Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αν ασκούνται οι μητέρες, τότε γυμνάζονται και τα παιδιά τους

Είναι γνωστό ότι οι γονείς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους και μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα έρχεται για πρώτη φορά να επιβεβαιώσει ότι το πόσο δραστήριο σωματικά είναι ένα παιδί της προσχολικής ηλικίας, εξαρτάται καθοριστικά από το αν η μητέρα του αποτελεί κακό ή κακό πρότυπο σε αυτό το θέμα.

12 πράγματα που δεν λέμε σε ένα χρόνιο ασθενή

Κάποια πράγματα, καμιά φορά, είναι προτιμότερο να μη λέγονται, ιδιαίτερα μάλιστα εάν συνομιλούμε με ένα άτομο που πάσχει από μία χρόνια πάθηση. Το άρθρο που ακολουθεί παρουσιάζει στοιχεία και δεδομένα για τους Αμερικανούς ασθενείς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αφορούν τον οποιονδήποτε χρόνιο πάσχοντα.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη, ειδικά για μονογονείς

Συνεχίζονται έως και την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 οι εγγραφές στις ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης, για κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης από 18 έως 55 ετών.

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης θα λειτουργήσει από τις 31 Μαρτίου έως και τις 12 Μαΐου 2014 σε τρεις ομάδες με διαφορετική θεματολογία, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν έξι συναντήσεις, στην αίθουσα Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α’, 1΄).

Εφαρμογή: Art4Apps

H Art4Apps είναι μια βάση δεδομένων εικόνων, ήχου, βίντεο και αρχεία λέξεων. Βοηθά τους δασκάλους στη δημιουργία εκπαιδευτικών εφαρμογών και φύλλων εργασίας. Είναι μία ανοιχτή ανανεώσιμη βάση δεδομένων που στηρίζει την ποικιλομορφία μεταξύ των παγκόσμιων γλωσσών. Οι εικόνες και όλο τα αρχεία είναι free.

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας

Οι επιπτώσεις από δυσμενείς αλλαγές στη σχέση της εργασίας με την υπόλοιπη ζωή του εργαζομένου δεν αφορούν –αλλά και δεν επηρεάζουν– μόνο τον ίδιο τον εργαζόμενο, αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του. Ασφαλώς, η διαπίστωση αυτή κάθε άλλο παρά «είδηση» αποτελεί. Στην περίπτωση όμως της ανεργίας γονέων, ίσως να μας διαφεύγουν επιπτώσεις όπως τις έχουν εντοπίσει οι ειδικοί ψυχολόγοι «στα άτομα σχολικής ηλικίας», δηλαδή στα παιδιά των εργαζομένων γονέων, όταν μεταπίπτουν σε κατάσταση ανεργίας.

Ποδολογία για βρέφη και παιδιά

Ο τρόπος με τον οποίο βαδίζουμε, αντανακλά σε όλο μας το σώμα. Από μικρά παιδιά προσπαθούμε να στηριχθούμε και να κρατήσουμε ισορροπία στο σώμα μας, βασιζόμενοι στα κάτω άκρα.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παίζουμε και προσφέρουμε

Τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ, διοργανώνει η η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση άπορων οικογενειών της περιοχής.