θερινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας - Δικαιολογητικά και εγγραφή

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2021, από τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Νεαρός καταγράφει σε κάμερα σχιζοφρενικό επεισόδιο

Ένας νεαρός που πάσχει από Σχιζοφρένεια, θέλησε να κάνει ένα βίντεο μέσω του YouTube, για να δείξει στον κόσμο πώς είναι να ζει κάποιος με τη συγκεκριμένη ψυχοπαθολογική διαταραχή.

Το κανάλι του έχει όνομα Schizoin’ Through Life και ανεβάζει αυτά τα βίντεο για να μπορέσει να περάσει ένα μήνυμα στον κόσμο και να τον ενημερώσει. Στο βίντεο που θα δείτε δείχνει τι κατέγραψε την ώρα που βιώνει ένα σχιζοφρενικό επεισόδιο, εξηγώντας τι βλέπει και τι ακούει τη δεδομένη στιγμή.