Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ημερίδα:Δυσκολίες ανάγνωσης λόγω όρασης που αξιολογούνται ως δυσλεξία

Η εκπαίδευση επιστρέφει στις ταξικές της ρίζες

Η είσοδος της Ελλάδας στην εποχή του Μνημονίου ενέτεινε τα ήδη σημαντικά προβλήματα που η χώρα αντιμετώπιζε, με συνέπεια το εκπαιδευτικό μας σύστημα να βυθίζεται ακόμα περισσότερο στα αδιέξοδα που η μεταπολίτευση του κληροδότησε.

Απογραφή και θεώρηση βιβλιαρίων εκπαιδευτικών

Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν Διευθυντές Δημοτικών και Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων για τη θεώρηση.

Ιστότοπος: Θέατρο Κωφών Ελλάδος

Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του Θεάτρου Κωφων Ελλάδος με φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα για την καινούρια παράσταση, "Ξένοι". Βασίζεται σε κείμενα του Γκαζμέντ Καπλάνι και αφορά την κάθοδο των Αλβανών στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990. Η σελίδα θα ανανεώνεται τακτικά. Η φωτογραφία προέρχεται από το facebook.

Νέα προγράμματα για παιδιά και εφήβους στα Δημοτικά Γυμναστήρια

Προγράμματα γυμναστικής για παιδιά και εφήβους 5-15 ετών ξεκινούν από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 στα Δημοτικά Γυμναστήρια «Μ. Αλέξανδρος» και Γιαννιτσών.

«Ένοχο» το γρήγορο φαγητό για το άσθμα

Τα παιδιά που καταναλώνουν συχνά φαγητό από ταχυφαγεία είναι πολύ πιθανότερο να αντιμετωπίσουν κρούσματα άσθματος σε σύγκριση με τα αντίστοιχα που καταναλώνουν φρούτα σημειώνει διεθνής μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Δραματοποιημένη αφήγηση: Ο Ιπτάμενος Δίσκος

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ  (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Υποτροφίες για σπουδές στο Ισραήλ 2013-14

Η Πρεσβεία του Ισραήλ ανακοίνωσε υποτροφίες για Έρευνα ή Μεταπτυχιακό και για εκμάθηση της Εβραϊκής γλώσσας

Από τη ζωγραφική των σπηλαίων στο διαδίκτυο

Ο ιστότοπος “Από τη ζωγραφική των σπηλαίων στο διαδίκτυο” αποτελεί μια μεγάλη συλλογή από εικόνες και πληροφορίες για τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας σε όλη την παγκόσμια ιστορία. Το ψηφιακό υλικό παρουσιάζεται με τη μορφή χρονοδιαγράμματος αλλά και χάρτη . Επιλέξτε περιοχή, θέμα ή εποχή και διαβάστε τα σχετικά άρθρα .