Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο

Τα σχολεία σε λίγες ημέρες κλείνουν και επίσημα για τις θερινές διακοπές. Αν ψάχνετε λύσεις και προτάσεις για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών της Θεσσαλονίκης ανά δήμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες  διαβάσετε αυτό το άρθρο και επιλέξτε την καλύτερη επιλογή για το παιδί σας. 

Ένα βιβλίο πλήρως προσβάσιμο για κωφούς μαθητές

Πρόκειται για το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α΄ και Β΄ Δημοτικού

Το πρώτο πλήρως προσβάσιμο βιβλίο για κωφούς και βαρήκοους μαθητές γίνεται το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α΄ και Β΄ Δημοτικού, ενώ ακολουθούν και άλλα για περισσότερα μαθήματα.

Οι θερινές ξεναγήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ξεκίνησαν – Ένα σπουδαίο δώρο για τα παιδιά

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το άνοιγμα του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου για το κοινό για το καλοκαίρι του 2015.

Οι ξεναγήσεις διακρίνονται σε πρωινές και βραδινές και ξεκινούν με επίσκεψη στο κτίριο Σίνα, το οποίο θεμελιώθηκε το 1842, και όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου με πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων του 18ου και 19ου αιώνα. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης εκτεθειμένα μερικά από τα πρώτα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα σε θέματα αστρονομίας, μετεωρολογίας και σεισμολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα. Επιπλέον οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο των Νυμφών, αλλά και στο Μεσημβρινό Τηλεσκόπιο Συγγρού το οποίο καθόριζε την ώρα Ελλάδος από το 1902 έως το 1964.

Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.