Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Προβολή: Εναλλακτικά μαθηματικά (αφιερωμένο στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους)


Προβολή: 10 εφευρέσεις που έγιναν από παιδιά



Λίγο πριν από την πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό

Ο μικρός σας ξεπετάχτηκε και θα πάει εφέτος για πρώτη χρονιά στον παιδικό σταθμό, κάτι που σας αγχώνει πολύ; Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε και γονείς και παιδί, να κάνετε αβρόχοις ποσί αυτό το μεγάλο βήμα.

Φεστιβάλ ρομποτικής στο Ηράκλειο Κρήτης

Το δεύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής οργανώνει φέτος, στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης, σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου.

Αναπληρωτές: Νέα ενημέρωση για Ειδική Αγωγή (πιστώσεις, προσλήψεις)

Το γραφείο της Ειδικής Αγωγής ενημέρωσε πως οι πιστώσεις σε σχέση με πέρυσι δεν έχουν αλλάξει σημαντικά και ότι η σκέψη που υπάρχει μέχρι και σήμερα είναι ν’ ακολουθηθεί το περσινό μοντέλο στις προσλήψεις, σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ.

Η βαθμολόγηση των γραπτών θέλει χρόνο

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν ως προς το πρώτο τους μέρος στις 21 Ιουνίου. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα οι υποψήφιοι έγραψαν 398.951 τρίωρα διαγωνίσματα. Οι βαθμολογίες σ’ αυτά τα γραπτά ανακοινώθηκαν στις 30 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα διενεργήθηκαν από 22 έως 30 Ιουνίου και πρόσθεσαν στο… λογαριασμό άλλα 24.650 επιπλέον γραπτά.

Το ελληνικό graphic novel - Νεοελληνική λογοτεχνία σε κόμικς

Σκίτσο από τον «Ερωτόκριτο» (Polaris, 2016)
Το φλερτ με τους κλασικούς λογοτέχνες και οι μεταμορφώσεις των κειμένων. Χαρτογράφηση της εγχώριας παραγωγής και θεωρητικοί προβληματισμοί: Είναι το graphic novel λογοτεχνία;

Ανάμεσα στα «εικαστικά μυθιστορήματα» - η καλύτερη, κρίνω, ελληνική απόδοση του «graphic novel», ενός όρου του μάρκετινγκ, που συναντά τη σθεναρή αντίσταση πολλών μελετητ(ρι)ών και δημιουργών, καθώς προκρίνουμε την καθολική χρήση του όρου «κόμικς» - υπάρχει μια κατηγορία που συνδέεται στενά με τη λογοτεχνία: εκείνα που μεταφέρουν ένα έργο από το ένα μέσο (έντυπο λογοτεχνικό βιβλίο) στο άλλο (κόμικς).

Φόβοι ότι χιλιάδες παιδιά - σκλάβοι δουλεύουν σε παράνομες φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο

Ειδικοί προειδοποιούν ότι μεγάλος αριθμός παιδιών σκλάβων πιθανόν να εργάζεται σε φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο. 

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων που δείχνουν την άνοδο της παράνομης καλλιέργειας κάνναβης στη βρετανική πρωτεύουσα.