Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Βοηθήστε τα παιδιά με ΔΕΠ/Υ να βελτιώσουν την ικανότητα παραγωγής γραπτών κειμένων

Έχουν κάποιοι μαθητές σας δυσκολίες στην έκθεση; Η παραγωγή γραπτών κειμένων φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για το 65% των παιδιών με ΔΕΠ/Υ, τα οποία έχουν ενδιαφέρουσες ιδέες αλλά δυσκολεύονται να τις μεταφέρουν στο χαρτί. Έχουν δυσκολία και στο να αρχίσουν να γράφουν αλλά και στο να συνεχίσουν. Το να συγκρατούν ιδέες στο μυαλό τους και να οργανώνουν τις πληροφορίες είναι μεγάλη πρόκληση. 

Δείτε μερικές στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές σας.

Άγχος για τις επιδόσεις τους στα μαθηματικά έχουν τα κορίτσια

Σχεδόν σε όλο τον κόσμο τα κορίτσια έχουν σαφώς μεγαλύτερο άγχος για τις επιδόσεις τους στα μαθηματικά από ό,τι τα συνομήλικα αγόρια, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PLoS One

Φεστιβάλ για τη Γιορτή της Μητέρας με ελεύθερη είσοδο, 8 Μαΐου στην Τεχνόπολη

Το imommy.gr και η Amita σας προσκαλούν στο 2ο μεγάλο ολοήμερο Φεστιβάλ για να γιορτάσουμε παρέα τη Γιορτή της Μητέρας.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα σας περιμένουμε όλους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για να διασκεδάσουμε και να πούμε μέσα από την καρδιά μας «Χρόνια πολλά, μαμά»!

Κάψουλες πλυντηρίου: Τι θα πρέπει να προσέξετε εάν έχετε παιδιά

Μπορεί για τους δύσκολους λεκέδες, οι κάψουλες πλυντηρίου να προτείνονται λόγω του ότι περιέχουν συμπυκνωμένο απορρυπαντικό, μία νέα αμερικάνικη μελέτη ωστόσο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics εφιστά την προσοχή μας.

Χαρτογραφώντας το νόημα των λέξεων στον εγκέφαλο


Παιδιά, έτοιμοι για περιπέτεια;

Το KulturLab του nocomments.gr φιλοξενεί στη στήλη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ τον Αλέξανδρο Τζαβάρα, καθηγητή Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην "Εκπαίδευση μέσα από την περιπέτεια", De Montfort University

Η περιπέτεια μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Περιπέτεια μπορεί να είναι για ένα παιδί όταν ο δάσκαλος του του ζητάει να γράψει το πρώτο του ποίημα ή όταν ο γυμναστής του του ζητάει να συνεργαστεί με τους φίλους του για να ‘αποδράσει από ένα νησί’ σε ένα καλοστημένο σκηνικό στο γυμναστήριο ή στην αυλή του σχολείου. Μπορεί να είναι περιπέτεια επίσης η πρώτη φορά που έκανε καγιάκ σε ένα ποτάμι. Όταν αναφέρομαι σε δραστηριότητες περιπέτειας εννοώ την δεύτερη κατηγορία, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πρώτη γεύση περιπέτειας και ως εισαγωγή στην ομαδική δουλειά και βέβαια την τρίτη κατηγορία, τις υπαίθριες δραστηριότητες περιπέτειας.

Διατροφικό πρόγραμμα για παιδιά έως 12 ετών: Τι πρέπει να περιλαμβάνει για να είναι ισορροπημέν

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα σωστής διατροφής για παιδιά; Ποια συστατικά είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται για την ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού; Πόσο σημαντικό είναι το νερό; Γιατί το πρωινό σε αυτές τις ηλικίες αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας;

Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο

Τα παιδιά που έχουν υποστεί τιμωρία δια ξυλοδαρμού από τους γονείς τους, είναι πιθανότερο να ανυπάκουα, να έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά, εκδηλώνουν αυξημένη επιθετικότητα, προβλήματα ψυχικής υγείας και γνωστικές δυσκολίες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αμερικανοί ερευνητές μετά από αξιολόγηση δεδομένων των τελευταίων 50 ετών επί του θέματος. 

Αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά για τις φετινές Πανελλαδικές

Αναρτήθηκαν την Μ.Τρίτη, στο site του υπουργείου Παιδείας τα μηχανογραφικά δελτία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016.
Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:

Πηγή: Νέα

Βρετανοί ερευνητές έλυσαν τον γρίφο του διαβήτη τύπου Ι

Την πλήρη εικόνα του διαβήτη τύπου Ι υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να σκιαγραφήσουν βρετανοί ερευνητές. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Diabetes, ειδικοί του Πανεπιστημίου «Lincoln» εντόπισαν το πέμπτο και τελικό στόχο που το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται ώστε να εκδηλωθεί ο διαβήτης τύπου Ι. 

Θετικά τα νέα στοιχεία για ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Πριν από 3 χρόνια στη μάχη αυτή τέθηκε ένα νέο φάρμακο, το alemtuzumab, που είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα. Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μιας μορφής της πολλαπλής σκλήρυνσης σε ενήλικες, της λεγόμενης υποτροπιάζουσας-διαλείπουσας Πολλαπλή Σκλήρυνση. 

Σχεδόν 90.000 ασυνόδευτα παιδιά ζήτησαν πέρυσι άσυλο στην ΕΕ

Περίπου 88.300 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζήτησαν άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015, αριθμός σχεδόν οκταπλάσιος σε σχέση την εποχή πριν το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Το 1976 σημειώνεται η εξέγερση του Οίκου Τυφλών

Γύρω στις 6 το απόγευμα της 2ας Μαΐου του 1976 η κλειδωμένη και σφραγισμένη με αλυσίδες θύρα του Οίκου Τυφλών επί της οδού Σπάρτης στην Καλλιθέα παραβιάζεται. Δύο ομάδες τυφλών – κάποιοι λένε, χρόνια μετά, με τη βοήθεια συγγενών τους, εισβάλουν στο ίδρυμα. Κόβουν τις τηλεφωνικές γραμμές, για να μην ειδοποιηθεί η αστυνομία και τοποθετούν μεγάφωνα. Μέσα σε λίγη ώρα, περίπου 300 τυφλοί, οι περισσότεροι νεαροί σε ηλικία και πολλοί από αυτούς μαθητές του ιδρύματος, έχουν καταλάβει το εσωτερικό του. Εξέγερση κανονική, με 19μελή συντονιστική επιτροπή αγώνα...