Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

5 τρόποι για να βοηθήσουμε στο σπίτι τα παιδιά με αργή ταχύτητα επεξεργασίας (slow processing speed).

 Δεν λειτουργούν όλα τα παιδιά με τον ίδιο ρυθμό. Ως εκπαιδευτικός έχω δει πολλά παιδιά με αργή ταχύτητα επεξεργασίας, τα οποία μολονότι είναι έξυπνα δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τον ρυθμό της τάξης. Για τα παιδιά αυτά στο σχολείο γίνονται , ή πρέπει να γίνονται, κάποιες προσαρμογές, όπως ο επιπλέον χρόνος ή οι έτοιμες σημειώσεις, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν πραγματικά στη διαδικασία της μάθησης. Τα πράγματα, ωστόσο στο σπίτι είναι αρκετά διαφορετικά, καθώς η πίεση που δέχονται οι γονείς είναι μεγάλη. Συχνά οι γονείς θέλουν/ απαιτούν από τα παιδιά τους να βιαστούν και να τελειώσουν τις ασκήσεις για το σχολείο ή τις δουλειές του σπιτιού που έχουν αναλάβει, ώστε να περάσουν στην επόμενη δραστηριότητα της λίστας των υποχρεώσεών τους. Έτσι όμως τα παιδιά που δουλεύουν με αργό ρυθμό απογοητεύονται. 

Social Media: Προχωρά μήνυση σε βάρος του Facebook για εθισμό παιδιών

Μια σημαντική απόφαση έλαβε δικαστήριο της Καλιφόρνια υπέρ των ανηλίκων και γονέων που έχουν υποβάλει μήνυση κατά του Facebook και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, κάνοντας λόγο για εθισμό παιδιών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Πήγε με την εμφάνιση του Μέσι στο σχολείο, γύρισε μουτρωμένη»

Η Κ. είναι 10 ετών και είναι παθιασμένη με το ποδόσφαιρο. Εδώ και τέσσερα χρόνια συμμετέχει στη μεικτή ομάδα της Ακαδημίας Αδέσποτος Αθηνών, παίζοντας, τρέχοντας, απολαμβάνοντας το αγαπημένο της άθλημα. Οταν λοιπόν πριν από λίγες ημέρες, στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, θα πήγαινε με το σχολείο εκδρομή σε αθλητικό κέντρο, είχε ενθουσιαστεί. «Ξύπνησε νωρίτερα από ό,τι συνήθως, φόρεσε την ποδοσφαιρική εμφάνιση του Μέσι, έβαλε τις ποδοσφαιρικές της κάλτσες και τα παπούτσια με σχάρες, της έφτιαξα μια σφιχτή κοτσίδα και όλο χαρά πήγε στο σχολείο», λέει στην «Κ» η μητέρα της Ματίνα Τσιαρέα. Οταν όμως η ίδια πήγε το μεσημέρι να την πάρει από το σχολείο, τη βρήκε μουτρωμένη. «Πέρασα απαίσια», είπε στη μαμά της. «Οι άνθρωποι εκεί ήταν σεξιστές!». Οπως διηγήθηκε, όταν έφτασαν, οι υπεύθυνοι του αθλητικού κέντρου χώρισαν τα παιδιά σε αγόρια και κορίτσια. Τα μεν αγόρια θα έπαιζαν ποδόσφαιρο και τα κορίτσια θα έκαναν χορό. «Μολονότι δυσανασχέτησαν τα παιδιά –και τα αγόρια–, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο».

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Τα παιδιά πρέπει να μιλάνε- Ισχυρό όπλο η “Ελληνίδα μάνα”

Διαδικτυακός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος κακόβουλος παρενοχλεί ένα άτομο με τη χρήση της τεχνολογίας. Η παρενόχληση αυτή μπορεί να γίνεται σε τακτικά ή άτακτα χρονικά διαστήματα, μέσω οποιασδήποτε πράξης εκφοβισμού, επιθετικότητας, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς και περιλαμβάνει καταστάσεις, όπως η αποστολή ανήθικων μηνυμάτων, ο αποκλεισμός ατόμων από εφαρμογές συνομιλιών, το hacking ενός ξένου λογαριασμού, η δημοσίευση ενοχλητικών φωτογραφιών, διάδοση προσβλητικών φημών κ.α.

Αυλαία για το αγκόσμιο πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και μερικώς βλεπόντων

Με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών και μερικώς βλεπόντων, που φιλοξενήθηκε στο νησί της Ρόδου, από τις 8 Οκτωβρίου.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής IBCA, αναδείχθηκε ο Πολωνός GM Μαρτσίν Τατζμπίρ, αήττητος με 8 βαθμούς σε 9 παιχνίδια!

Ένα σχολείο με αστρονομικό παρατηρητήριο και πάρκο ηλιακών ρολογιών

 

Σπείρες ανηλίκων: «Η συμμορία έχει κανόνες που η οικογένεια και το σχολείο αδυνατούν να βάλουν»

Ολοένα και αυξανόμενες είναι οι υποθέσεις παραβατικότητας ανηλίκων που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα, με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ να είναι άκρως ανησυχητικά. Συνολικά 1.353 ανήλικοι συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα τον Σεπτέμβριο για διάφορα αδικήματα, ενώ σχηματίστηκαν και 1.201 δικογραφίες για ισάριθμες υποθέσεις.

Πώς θα προστατεύσουν οι γονείς τα παιδιά από τις εικόνες βίας – Ποια λάθη τροφοδοτούν την επιθετική συμπεριφορά


Ομάδα ARTimeleia: Αρτιμελείς και μη, ισότιμα επί σκηνής

Στη μικρή σκηνή του θέατρου «Φούρνος», δύο ανδρικά σώματα, καλυμμένα με άργιλο, παλεύουν με παιγνιώδη διάθεση. Κάτω από το αχνό φως του προβολέα, διακρίνεται ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο Πάνος Πολυπαθέλης: Δυο σώματα διαφορετικά, ο πρώτος αρτιμελής, ο δεύτερος με αναπηρία ως απότοκο εγκεφαλικής παράλυσης. Ο πρώτος στο ρόλο του Ροβινσώνα Κρούσου, ο δεύτερος ως Παρασκευάς. Αλλά στο σκηνικό τους παιχνίδι, ο ένας θα υποδυθεί το ρόλο του άλλου – όχι μόνο επειδή θέλουν να είναι συνεπείς στο κείμενο του Ντεφόε, μα κυρίως επειδή μοιράζονται τη σκηνή με όρους ισοτιμίας.

Γάζα: Τα παιδιά στην Παλαιστίνη γράφουν το όνομά τους στα χέρια τους, ώστε να αναγνωρίζονται αν πέσει η βόμβα

Ένα πάρα πολύ θλιβερό τρεντ έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες στην Παλαιστίνη.

Γονείς γράφουν στα χέρια των παιδιών το όνομά τους ή παιδιά γράφουν μόνα τους το όνομα τους, ώστε να αναγνωριστούν αν χάσουν την ζωή τους από βόμβα