Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Μαφάλντα


Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές της Γ΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στο Πνευματικό Κοινωνικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ», από το δήμο Θεσσαλονίκης. 

Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας υλοποιείται για 11η χρονιά και αφορά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης, από οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με απώλεια όρασης (21/06/2018)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  για δεύτερη συνεχή χρονιά οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης ανασκαφής και απτική ξενάγηση στο αίθριο και στους εκθεσιακούς χώρους του για 11 παιδιά με απώλεια όρασης  στις 21/06, από τις 09:00 ως τις 11:00 π.μ.
Η δράση με τίτλο: «Ανακαλύπτω το παρελθόν» θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Μουσείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης με τη συμβολή αρχαιολόγων-μέλη του Συνδέσμου Φίλων του Α.Μ.Θ. Σκοπός της δράσης είναι η ρεαλιστική γνωριμία των παιδιών με την ανασκαφή, μια διαδικασία με ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά και εκπλήξεις που ενεργοποιούν την φαντασία και διευρύνουν τις απτικές εμπειρίες.

Το ΠΑΜΑΚ οργανώνει μαθήματα επιχειρηματικότητας σε θερινό σχολείο στο Νυμφαίο

Μαθήματα επιχειρηματικότητας αλλά και ζωής στη φύση συνδυάζει το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει και στο Νυμφαίο Φλώρινας παράλληλα με το αντίστοιχο θερινό σχολείο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Τα δέκα χαρακτηριστικά ενός καλού πατέρα

Πολλά πράγματα κάνουν έναν πατέρα καλό, αλλά υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Αυτά είναι οι πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που του επιτρέπουν να κάνει μια θετική διαφορά στη ζωή του παιδιού του, να αποτελέσει έναν πυλώνα υποστήριξης, αγάπης και καθοδήγησης και να έχει το σθένος να μην υπομένει απλώς την πατρότητα, αλλά να αγαπά και να δεσμεύεται απέναντι στα παιδιά του κάθε στιγμή.

Το λίθιο επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου

Η χρήση λιθίου κατά τα πρώιμα στάδια της κύησης αυξάνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών στο κυοφορούμενο έμβρυο, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet Psychiatry.

19 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα Δρεπανοκυτταρικής Νόσου - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ενημέρωση, Γνώση, Πρόληψη. Αυτό είναι το τρίπτυχο που προβάλλει ο Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία, επισημαίνοντας ότι σήμερα που υπάρχει δυνατότητα προγεννητικού ελέγχου, οι γονείς πριν τεκνοποιήσουν, θα πρέπει να υποβάλλονται σε ειδικό αιματολογικό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι φορείς του παθολογικού γονιδίου. Σε περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι φορείς, τότε υπάρχει πιθανότητα 25% να γεννηθεί παιδί με ΔΝ και θα πρέπει να απευθυνθούν σε κατάλληλο ιατρικό κέντρο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο γέννησης παιδιού με την νόσο.

Τα παιδιά αναγνωρίζουν συναισθήματα ακόμη και σε μια ξένη γλώσσα

Η διαφορετική γλώσσα δεν αποτελεί απροσπέλαστο φραγμό για την κατανόηση των συναισθημάτων και την ενσυναίσθηση. Ακόμη και τα παιδιά είναι ικανά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα ακούγοντας τη φωνή των άλλων, όχι μόνο στη δική τους γλώσσα αλλά και σε ξένες γλώσσες, απλώς η αναγνώριση είναι κάπως πιο ακριβής στη μητρική γλώσσα. 

Ως διαταραχή της διανοητικής υγείας χαρακτηρίζεται ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια από τον ΠΟΥ

Πολλοί γονείς το σκέφτονται εδώ και καιρό, αλλά τώρα έχουν ένα νέο επιχείρημα για να περιορίσουν την ώρα που επιτρέπουν στα παιδιά τους να βρίσκονται μπροστά από μια οθόνη-ο εθισμός στα βιντεοπαιγνίδια αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως διαταραχή της διανοητικής υγείας.

Μακρόν επέπληξε έφηβο που τον αποκάλεσε «Μανού»: Αν θες να κάνεις επανάσταση μάθε να συμπεριφέρεσαι και πάρε πτυχίο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επέπληξε έναν έφηβο σήμερα, όταν ο μαθητής απευθύνθηκε στον επικεφαλής του γαλλικού κράτους σε ανεπίσημο ύφος, αποκαλώντας τον «Μανού», ενώ τραγούδησε τον ύμνο του Σοσιαλιστικού Κόμματος μπροστά του. 

Ο Μακρόν βρισκόταν σε μια τελετή στη βόρεια Γαλλία, φόρο τιμής στο κάλεσμα του στρατηγού Σαρλ ντε Γκολ για λαϊκή αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.