Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Προβολή: Λεκτική βία


Σεμινάρια για τη βία κατά των παιδιών

Δυο στα δέκα παιδιά ηλικίας έως 3 ετών στην Ελλάδα πέφτουν το χρόνο θύματα κακοποίησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.), ενώ κάθε χρόνο 5.000 με 10.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας υφίστανται κάποια μορφή κακοποίησης από την οικογένεια ή τους συγγενείς τους. Στοιχεία του 2008 κάνουν λόγο για 28.000 περιστατικά παιδικής κακοποίησης, από τα οποία τα 2.800 παιδιά ήταν μικρότερα των 5 ετών, 2.240 απέκτησαν κάποια μορφή αναπηρίας, ενώ υπολογίζεται ότι τα 7.000 με 8.000 είναι αγόρια και τα 17.000 κορίτσια.

Μία μυστηριώδης υπόθεση στην Ρωμαική αγορά… `Αγοραίον ύδωρ`

Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το τετραήμερο από 6 έως και 9 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης πανελληνίας εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011.Φωνές νερού μυριάδες»  που οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πίνακας παροχών και χορηγούμενα ποσά

Με τον ενιαίο κανονισμό παροχών υγείας αλλάζουν όλες οι παροχές όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Επαναπροσδιορίζονται και τα ποσά που χορηγούνται για την προμήθεια αναλώσιμων, όπως για παράδειγμα καθετήρων για διαλείποντες καθετηριασμούς, πεοκαλυπτρών και ουροσυλλεκτών. Διαβάστε το πλήρες κείμενο: ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επιθυμεί να σας γνωστοποιήσει ότι, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2011-2012, θα πραγματοποιούνται στους χώρους του τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Θεσσαλονίκη:«Εχετε ένα πιάτο φαΐ και ένα κρεβάτι για το παιδί μου;»

«Αν χρειαστεί, για λίγο καιρό, μπορείτε να φιλοξενήσετε το παιδί μου; Ενα πιάτο φαΐ, ένα κρεβάτι, έστω για κάποιες ώρες της μέρας. Μείναμε και εγώ και ο πατέρας του χωρίς δουλειά και δυσκολευόμαστε. Τουλάχιστον να ξέρω ότι, αν χρειαστεί, το παιδί μου θα μπορεί να είναι κάπου ζεστά».

Καροτοπάντζαρο, ντοματόπρασσο, μαϊντανομαρούλι, κι ένα κρεμμύδι λείπει (λύπη;)

Η ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει, από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, στο «Θέατρο Όρα» (πρώην «Μικρό Θέατρο»), την καινούρια παράστασή της για παιδιά όλων των ηλικιών: Καροτοπάντζαρο, ντοματόπρασσο, μαϊντανομαρούλι, κι ένα κρεμμύδι λείπει (λύπη;).

Νέος κύκλος μαθημάτων από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου

Ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου ο νέος κύκλος μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου.

Κοινοποίηση πίνακα αξιολογικών μονάδων των υποψηφίων σχολικών συμβούλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης