Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Προβολή: My Shadow is Pink (του Scott Stuart)

 

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα, πώς ξεκίνησε το έθιμο

Πρωταπριλιά σήμερα και μόλις μπήκε, ο τέταρτος μήνας του πολιτικού έτους, με διάρκεια 30 ημέρες. Αρχικά ο Απρίλιος ήταν ο δεύτερος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου με την ονομασία Aprilis και πήρε το όνομά του από το λατινικό ρήμα aperire, που σημαίνει ανοίγω, γιατί το μήνα αυτό ανοίγουν, ανθίζουν τα λουλούδια.

H δημιουργός του "CODA" μιλάει για τις προκλήσεις του να γράψεις μια ταινία στη νοηματική

Η Sian Heder περιγράφει τις προκλήσεις που αντιμετώπισε γράφοντας τo "CODA" στην Αμερικανική νοηματική γλώσσα, πολύ πριν διεκδικήσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Για το "CODA" έπρεπε να σταματήσω να γράφω μέσα από έναν φακό ακοής. Με τη βοήθεια των καλλιτεχνικών διευθυντών μου στη νοηματική γλώσσα, ζωντανέψαμε τις έννοιες με τρόπους που οι λέξεις δεν μπορούσαν να το καταφέρουν.

Η κολύμβηση σε παιδιά με αναπηρίες – Το παράδειγμα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κολύμβηση είναι από τα πιο κατάλληλα αθλήματα για τα παιδιά με αναπηρίες και ένα από τα ελάχιστα είδη γυμναστικής που μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά την ποιότητα ζωής των παιδιών αυτών.

Εκμάθηση δεξιοτήτων ασφάλειας νερού
Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Ένωση Αυτισμού, ο πνιγμός είναι από τις κύριες αιτίες θανάτου για ενήλικες και παιδιά με αυτισμό. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό κατά μέσο όρο δέκα παιδιά, με το 30% των περιπτώσεων να είναι σε πισίνες και το 70% στη θάλασσα. Τα στοιχεία είναι θλιβερά, αλλά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε! Έχοντας το παιδί σας με αναπηρία σε μαθήματα κολύμβησης μπορεί να του διδάξει δεξιότητες ασφάλειας στο νερό και να σώσει ίσως κάποτε τη ζωή του.

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής της Eduact στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Για 3η χρονιά η Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνουν το φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής και S.T.E.M. του δήμου, με θέμα «Cargo Connect».

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά που φοιτούν στις τάξεις Α’, Β’ ,Γ’ και Δ’ του Δημοτικού όλων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου. Συνολικά 60 παιδιά προσχολικής και 144 παιδιά δημοτικού θα σχηματίσουν 15 ομάδες των 4 παιδιών και 24 ομάδες των 6 παιδιών αντίστοιχα.

Συμπόσιο “Η εκπαίδευση στις φυλακές”: Η δύναμη της εκπαίδευσης και της τέχνης στο σωφρονιστικό περιβάλλον

Η μετασχηματιστική δύναμη της εκπαίδευσης και της τέχνης στο σωφρονιστικό περιβάλλον (Α΄μέρος)
Συμπόσιο, η Εκπαίδευση στις Φυλακές. Do ut des.
INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des.

(γράφει η Αικατερίνη Δήμα, Υπ. Διδάκτωρ Τ.Θ.Σ.)

Κλεομένης Τσιγάνης - 7 λεπτά με εναν Αστροφυσικό


Η εθνική εκπροσώπηση στην 59η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια

Η επιστροφή της παγκόσμιας βιομηχανίας του βιβλίου χαρακτηρίζει την φετινή 59η διοργάνωση της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου Μπολόνιας που πραγματοποιήθηκε από εντός του Μαρτίου με φυσική συμμετοχή 1.070 εκθετών από 90 χώρες και 21.432 επαγγελματιών επισκεπτών. Παρά τη μείωση εκθετών κατά 25% από την προηγούμενη φυσική έκθεση του 2019, η έκθεση κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες δεδομένης της μεταβατικής κατάστασης σχετικά με τους περιορισμούς που επιβάλει η πανδημία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Γλυκά Νερά: Το Δημοτικό Σχολείο με τους βρώμικους τοίχους τα κατάφερε περίφημα

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών τα κατάφεραν καλά. Οι οικολογικές τους δράσεις, τους ενέταξαν στο παγκόσμιο κλειστό κλαμπ των οικολογικών σχολείων. Οι γεμάτοι με σπρέι τοίχοι του σχολείου ωστόσο αμαυρώνουν την προσπάθεια των μαθητών που πρέπει να εκπαιδεύονται σε ένα λαμπερό περιβάλλον.

ΙΕΚ/ Κατατακτήριες για τα ΑΕΙ: Στον "πάγο" 14 μήνες ο ψηφισμένος νόμος

Στον "πάγο" παραμένει έδώ και 14 μήνες- από τότε που ψηφίστηκε στη Βουλή- ο νόμος ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στα ΑΕΙ να εγγράφουν σε τμήματά τους πτυχιούχους των ΙΕΚ, μέσω κατατακτήριων εξετάσεων.

Ασθενής με μυϊκή παράλυση μπορεί να επικοινωνεί μέσω ειδικής συσκευής στον εγκέφαλο

H νόσος του κινητικού νευρώνα είναι μία προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που προσβάλλει τους κινητικούς νευρώνες στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Σταδιακά ο ασθενής που πάσχει από αυτή τη νόσο χάνει την ικανότητα για βάδιση, σίτιση, ομιλία και, στα τελικά στάδια, αναπνοή.

Έως τώρα, η επιστήμη έχει δώσει τη δυνατότητα σε ασθενείς με προχωρημένη μυϊκή παράλυση να επικοινωνούν μέσω των κινήσεων των οφθαλμών που μπορεί να διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όταν οι ασθενείς χάσουν και τον έλεγχο των οφθαλμικών κινήσεων, μεταπίπτουν σε μία κατάσταση πλήρους εγκλεισμού (complete locked-in syndrome) που έως τώρα απέκλειε την κάθε είδους επικοινωνία.

Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: Ξεπέρασαν τις 16.000 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά – Το «Ελληνικό Erasmus»

«Ελληνικό Erasmus» για ένα εξάμηνο, και βιομηχανικά διδακτορικά που απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα της βιομηχανίας περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε προχθές στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μπρους Γουίλις: «Έπαιζε με ακουστικό για να του υπαγορεύουν το ρόλο»- Η μάχη του «σκληρού» του Χόλιγουντ με την αφασία

Για τις αλλαγές που παρατηρούσε ο κύκλος του στην συμπεριφορά και τις κινήσεις του, μίλησε ο επί χρόνια κασκαντέρ του διάσημου ηθοποιού Μπρους Γουίλις, ο οποίος χθες ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με αφασία και για αυτόν τον λόγο αποχωρεί από την υποκριτική.

Ο Στοιούαρντ Γουίλσον, που συνεργάζεται με τον ηθοποιό εδώ και 17 χρόνια, παρατήρησε πως ο Μπρους άρχισε ξαφνικά να «αλλάζει» εδώ και λίγους μήνες.